کپشنهای یا توضیحات یکی از مفیدترین و کارآمدترین ویژگیهای یوتیوب هستند که گوگل مداوم آن را بهبود میدهد. ما همیشه نمیتوانیم صدای یک ویدیو را بشنویم یا به آن توجه کنیم، بنابراین توضیحات میتوانند با مهیا کردن امکان تماشای یک ویدیو و درک محتوای آن، روز بسیاری از کاربران را بسازند.
در رویداد گوگل I/O 2022، این شرکت تایید کرد که با اضافه شدن متن و ترجمه خودکار به ویدیوها، یوتیوب از این پس تمرکز بیشتری را روی توضیحات منعطف میکند.
فناوری تولید خودکار متن مبتنی بر مدلهای تشخیص گفتار گوگل است و شباهت زیادی به توضیحات خودکار دارد، با این تفاوت که شما میتوانید آن را به شکل یک فهرست، مشابه متن خودکاری که در اپلیکیشن گوگل ریکوردر تولید میشود، در قسمت پایین ویدیو ببینید و مطالعه کنید. حداقل این چیزی است که ما در یک دموی تصویری کوتاه در رویداد I/O 2022 مشاهده کردیم.
ویژگی ترجمه خودکار دقیقاً همانطوری کار میکند که شما تصور میکنید. اگر یک ویدیو توضیحات داشته باشد، میتوانید با مراجعه به تنظیمات و ضربه زدن روی Auto-translate، زبان مقصد را انتخاب کنید و سپس، ترجمه را به آن زبان به شکل زیرنویس ببینید. این قابلیت از مدتها پیش در نسخه دسکتاپ یوتیوب در دسترس بود اما از این روی موبایل هم در دسترس است.
افزون بر این موارد، گوگل سعی داشت به واسطه ویژگی Real Tone موجود در سری پیکسل ۶، به رنگین پوستان امکان تصویربرداری در شرایطی را دهد که دو قرن تصویربرداری متمرکز بر سفید پوستان آن را مهیا نکرده بود. با این وجود، گوگل باور دارد که این ویژگی نه تنها برای گوشیهای پیکسل، بلکه باید در تمام محصولات اندروید به کار رود.
از همینرو در کنفرانس I/O 2022، تصمیم گرفت Real Tone را برای اپلیکیشن فوتوز (Photos) نیز در دسترس قرار دهد و در کنار آن، قابلیت مذکور را به شکل منبع باز عرضه کند. اواخر این ماه، Real Tone در این اپلیکیشن قابل استفاده خود بود و کاربران میتوان آن را به عنوان فیلتر دریافت کنند. در نتیجه، از این پس همه کاربران میتوانند این فیلترها را برای تمام عکسهایی که ثبت کردهاند، اعمال کنند.
گوگل در رویداد اخیر I/O 2022 ویژگی خلاصهسازی جدیدی را معرفی کرده که درون داکس (Docs) قرار گرفته و همانطور که از نام آن انتظار میرود، خلاصهای مفید از اسناد میسازد.
طبق گفته مدیر عامل اجرایی گوگل، سوندار پیچای (Sundar Pachai) این یک پیشرفت بسیار بزرگ در حوزه پردازش زبان طبیعی، فشردهسازی اطلاعات و همچنین تولید زبان است. داکس به لطف این قابلیت میتواند فایل متنی شما را تجزیه و تحلیل کرده، مهمترین بخشهای آن را بیرون کشیده و یک خلاصه منسجم از آن تولید کند.
مسلماً تا به حال برای شما هم پیش آمده که در گوگل مپس مشغول گشت و گذار شده و جاذبههای گردشگری بسیاری را کشف کردهاید. میتوان حدس زد که در مواقع بسیاری هم سعی کردهاید با ورود به نمای خیابان یا همان Street View، بهتر حس قدم زدن در آن مکان را درک کنید، اینطور نیست؟
گشت و گذار این چنینی لذت بسیاری دارد و به لطف دادههای مکانی فوقالعاده گوگل ممکن شده است. با این حال، گوگل در رویداد I/O 2022 برنامههای خود برای وارد کردن این ویژگی به سطحی بالاتر به وسیله یک حالت غوطهوری را با کاربران به اشتراک گذاشت.
سرچ یا جست و جو (Search) اولین محصول گوگل در زمان تاسیس آن در سال ۱۹۹۸ بود و اکنون نیز با توجه به این که میلیاردها نفر روزانه، موضوعات بسیاری را در آن جست و جو میکنند، پراستفادهترین محصول آن باقی مانده است.
بنابراین عجیب نیست که گوگل تمایل دارد آن را روز به روز بهتر کند. به همین منظور، گوگل روز پیش در رویداد I/O 2022، جدیدترین تغییرات روی داده در ویژگی اخیر این سرویس یعنی جست و جوی چندگانه را معرفی کرد که باعث بهتر شدن تجربه کاربران در جست و جو و خرید آنلاین میشود. شما میتوانید این تغییرات را در ویدیوهای پایین مشاهده کنید.
نظرات