برای دومین سال متوالی، سدان تسلا مدل ۳ در رتبه آخر ردهبندی قابلاعتمادترین خودروهای زیر ۵ سال قرار گرفت. این رتبهبندی بر اساس نتایج بازرسی اجباری وضعیت فنی وسایل نقلیهای است که در جادههای آلمان فعالیت میکنند و تحت عنوان TÜV (Hauptuntersuchung) شناخته میشود. این بازرسی بیش از ۱۶۰ مورد از جمله وضعیت ترمزها، سیستم تعلیق، روشنایی، فرمان و ساختار کلی خودرو را پوشش میدهد.
جزئیات
در گروههای سنی ۲-۳ سال و ۴-۵ سال، تسلا مدل ۳ پایینترین امتیاز را در میان خودروهای برقی کسب کرد. مشکلات اصلی شامل ترمزها، سیستم تعلیق و روشنایی بودهاند.
طبق گفته یوآخیم بولر، رئیس انجمن TÜV، دلایل اصلی این نتایج ضعیف کاستیها در تعمیر و خدمات فنی است.
خودروهای برقی اغلب به دلیل وزن بالای خود و استفاده از ترمز احیاکننده (Regenerative Braking) با چنین مشکلاتی مواجه میشوند. این سیستم اگرچه فشار روی ترمزها را کاهش میدهد، اما باعث سایش نامتعادل قطعات ترمز میشود.
کدام خودروها عملکرد بهتری داشتند؟
جالب اینجاست که خودروهای برقی که بر پایه مدلهای بنزینی ساخته شدهاند، عملکرد بهتری داشتند. به عنوان مثال، فولکسواگن e-Golf و مینی کوپر SE نقصهای کمتری نسبت به مدلهایی مانند رنو زوئی یا تسلا مدل ۳ داشتند که از ابتدا برای برقی بودن طراحی شدهاند.
خودروهایی مانند پورشه ۹۱۱ کاررا (در گروههای سنی ۴-۱۳ سال) و هوندا جاز (در گروه سنی ۲-۳ سال) از رهبران این ردهبندی شناخته شدند. اما در بخش ضدرتبه، خودروهایی مانند رنو توئینگو (۱۲-۱۳ سال) و داچیا داکر (۶-۹ سال) صدرنشین بودند.
نظرات