حدودا سه سال پیش بود که آخرین نسخه از سیستم عامل ویندوز ابرکمپانی مایکروسافت یعنی ویندوز ۸ عرضه شد. در آن زمان همه انتظار داشتند که ویندوز ۸ بتواند به خوبی ویندوز قبلی مایکروسافت یعنی ویندوز ۷ کار کند. ویندوزی که یک آپگرید بزرگ از ویندوز ویستا بود که در سال ۲۰۰۶ عرضه شد. در آخر، ما متوجه شدیم که ویندوز ۸ همتراز ویندوز ۷ بود و در بعضی نکات سریعتر هم عمل میکرد و باید افزود که ویندوز ۸ زیباتر از ویندوز ۷ بود، حتی اگر دوست داشتین بیشتر از محیط دسکتاپ کار کنید و با صفحه استارت نمیتوانستید کنار بیایید، کابردهای عمومی در ویندوز ۸ بهتر و سریعتر شده بود. استایل مترویی که در این ویندوز به کار رفته بود, باعث شد که سیستم عامل ویندوز به یک کراس-پلتفورم تبدیل بشود و بتوانید به راحتی با لپ تاپ ها ، کامپیوترهای رومیزی یا دسکتاپ و تبلتها که دارای این سیستم عامل هستند، کار کنید.
البته در حال حاضر به این نتیجه رسیده ایم که منوی استارت با استایل مترو یک شکست بزرگ بود و از نظر من این بزرگترین مشکل ویندوز ۸ بود. خوشبختانه مایکروسافت از این شکست به خوبی درس گرفته که بازتاب آن را در ساخت ویندوز ۱۰ میتوان دید، که از نظر ما بهترین ورژن ساخته شده ویندوز از لحاظ ظاهر و قابلیتهایش در دستگاه های مختلف میباشد.
بعد از استفاده از نسخه بتا ویندوز ۱۰ برای چند ماه، من نسخه اصلی ویندوز ۱۰ را پس از عرضه نصب کردم و باید بگویم واقعا تحث تاثیر سرعت و پایداری این ویندوز قرار گرفتم و به شما توصیه میکنم تا از ویندوز ۱۰ استفاده کنید و متوجه شوید که چقدر این ویندوز در مقایسه با ویندوز ۸.۱ و ویندوز دوست داشتنی ۷ سریع عمل میکند.
امروز برای شما میخواهیم تستهایی را انجام دهیم تا به شما نشان دهیم که سرعت این سه ویندوز در انجام کار های مختلف مانند بوت شدن ویندوزها ، خاموش شدنشان ، کپی فایل ها ، وبگردی ، اجرای بازی ها ، کدبندی ، و چند معیار دیگر بسنجیم.
مشخصات سیستم تست
- Intel Core i5-4670K (3.4GHz – 3.8GHz)
- Asrock Z97 Extreme6
- 8GB DDR3-2400 RAM
- Nvidia GeForce GTX 980
- Crucial MX200 1TB
- SilverStone Essential Gold 750w
- Windows 7، Windows 8.1، Windows 10 Pro 64-bit
عملکرد سه ویندوز در Boot ، Sleep و Hibernate
با استفاده از برنامه BootRacer ما توانستیم زمانی که نیاز دارد تا ویندوزها بوت بشوند را بدست آوریم. ویندوز ۸.۱ بهترین زمان را داشت و در ۴ ثانیه بوت شد و این در حالیست که ویندوز ۱۰ ، ۶ ثانیه طول کشید تا بوت بشود. این زمان از لحظه ای حساب شده که لوگوی ویندوز نمایش داده شده و بعد دسکتاپ ظاهر میشود. البته با استفاده از تایمر هم این آزمایش را انجام دادیم که زمان در هر دو آزمایش یکی بود. البته باید گفت این آزمایش در وقتی تست شد که هر سه ویندوز با هم فقط یک یا دو ثانیه تفاوت داشتند و به تازگی نصب شده اند. مطمئنا این نتایج با سیستم های دیگر متفاوت خواهد بود و بستگی به سخت افزاری دارد که قرار است آزمایش شود. در کنار آنها مدت زمان نصب ، پچ های نصب شده و اپلیکیشن هایی که شما نصب کرده اید نیز میتواند در زمان بوت تاثیر بگذارد. همانطور که گفته ایم سخت افزاری که سه ویندوز تست شده اند ، یک مشخصات دارد و با توجه به همین موضوع ویندوز ۱۰ نسبت به بقیه دیرتر بوت میشود.
ما در این تست زمانی را محاسبه میکنیم که سیستم نیاز دارد تا از حالت خواب یا همان Sleep خارج شود. ویندوز ۷ زمان زیادی کشید تا از حالت خواب بیدار شود و قابل استفاده گردد یعنی ۱۷ ثانیه طول کشید تا صفحه دسکتاپ ظاهر شود. ویندوز ۸.۱ خیلی بهتر از ویندوز ۷ عمل کرد و در ۱۲ ثانیه از خواب بیدار شد و محیط دسکتاپ ظاهر گردید. در آخر برنده این میدان ویندوز ۱۰ بود که با فقط ۱۰ ثانیه از حالت خواب خارج و قابل استفاده گردید. البته باید بگوییم این تست ها در یک کامپیوتر رومیزی با مشخصات ذکر شده انجام شده اند و امکان دارد در کامپیوتر شما مدت زمان کمتر یا بیشتری طول بکشد . در مورد حالت Hybrid Sleep باید بگوییم که ترکیبی از حالت خواب یا Sleep و حالت hibernate است که باعث میشود در مواقعی که سیستم شما با قطع برق مواجه شد، فعالیت های خود را از دست ندهید.
باید گفت عدد کمتر در این تست یعنی زمان کمتر برای خارج شدن از حالت hibernation و این یعنی پیروزی. در این تست ویندوز ۱۰ توانست فقط در ۲۱ ثانیه از این حالت خارج شود و این در حالتیست که ویندوز ۸.۱ و ۷ هر کدام به ترتیب به ۲۳ و ۲۷ ثانیه زمان نیاز داشتند تا از حالت hibernation خارج شوند.
معیارهای سنتتیک (ترکیبی)
Cinebench R15 اصولا یک ضریب خطا ۵ درصدی دارد و به همین دلیل ما با سه بار امتحان و گرفتن میانگین ، این نتایج را به دست آوردیم . اگر دقت کنید به ترتیب از ویندوز ۷ به ویندوز ۸.۱ و از ویندوز ۸.۱ به ویندوز ۱۰ ، اعداد بالا میرود. شاید در ابتدا زیاد اعداد تفاوت نداشته باشند اما با گرفتن سه بار تست ، شاهد افزایش امتیاز های ویندوز ۱۰ هستیم که نشان میدهد این ویندوز ۷ درصد از ویندوز ۷ و ۲ درصد از ویندوز ۸ سریعتر است.
در تست بعدی از PCMark 7 استفاده کردیم که نتایج جالبی داشت. ویندوز ۸.۱ کمی از ویندوز ۷ سریعتر بود، تقریبا 100pts و این در حالی بود که ویندوز ۱۰ بیش از 600pts از ویندوز ۸.۱ و همینطور بیش از 700pts از ویندوز ۷ سریعتر بود. در ادامه این تست متوجه شدیم که ویندوز ۱۰ وقتی به 9600KB/s رسید با نتایجی تقریبا دو برابر سریعتر به کار خود ادامه میداد.
آخرین معیار سنتتیک ما ، تست جنبش اشیا سه بعدی بود و ما تقریبا با نتایج یکسان میان سه سیستم عامل رو به رو شدیم. ویندوز ۱۰ تقریبا عملکردی کندتر و ضعیفتر نسبت به بقیه داشت و این در حالی بود که ویندوز ۸.۱ نتیجه بهتری کسب کرد.
عملکرد برنامه ها
ویندوز ۱۰ تقریبا عملکردی مانند ویندوز ۷ دارد، این در حالیست که ویندوز ۸.۱ از هردو کمی کندتر عمل میکند.
باید گفت فایرفاکس در ویندوز ۱۰ کندتر از ویندوز ۸.۱ و ویندوز ۷ عمل میکند. ما هفت بار این برنامه را اجرا کردیم و در آخر با میانگین سرعت ۷ بار اجرا متوجه شدیم که ویندوز ۱۰، ۷ درصد از دیگر ویندوز ها، در اجرای فایرفاکس کندتر است.
به یاد داشته باشید که در این تست هرچه عدد کمتر باشد، بهتر است.
عملکرد مرورگر کروم در ویندوز ۱۰ و ویندوز ۸.۱ به طرز عجیبی کندتر از ویندوز ۷ هست .
همانطور که مشاهده میکنید مرورگر ویندوز اکسپلورر ۱۱ واقعا در هر سه مرورگر که ساخت خود مایکروسافت میباشند ، کند است!!
حال کافیست که با مرورگرهای کروم و فایرفاکس مقایسه کنید تا این تفاوت را حس کنید. در هر حال ، مرورگر Edge که به تازگی توسط مایکروسافت ساخته شده و فقط مختص به ویندوز ۱۰ میباشد، عملکردی فوق العاده بهتر دارد و میتوان آن را با کروم و فایرفاکس مقایسه کرد.
در این تست، ما از برنامه وینرار استفاده کردیم که در آن ویندوز ۱۰ نسبت به ویندوزهای دیگر کندتر عمل میکند. البته این عملکرد هم در مورد حالت تک اجرایی و هم حالت چند اجرایی صحت دارد.
بهترین عملکرد در اجرای برنامه Photoshop CC را ویندوز ۸.۱ داشت و این در حالی بود که عملکرد ویندوز ۱۰ و ویندوز ۷ با هم برابر است.
چیز زیادی برای گفتن باقی نمیماند. هر سه ویندوز عملکردی مشابه دارند.
مانند تستی که با برنامه WInRAR داشتیم ، ویندوز ۱۰ از هر دو ویندوز دیگر کندتر برنامه 7Zip را اجرا میکند.
عملکرد ذخیره سازی
ما این معیارها را بر اساس تست بر روی هر دو حالت ذخیره سازی (AHCI (Samsung SSD 850 Pro و (NVMe (Samsung SM951 به دست آورده ایم. تستهای انجام شده با استفاده از Samsung 850 Pro 512GB SATA 6Gb/s SSD که بر روی Asrock Z97 Extreme6 نصب شده، به دست آمده است.
در این تست ، هر سه ویندوز عملکردی نسبتا مشابه داشته اند.
این تست که در حالت 4K Q32T1 میباشد، نشان داده که ویندوز ۱۰ و ویندوز ۸.۱ عملکردی مشابه داشته اند و این در حالتیست که ویندوز ۷ از هر دو ویندوز دیگر کندتر عملکرده است.
تقریبا ویندوز ۸.۱ و ویندوز ۱۰ در خواندن و ذخیره اطلاعات ، عملکردی مشابه دارند و باز هم به ویندوز ۷ نگاهی میندازیم که عملکردی کندتر دارد.
در آخر میرسیم به عملکرد 4K که با سامسونگ SSD تست شده و میتوان گفت هر سه ویندوز عملکردی مشابه دارند و جالب است این بار ویندوز ۷ است که کمی بهتر از ویندوز ۱۰ عملکرده است.
عملکرد ذخیره سازی با Samsung SM951 NVMe SSD
تست هایی که در ادامه میبینید، با استفاده از Samsung SM951 256GB NVMe SSD که بر روی اسلات Ultra M.2 واقع در Asrock Z97 Extreme6 نصب شده، انجام شده است. قبل از هر چیز باید گفت که ما نتوانستیم SM951 NVMe را در ویندوز ۷ تست کنیم.
ویندوز ۱۰ و ویندوز ۸.۱ هر دو عملکرد یکسانی داشته اند.
باز هم هر دو ویندوز عملکرد یکسانی در 4K Q32T1 دارند.
برای بار دیگر هر دو ویندوز عملکری مشابه دارند و تفاوت بسیار ناچیز است.
تستی که در حالت 4K گرفتیم، نتایج متفاوتی داشت. ویندوز ۱۰ در خواندن اطلاعاتات سریعتر است اما این ویندوز ۸.۱ است که بهتر میتواند اطلاعات را ذخیره کند.
عملکرد کدبندی
ویندوز ۱۰ تقریبا عملکردی مشابه ویندوز ۷ دارد و این در حالیست که ویندوز ۸.۱ با کمی اختلاف سریعتر از هر دو ویندوز عمل میکند.
در معیار Hybrid 4K ما ، تقریبا تفاوتی وجود ندارد و فقط ویندوز ۸.۱ کمی بهتر است.
ویندوز ۷ و ویندوز ۱۰ در این تست نسبتا مشابه هم عمل میکنند و این ویندوز ۸.۱ است که کمی عملکرد بهتری دارد.
عملکرد Gaming
همانطور که مشاهده میکنید، ویندوز ۱۰ هیچ برتری را در اجرای بازی BioShock ، نسبت به بقیه ویندوزها نشان نمیدهد. البته این تست در بازی های DX11 است و هنوز ویندوز ۱۰ برگ برنده خود یعنی DX12 را رو نکرده است.
این تست کمی باعث امیدواری به ویندوز ۱۰ شد. ویندوز ۱۰ به مراتب با کارت گرافیکی GTX 980 قدرت برتری خود را در اجرای بازی Metro Redux نشان داد.
عملکرد ویندوز ۷ بهتر از ویندوزهای دیگر است و ویندوز ۱۰ نسبت به بقیه ، ضعیفتر عمل کرده است.
بازی Tomb Raider تقریبا در هر سه ویندوز عملکردی مشابه دارد.
باید گفت عملکرد بازی Crysis 3 در ویندوز ۱۰ بهتر از ویندوزهای دیگر میباشد و در هر دو تست رزولوشن ها ، ویندوز ۱۰ بهتر عمل میکند.
جمع بندی|سریعتر ، کندتر ، بهتر ؟
بعد از اینکه تقریبا عملکرد یکسانی در تست های مختلف که از سرعت اجرای برنامه ها و کدبندی گرفته تا ذخیره سازی اطلاعات و اجرای بازی ها، مشاهده کردیم، کار یکم سخت شده تا بگوییم کدام بهتر و کدام بدتر است. زیرا معیارهای زیادی وجود دارد که باید با هم مقایسه شوند. این را باید بگوییم که هر سه سیستم عامل در سخت افزاری مشابه و با نرم افزارها و معیار هایی یکسان ارزیابی شده اند، اما نباید مواردی مانند درایور کارت گرافیک را نادیده گرفت که باعث میشود در عملکرد تفاوت هایی به وجود بیاید. همچنین تکنولوژی هایی مانند تکنولوژی Turbo boost اینتل میتوانند دقت نتایج را بالا ببرند، البته باید گفت ما حداقل هر تست را سه بار انجام داده ایم و میانگین چندین بار تست را محاسبه کرده و به شما نشان داده ایم.
نسخه کوتاهی از آنچه بخواهیم به شما بگوییم این است که با یک سخت افزار نسبتا مدرن و به روز میتوانید به راحتی از ویندوز ۷ به بالا را بدون هیچ مشکلی اجرا کنید و به راحتی از ویندوز ۷ به ویندوز ۱۰ آپگرید کنید. شاید با خود بگویید این موضوع چه ارزشی دارد، خب باید بگوییم در گذشته مثلا اگر میخواستید از ویندوز XP به ویندوز ویستا آپگرید کنید با مشکلات زیادی رو به رو بودید که میتوان به مشکل درایور کارتهای گرافیکی حتی کارت صدا اشاره کرد که ویندوز ویستا صدا و گرافیک شما را نمیشناخت، اما در حال حاضر بدون هیچ مشکلی میتوانید از ویندوزی که سال ۲۰۰۶ ساخته شده به سال ۲۰۱۵ کوچ کنید. البته باید گفت با گذشت زمان و انتشار آپدیت های مختلف ، عملکرد ویندوز ۱۰ به مراتب بهتر و بهتر خواهد شد و با آپگرید ویندوز خود به ۱۰ ، شما نه تنها ضرر نمیکنید، بلکه قدمی رو به پیشرفت برمیدارید. برای مثال به DirectX 12 میتوان اشاره کرد که با انتشار بازی هایی که از DirectX 12 پشتیبانی میکنند، میتوانید یک تجربه عالی در اجرای بازی ها داشته باشید. در طرف دیگر 3DMark قابلیتهایی در DX12 API دارد که فوق العاده مفید برای استفاده کنندگان آن است و فقط در ویندوز ۱۰ میتوان از آن استفاده کرد.
در کنار تست ها و معیار ها ، پس از کلی کار با این ویندوز باید به شما بگوییم که این ویندوز کاملا پایدار و قابل اطمینان میباشد و با نصب آن دیگر نیازی به ویندوز های گذشته ندارید و به قدری خوب ساخته شده که دلیلی برای مقایسه آن با ویندوز های قبلی مشاهده نمیکنید . پروسه آپگرید از ویندوزهای قبلی به ویندوز ۱۰ واقعا سریع و بی دردسر میباشد و نیاز به وقت زیادی ندارد. آسان ، راحت و لذت بخش.
البته چند مشکل وجود دارد که فکر میکنم با ارائه آپدیت های جدید برطرف خواهد شد. مثلا برای من باز کردن قسمت لایبراری عکسهایم کمی کند بود، چون من عکسهای زیادی ذخیره کرده ام کمی طول کشید تا به آنها دسترسی داشته باشم.
در کل باید بگویم پیشنهاد ما این است که به ویندوز ۱۰ کوچ کنید و از امکانات آن لذت ببرید.
نظرات
با سلام
یک نکته هست باید دقت کنین.
ویندوز ۱۰ در سیستم های قوی تر مثلا سرعت cpu 3GHz جواب میده. ویندوز ۸ در سیستم های معمولی با سرعت حداقل 2GHz خیلی خوب جواب میده ولی برای گیمینگ 3GHz به بایین استفاده نکنین. سیستم ضعیف تر هم از ۷ استفاده کنین خوبه.
من برای مثال از سرعت cpu استفاده کردم. معیار های دیگه ای هم هست مثلا گرافیک و رم و …
با تشکر از دیدگاه شما
دستتون درد نکنه با این اطلاعات کامل!
یه سوال!!
من ویندوز۱۰ نسخه اینترپرایز ۶۴ بیتی رو ریختم.همه اپدیتاش رو هم تاحالا دانلود کرده.
فقط یه مشکل بدجوری رو اعصابمه. هرچی ایکون هارو روی دسکتاپ درست میچینم مثلا همه برنامهها سمت چپ و بازی ها سمت راست بعد از هر رفرش و ریسستارت دوباره همه زیرهم ودر سمت راست قرار میگیرن !
در درایو ها هم وقتی اندازه پوشه رو روی مدیوم قرار میدم بعد از خارج شدن از mY CAMPUTER و دوباره وارد شدن به ان همه پوشه ها اندازه شان small شده !
ببخشید طولانی شد فقط لطفا کمکی بکنید…
این ویندوز زیبا داره به خاطر این مشکل از چشمم می افته متاسفانه! 🙁
مشکل از ویندوز ۱۰ شما نیست… مشکل از نرم افزار ویندوز ۱۰ هست… با آپدیت های جدید حل خواهد شد…
خب من الان باید چکار کنم؟!!
راهی نیست تا مشکلم حل بشه!
تازه یه مشکل دیگم دارم ایکون صدا در پایین کنار ساعت پنهان شده و هرکاری میکنم هیچوری اصلا ON نمیشه و روی OFF قفل شده! 😕
همانطور که گفتیم، آپدیت ویندوز رو از اینترنت دانلود کنید و دوباره اقدام به نصب آپدیت کنید…
یعنی ویندوز رو دوباره از سر بریزم؟
خیر… آپدیت ویندوز ۱۰ سرچ کنید تو گوگل براتون میاد…
خب پس این اپدیت ها که خودش دانلود میکنه چین؟!
میبخشید انقدر سوال میکنم! 😉
اون ها آپدیت هایی هستن که از سوی مایکروسافت عرضه میشن و باید نصب بشن… منتظر آپدیت جدیدش بمونید، خودش که نصب شد، درست میشه… اگر درست نشد، فایل ویندوزتون خرابه
راستی من تا حالا بازی هایی که بدون مشکل و واقعا راحت بازی کردم روی این ویندوز رو میگم:
1- Assassins creed 2
2-Assassins creed unity+Update
3- Gta v
4- Borderlands 2 Goty
5- Borderlands 1
6- Mafia 2
7- Dead Rising 3
8- Child of Light
9- Mortal Kombat X
10- Assassin’s Creed Rogue
11- Mass effect 3
امیدوارم به دردتون بخوره! 😀
لطفا یکی به من کمک کنه من هرچی بازی میریزم اجرا نمیکنه مثلا فیفا ۱۵ را هر کاریش کردم اجرا نمیشه ویندوز۱۰ نسخه اینترپرایز ۶۴ بیتی ریخنم ولی هر کاریش میکنم windows defender غیر فعال نمیشه یعنی خود به خود روشن میشه. مشکل از اونه؟
احتمالا مشکل از defender هست .. ولی میتونه از کرک هم باشه
مشکل از کرک نیست مطمنم و اگه مشکل از دفندر باشه چیکار باید کنم؟ راه حل
باید با یوزر اصلی به کنترل پنل مراجعه کنید و فایروال و ویندوز دیفندر رو خاموش کنید
سلام من به مشکل عجیبی برخوردم در ویندوز هام من کارت گرافیک جدیدی گرفتم که قابلیت اورکلاک داشت وقتی من این کارتو گرفتم ویندوزم ۷ بود هنگامی که سیستم خاموش میشد و دوباره روشنش میکردم اروری رو صفحه میومد که میگف acces denided و اجازه کار و فعالیت به اورکلالک رو نمیداد و قضیه به اینجا ختم نشد من برای یکی از برنامه هام از یه اکانت اشتراکی استفاده کردم همونطور که میدونید واسه اکانت اشتراکی باید اون برنامه رو offline mod کنید بعد از اینکه آنلاین وارد شدید اما ویندوزم بعد از هربار ریست شدن انگار که تنظیماتو ذخیره نمیکرد یا به قول معروف اسیبل نبود و اصن انگار ن انگار که اون برنامه رو گذاشتم رو آفلاین مود و دوباره باید همه کارو از اول میکردم خلاصه ویندوز ۸.۱ رو ریختم و دیدم مشکل حل شد و همچی مرتبه اما دو سه روز پیش مجبور شدم بیام به ویندوز ۱۰ و حالا دارم دوباره همون مشکلیو میبینم که در ویندوز ۷ داشتم میشه راهنمایی کنید این چه مشکلیه که در ویندوز ۸.۱ درسته ولی در ویندوز ۱۰ و ۷ درست نیستش یه جای کار میلنگه که هرچیم دربارش گشتم چیزی دستگیرم نشد