اینتل امروز تراشههای گرافیکی سری آرک مبتنی بر معماری جدید Xe HPG را برای لپ تاپها معرفی کرد. قرار است که این تراشهها برای دسکتاپ و ورک استیشنها نیز عرضه شوند.
این سری از تراشههای گرافیکی اینتل شامل سه نسخهی آرک ۳، آرک ۵ و آرک ۷ میشود. تراشه آرک ۳ بر اساس دای ACM-G11 طراحی شده و تراشههای آرک ۵ و ۷ نیز بر مبنای دای بزرگتر ACM-G10 ساخته شدهاند. تراشهی آرک ۳ در حال حاضر شامل دو نسخهی A350M و A370M میشود. A350M دارای ۶ هستهی رهگیری پرتو، ۶ هستهی Xe و فرکانس گرافیکی ۱۱۵۰ مگاهرتز بوده و میزان توان مصرفی آن نیز ۲۵ تا ۳۵ وات است. در طرف دیگر، A370M دارای ۸ هستهی رهگیری پرتو، ۸ هستهی رهگیری پرتو، فرکانس گرافیکی ۱۵۵۰ مگاهرتز و توان مصرفی ۳۵ تا ۵۰ وات است. هر دو تراشه از ۴ گیگابایت حافظهی GDDR6 و باس مموری ۶۴ بیتی بهره میبرند.
قرار است تا در ادامهی سال نسخههای A730M ،A550M و A770M نیز با هستهها و حافظهی بیشتر به بازار عرضه شوند اما معماری آنها یکسان خواهد بود. اینتل تراشههای سری آرک ۳ را برای اجرای بازیها با رزولوشن ۱۰۸۰ پیسکل و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه طراحی کرده است. این تراشهها از موتور هوش مصنوعی XMX استفاده میکنند که امکان استفاده از قابلیتهایی مانند XeSS را فراهم میکند.
سری آرک همچنین اولین تراشههایی هستند که از رمزگذاری AV1 مبتنی بر شتاب سخت افزاری استفاده میکنند. اینتل همچنین قابلیتی به نام دیپ لینک (Deep Link) را در این تراشهها معرفی کرده است که امکان بهاشتراکگذاری منابع بین تراشهی گرافیکی و پردازندهی مرکزی را ممکن میسازد. قابلیت اشتراک پویای انرژی (Dynamic Power Share) نیز میزان انرژی مورد نیاز را بین تراشهی گرافیکی و پردازندهی مرکزی تنظیم میکند و موجب افزایش عملکرد ۳۰ درصدی سیستم میشود.
اینتل همچنین از نرم افزار آرک کنترل (Arc Control) رونمایی کرده که به کاربران امکان دسترسی به جدیدترین درایورها، قابلیتهای مرتبط با استریم و کتابخانهی بازیها خود را میدهد. قرار است تا تراشههای سری آرک ۳ در دستگاههایی مانند سامسونگ گلکسی بوک ۲ پرو و محصولات شرکتهای دیگری مانند ایسوس، لنوو، ایسر و دیگر شرکتها استفاده شود.
نظر شما در مورد تراشههای گرافیکی سری آرک اینتل چیست؟ بهنظر شما آیا اینتل در این بخش از بازار توان رقابت با انویدیا و ای ام دی را دارد؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: GSMArena
نظرات