اخترشناسان با کشف شواهد بیشتر به وجود سیاره مرموز در لبه منظومه شمسی پیبردهاند.
کنستانتین بوگیتین و تیم منجمانش اخیراً بر روی دستهای از اجرام فرا نپتونی تحقیقاتی انجام دادهاند. اجرام فرا نپتونی اجرامی هستند که دورتر از نپتون در لبه منظومه شمسی واقع شدهاند و در فاصله بیش از ۲۵۰ برابر زمین به دور خورشید میچرخند.
اخترشناسان معمولاً برای یافتن سیاره نهم، این اجسام را نادیده میگیرند و بیشتر بر مدار نپتون متمرکز میشوند.
با این حال، بوگیتین تصمیم گرفت به طور خاص بر روی این اشیاء متمرکز شود تا حرکات آنها را بهتر درک کند. تیم آنها با انجام شبیه سازی در پی آن بودند تا چگونگی تاثیر سایر اجرام منظومه شمسی از جمله سیارات غول پیکر نزدیک و اطراف کهکشانی راه شیری بر مدار آنها را کشف کنند.
اخترشناسان مدتها پلوتون را به عنوان نهمین سیاره منظومه شمسی میدانستند، اما در نهایت در سال ۲۰۰۶ اتحادیه بین المللی نجوم آن را در دسته خرده سیاره قرار داد.
اخترشناسان میتوانند در آینده نزدیک با انجام روشهای نجوم به پاسخ و کشفیات بیشتری دست یابند. رصدخانه ورا روبین که در حال حاضر در شیلی در حال ساخت است، از یک دوربین قدرتمند ۳.۲ گیگاپیکسلی با لنز اپتیکال ۵.۱ فوتی به نام Legacy Survey of Space and Time (LSST) برای کاوش اجرام آسمان به منظور کشف اسرار جهان استفاده خواهند کرد. بنابرین اخترشناسان به درک بهتری از دورترین اجرام منظومه شمسی دست خواهند یافت و به واقعی یا تخیلی بودن سیاره نهم پی خواهند برد.
انتظار می رود این رصدخانه جدید در ماه ژانویه ۲۰۲۵ به صورت آنلاین راه اندازی شود.
نظرات