سفر با لپ تاپ – ۱۰ روش محافظت از لپ تاپ در مسافرت - تکفارس 

سفر با لپ تاپ – ۱۰ روش محافظت از لپ تاپ در مسافرت

تکفارس
۲۳ آذر ۱۴۰۳ - 20:18
یک لپتاپ به همراه یک چمدان و کلاه مسافرتی

سفر با لپ تاپ بایدها و نبایدهای خاص خود را دارد. فارغ از اینکه سفر شما کاری است یا سیاحتی درست از زمانی که بلیط هواپیما خود را رزرو می کنید تا زمانی که به قصد برگشت به خانه چمدان می بندید لپ تاپ شما در معرض خطرات نرم افزاری و سخت افزاری متعددی قرار دارد. از وزن زیاد این رایانه های شخصی قابل حمل گرفته تا نیازشان به شارژ شدن می تواند مشکلات متفاوتی مثل هزینه اضافه بار یا سرقت در فرودگاه، هتل یا هر جای دیگه در شهر مقصد را به همراه داشته باشد.

این مطلب یک راهنما جامع از روش های نگهداری لپ تاپ در سفرهای درون و برون شهری است که در آن به بررسی کامل انواع روشهای محافظت فیزیکی، نرم افزاری از لپ تاپ حین مسافرت به همراه نکات تکمیلی آن می پردازیم.

حفاظت فیزیکی از لپ تاپ در سفر

کاربردی ترین روش های محافظت فیزیکی از لپ تاپ در مسافرت عبارت است از:

  • استفاده از کیف مخصوص لپ تاپ
  • خاموش کردن لپ تاپ هنگام قرار دادن در کیف مخصوص
  • به همراه داشتن پاوربانک مناسب لپ تاپ

استفاده از کیف مخصوص لپ تاپ

در سفر با لپ تاپ باید ان را در کیف مخصوص قرار دهید. کیف های مخصوص لپ تاپ مجهز به یکی از دو نوع ضربه گیر لایه ای یا کپسولی می باشند. ضربه گیرهای لایه ای از چند لایه داخلی از جنس پارچه، اسفنج یا غیره تشکیل شده است در حالی که ضربه گیرهای کپسولی به این صورت ساخته شده اند که در میان لایه ها کپسول یا حباب های هوا وجود دارد.

توصیه می کنیم اگر لپ تاپ شما سنگین و قطور است از کیف هایی با ضربه گیر های کپسولی استفاده کنید. دقت داشته باشید کیف لپ تاپتان علاوه بر ضربه گیر بایستی ضد آب، ضدخش و ضد تعریق باشد. در استفاده از کیف های مخصوص لپ تاپ برای سفر به وزن ان نیز دقت کنید مخصوصا اگر با هواپیما سفر می کنید باید کیفی محکم اما با حداقل وزن همراه خودتون داشته باشید تا مجبور به پرداخت هزینه اضافه بار در فرودگاه نشید.

خاموش کردن لپ تاپ هنگام قرار دادن در کیف

طی سفر لپ تاپ را روی حالت Sleep قرار ندید. فن CPU لپ تاپ در حالت اسلیپ همچنان روشن هست و هوای قطعات داخلی را تهویه می کند. وقتی لپ تاپ را در این حالت در فضای بسته کیف مخصوص قرار بگیرد تهویه به درستی انجام نشده و نتیجه آن آسیب به قطعات سخت افزاری لپ تاپ می باشد.

به همراه داشتن پاوربانک مناسب لپ تاپ

استفاده از سوکت های فرودگاه، هتل یا شارژهای غیراصل طی سفر می تواند به لپ تاپ اسیب جدی بزند بنابرین توصیه می کنیم یک پاوربانک مناسب طی سفر همراه خود داشته باشید. از ویژگی هایی که در همراه کردن پاور بانک برای لپ تاپ خود باید مد نظر قرار دهید عبارت اند از:

  • سبک و قابل حمل
  • مجهز به درگاه تایپ C و A
  • حداقل ظرفیت باتری ۲۰۰۰۰ میلی امپر بر ساعت

محافظت نرم افزاری از لپ تاپ در سفر

برای محافظت نرم افزاری از لپ تاپ حین سفر می توانید از روش های زیر استفاده کنید:

  • بک آپ گرفتن از اطلاعات لپ تاپ
  • رمزگذاری لپ تاپ
  • رمزگذاری داده های حساس در لپ تاپ
  • استفاده از نرم افزارهای مکان یاب بر روی لپ تاپ
  • استفاده از وی پی ان در زمان اتصال به وای فای عمومی

بک آپ گرفتن از اطلاعات لپ تاپ

از دست دادن اطلاعات داخل لپ تاپ مخصوصا وقتی که سفرتان از نوع کاری یا تحصیلی است به معنای از دست رفتن حجم عظیمی از مدارک و اسناد مهم است که یکی از بهترین راه حل ها برای این مشکل گرفتن نسخه پشتیبان از اطلاعات داخل لپ تاپ می باشد. روش های مختلفی از قبیل استفاده از ابزارهای داخلی، نرم افزارهای شخص ثالث و یا ذخیره سازی ابری برای بک اپ گرفتن از لپ تاپ وجود دارد.

همچنین می توانید از هارد اکسترنال، حافظه های جانبی مثل فلش مموری یا فضا ذخیره سازی ابری به عنوان فضای ذخیره سازی استفاده کنید.

رمزگذاری لپ تاپ

یکی دیگر از مهمترین اقدامات جهت حفاظت از لپ تاپ در سفر تنظیم کردن رمز عبور برای آن است. روش های مختلفی برای رمز گذاری لپ تاپ وجود دارد که عبارت اند از:

  • تنظیم پسورد برای سیستم عامل لپ تاپ: ترجیحا پسورد موردنظر ترکیبی از اعداد، حروف بزرگ و کوچک و نماد ها باشد.
  • فعال کردن حسگر اثر انگشت یا تشخیص چهره لپ تاپ: این روش امنیت بالاتری دارد.

رمز گذاری داده های حساس در لپ تاپ

علاوه به رمزگذاری خود لپ تاپ به شما توصیه می کنیم که اگر درایوهای شما حاوی اطلاعات شخصی و مهم است آن ها را نیز رمز نگاری کنید. نرم افزار TrueCrypt یکی از کاربردی ترین نرم افزارها در این حوزه است.

لوگو، اطلاعات و فضای داخلی نرم افزار truecrypt

استفاده از نرم افزارهای مکان یاب بر روی لپ تاپ

احتمال دزدیدن یا جا گذاشتن لپ تاپ حین سفر زیاد است. با نصب نرم افزارهای مکان یاب به راحتی می توانید به مراجع امنیتی مراجعه کرده و طی زمان کمی لپ تاپ خود را پیدا کنید. نرم افزارهای مکان یابی مثل Prey، Lojack از بهترین نمونه های این نرم افزارها است که روی تمامی لپ تاپ ها هم نصب می شوند.

لوگو، اطلاعات و مزایا نرم افزار prey و lojack

استفاده از وی پی ان در زمان اتصال به وای فای عمومی

طی سفر فرقی ندارد بین راه یا در شهر مقصد هر جا که خواستید به وای فای عمومی وصل شوید به خاطر داشته باشید حتما از VPN استفاده کنید. چرا؟ چون نرم افزارهای وی پی ان این قابلیت را دارند که قبل از اتصال به وبسایت موردنظر اطلاعات لپ تاپتون را رمز نگاری کنند. در این صورت جز شما و سرور VPN ، هیچ کس دیگری به داده های سیستم شما دسترسی نخواهد داشت.

نکات تکمیلی مراقبت از لپ تاپ در سفر

از نکاتی که در زمان سفر با لپ تاپ بایستی به آن دقت کنید عبارت اند از:

استفاده از علامت “Do Not Disturb” در زمان اقامت در هتل

اگر عازم سفر خارجی هستید به خاطر داشته باشید که در تمامی هتل ها ساعاتی از روز به نظافت، تعویض ملحفه و مرتب کردن اتاق اختصاص داده می شود. از این رو توصیه می کنیم که در زمان خروج از حتما از علامت Do Not Disturb استفاده کنید تا مستخدمین در صورت عدم حضور شما برای نظافت وارد اتاقتون نشن. دقت داشته باشید که در این موضوع که هتل ها مجهز به دوربین های مدار بسته می باشد شکی نیست اما حتی اگر در صورت به سرقت رفتن لپ تاپ شما بنوانید ان را پیدا کنید اطلاعات شخصی شما غیرقابل بازیابی است و امنیت مجازی شما به خطر می افتد.

استفاده از بیمه لپ تاپ

بیمه لوازم الکترونیکی خدمات متفاوتی رو طی سفر به شما ارائه می دهد. از خسارت کلی به تاچ و LCD گرفته تا سرقت را می توانید مطابق بیمه نامه خسارت دریافت کنید. فقط دقت کنید که در زمان خرید بیمه نامه باید اطلاعات لپ تاپ را به درستی ثبت کرده و در صورت خسارت دیدن حداکثر تا ۱۴ روز بعد، به شرکت گزارش کتبی سانحه به همراه مدارک لازم را باید ارائه دهید.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید