ربات انسان‌نمای Figure 02 رونمایی شد - تکفارس 
ربات انسان‌نمای Figure 02 رونمایی شد - تکفارس 

ربات انسان‌نمای Figure 02 رونمایی شد

افشین نوری
۱۶ مرداد ۱۴۰۳ - 20:19
Figure 02

شرکت Figure وابسته به شرکت OpenAI از ربات انسان‌نمای Figure 02 رونمایی کرد. این ربات جانشین مدل Figure 01 در سال گذشته شده است.

Figure 02 از یک مدل هوش مصنوعی اختصاصی بهره می‌برد که توسط OpenAI توسعه یافته است و دارای شش دوربین RGB است.

این ربات با استفاده از دوربین‌های خود می‌تواند محیط اطرافش را تشخیص داد و قدرت محاسبات آن سه برابر افزایش یافته است.

Figure 02

ربات انسان‌نمای Figure 02 می‌تواند به‌طور کاملا طبیعی با انسان صحبت کند و قادر است وظایف محوله را به خوبی انجام دهد.

از نظر ساختار فیزیکی، Figure 02 دارای مفاصل شانه با گشتاور ۵۰ نیوتن‌متر و دامنه حرکت ۱۴۸ درجه‌ و مفاصل زانو با گشتاور ۱۵۰ نیوتن‌متر و دامنه حرکت ۱۳۵ درجه‌ است.

هنوز زمان عرضه این ربات اعلام نشده است ولی انتظار می‌رود که رقیب جدی ربات اپتیموس تسلا شرکت تسلا باشد.

ایلان ماسک اخیرا در اظهارنظری گفته بود که ربات اپتیموس تا چند ماه دیگر در کارخانه تسلا مشغول به‌ کار خواهد شد. به گفته ماسک ربات انسان‌نمای اپتیموس از اواخر سال ۲۰۲۴ یا اوایل سال ۲۰۲۵ در کارخانه‌های تسلا شروع به کار خواهد کرد.

ماسک گفته است که تسلا قصد دارد تولید انبوه ربات اپتیموس را تا سال ۲۰۲۶ شروع کند تا بتواند آن را در اختیار سایر شرکت‌ها نیز قرار دهد.

ایلان ماسک ربات اپتیموس را در رویداد AI Day تسلا در سال ۲۰۱۷ معرفی کرد. این ربات آن موقع به سختی می‌توانست به جلو حرکت کند یا کارهای فیزیکی را انجام دهد، اما حالا بسیار پیشرفت کرده است و تقریبا شبیه به انسان رفتار می‌کند.

در بخش فنی به نظر می‌رسد این ربات بهبودهای خوبی پیدا کرده است که شامل کنترل موتور چرخشی، حس کردن محیط و به خاطر سپردن، آموزش هوش مصنوعی از طریق پایش انسان و دستکاری اشیاء می‌شوند. این رات همچنین می‌تواند اجسامی را از یکجا بردارد و در جای دیگری بگارد.

تسلا احتمالا تولید این ربات را بعد از عرضه خودوری سایبرتراک شروع خواهد کرد. انتظار می‌رود این ربات تحول بزرگی در صنعت ربات‌ها ایجاد کند و البته برخی شرکت‌ها مثل سونی که می‌توانند ربات‌هایی در حد اپتیموس بسازند اما علاقه‌ای به این کار ندارند.

یکی دیگر از موضوعات مهم در توسعه ربات تسلا، سازگاری آن با شرایط ‌واقعی محیط بیرونی است. برای این منظور لازم است که مغز اپتیموس اطلاعات را همانند مغز انسان پردازش و آنالیز کند تا جهان را مثل ما درک کند. بنابراین لازم است که از فناوری‌های مختلفی در آن استفاده شود. 

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید