شرکت اسپیس ایکس در چند سال اخیر برای راهاندازی اینترنت ماهوارهای خود چندین هزار ماهواره استارلینک به مدار زمین فرستاده است که همین موضوع باعث نگرانی منجمان و ستارهشناسان شده است.
منجمان معتقدند که وجود این ماهوارهها تاثیر منفی روی وضعیت رصد کردن ستارهها دارد و افزایش تعداد آنها باعث سختی کار ستارهشناسان خواهد شد.
برای همین منظور، اتحادیه بین المللی اخترشناسی (IAU) با انتشار بیانیهای گفته است که با راهاندازی مرکزی به نام محافظت از آسمان تاریک در برابر مداخلات ماهوارهای، این موضوع را بهطور جدی دنبال خواهد کرد. قرار است در این مرکز، منجمان و متخصصان ماهواره از سراسر دنیا کنار هم جمع شوند و به بررسی مشکل مذکور بپردازند.
مطالب مرتبط:
- ایلان ماسک پیشنهاد استفاده از اینترنت ماهوارهای استارلینک را در منطقه سونامیزده تونگا داد
- سرویس جدید اینترنت ماهواره ای استارلینک معرفی شد؛ ۵۰۰ دلار در ماه برای سرعت ۵۰۰ مگابیتبرثانیه
مشکل اصلی ماهوارههای استارلینک این است که باعث بازتاب نور خورشید در فضا میشوند و همین موضوع باعث تداخل آنها با مشاهدات آسمانی میشود. این ماهوارهها همچنین میتوانند با رادیو تلسکوپها تداخل داشته باشند. همه این مشکلات بهخاطر آن است که تعداد این ماهوارهها در مدار زمین بسیار زیاد است و افزایش تعداد آنها در سالهای آینده وضعیت را بسیار بغرنجتر خواهدکرد.
اتحادیه اخترشناسی در بیانیه خود نوشته است:
ماهوارههای استارلینک هماکنون بلعث ایجاد اختلالاتی در کار ستارهشناسان اپتیکی و رادیویی شده است و اگر تعداد آنها روزبهروز افزایش یابد منجمان دیگر نخواهند توانست تصویری واقعی از فضا و اجرام آسمانی ارائه بدهند. بنابراین بسیار مهم است که همه ما از آسمان تاریک محافظت کنیم و برای آن تلاش کنیم.
در هر حال، آسمان پاک و تاریک یکی از ملزومات ستارهشناسی برای افراد مشغول در این حوزه است و اتحادیه بینالمللی اخترشناسی امیدوار است با راهاندازی مرکز مذکور همگان را متوجه اهمیت این موضوع بکند.
منبع: Digital Trends
نظرات