یک فوران خورشیدی در زمین، ماه و مریخ شناسایی شد - تکفارس 
یک فوران خورشیدی در زمین، ماه و مریخ شناسایی شد - تکفارس 

یک فوران خورشیدی در زمین، ماه و مریخ شناسایی شد

افشین نوری
۱۴ مرداد ۱۴۰۲ - 14:46
خورشید

خورشید علاوه بر نقش مهمی که در تغییرات آب و هوایی زمین دارد، گاهی اوقات فوران‌های عظیمی نیز به سمت سیاره ما پرتاب می‌کند که می‌توانند اثرات منفی روی زمین داشته باشند. دانشمندان به‌تازگی گزارشی درباره یکی از این رویدادهای مهم خورشیدی منتشر کرده‌اند که نه فقط در زمین، بلکه در ماه و مریخ نیز شناسایی شده است.

این رویداد خورشیدی با نام فوران جرم تاجی در تاریخ ۲۸ اکتبر ۲۰۲۱ اتفاق افتاد. در این رویداد، مقدار زیادی پلاسما از تاج خورشید فوران کرد و بقدری گسترش پیدا کرد که حتی به زمین و مریخ نیز می‌رسید. این رویداد توسط فضاپیماهای مختلفی از جمله فضاپیمای SOHO ناسا و آژانس فضایی اروپا ثبت شد.

مشکل این نوع فوران‌ها آن است که ذرات پرانرژی را به محیط اطرف خود پرتاب می‌کنند و وقتی به زمین می‌رسند برای مردم و برای وسایل الکترونیکی خطرناک می‌شوند. البته زمین دارای یک میدان مغناطیسی محیطی است که تاحدودی از ما در برابر این تابش‌های خطرناک محافظت می‌کند، اما کسانی که در فضا قرار دارند ممکن است در معرض آن قرار بگیرند.

دانستن اینکه این تابش‌ها چگونه بر بدن انسان تاثیر می‌گذارد، می‌تواند برای آژانس‌های فضایی که به دنبال انجام ماموریت‌های فضایی برای سفر به ماه یا مریخ هستند حائز اهمیت باشد. این تشعشعات حتی روی ماهواره‌ها نیز می‌توانند تاثیر بگذارد و ارتباطات را مختل کنند.

یکی از دانشمندان ناسا گفته است که تشعشعات فضایی می‌توانند خطر جدی برای اکتشاف ما در منظومه شمسی باشند. با این حال، دانشمندان امیدوار هستند که روشی برای محافظت از فضانوردان در برابر این تشعشعات پیدا کنند.

منبع: Digitaltrends

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید