۲۰۲۱ سال نسبتاً خوبی برای گوشیهای هوشمند بود. شرکتها در این سال گوشیهای پرچمدار و اقتصادی مناسبی را به بازار عرضه کردند و مدت زمان پشتیبانی نرمافزاری از گوشیهای خود را نسبت به سال قبل بیشتر کردند. با این حال، همیشه جای پیشرفت وجود داشته و ما مواردی را در سال ۲۰۲۱ شاهد بودیم که انتظار داریم تا در سال ۲۰۲۲ بار دیگر شاهد آنها نباشیم.
پشتیبانی نرمافزاری بهتر و گستردهتر
سامسونگ در سال ۲۰۲۰ اعلام کرد که بسیاری از گوشیهای این شرکت تا سه سال پشتیبانی نرمافزاری و تا چهار سال پشتیبانی امنیتی دریافت خواهند کرد. پشتیبانی قدرتمند سامسونگ از گوشیهای خود تنها به پرچمداران این شرکت محدود نبود و گوشیهای قدیمیتری مانند برخی از گوشیهای سری گلکسی A و همچنین برخی از پرچمداران قدیمیتر را نیز شامل میشد.
پس از این اقدام سامسونگ، شرکتهایی مانند وانپلاس، نوکیا، اوپو، ویوو و شیائومی نیز از برنامهی مشابهی برای پشتیبانی از گوشیهای خود پرده برداشتند اما در واقعیت تنها پرچمداران این شرکتها در لیست دستگاههای پشتیبانیشده قرار داشتند.
این موضوع به ویژه در خصوص شرکتهای ویوو و شیائومی بسیار ناامید کننده بود چرا که تنها گوشیهای عرضهشده در نیمهی دوم سال ۲۰۲۲ این پشتیبانی را دریافت خواهند کرد. این یعنی گوشیهایی مانند سری ویوو X60 و شیائومی می ۱۱ که در اوایل سال ۲۰۲۱ به بازار عرضه شده بودند، در برنامهی پشتیبانی نرمافزاری این دو شرکت جایی ندارند.
از این رو انتظار میرود که شرکتها در سال ۲۰۲۲ از پرچمداران قدیمی و همچنین گوشیهای میانرده و اقتصادی خود نیز پشتیبانی نرمافزاری و امنیتی بهتری داشته باشند.
همچنین انتظار میرود که شرکتها، بهروزرسانیهای بدون باگ و بهینهتری را در سال جدید برای گوشیهای خود عرضه کنند. بهروزرسانیهای نرمافزای عرضهشده برای گوشیهای شرکتهای شیائومی، وانپلاس، سامسونگ و گوگل در سال گذشته از مشکلات متعددی رنج میبردند و انتظار میرود که این مشکلات در سال جدید مشاهده نشود.
عرضه شارژر به همراه گوشی
اپل در سال ۲۰۲۰ گوشیهای سری آیفون ۱۲ را بدون شارژر به بازار عرضه کرد و کاربران باید مبلغی اضافی را برای استفاده از این وسیلهی جانبی ضروری پرداخت میکردند.
شرکتهای سامسونگ و گوگل نیز به ترتیب در گوشیهای سری گلکسی S21 و پیکسل ۶ دوئو از رویکرد مشابهی استفاده کردند. اپل علت اصلی این اقدام را نگرانیهای مربوط به محیط زیست اعلام کرد اما این دلیل با توجه به نیاز گوشیها به شارژشدن چندان قابل قبول بهنظر نمیرسد.
شرکت شیائومی در این زمینه عملکرد بهتری نسبت به رقبای خود داشت و گوشیهای سری می ۱۱ را در کشور چین در دو نسخهی با شارژر و بدون شارژر و با قیمتی یکسان به بازار عرضه کرد. از این رو انتظار میرود که اپل، سامسونگ و گوگل نیز از این رویکرد پیروی کنند و یا حداقل شارژ گوشی را در ازای مبلغی کمتر در دسترس قرار دهند.
فست شارژ بهتر
بسیاری از گوشیهای هوشمند عرضهشده در سال ۲۰۲۱ از تمام پروتکلهایی مانند پاور دلیوری (PD) و کوییک شارژ (QC) پشتیبانی میکنند اما برخی از استانداردهای شارژ کندتری بهره میبرند.
از این رو انتظار میرود که شرکتهای سازنده در گوشیهای سال ۲۰۲۲ از استاندارهای مختلف فست شارژ در گوشیهای بیشتری استفاده کنند. همچنین انتظار میرود که شرکتهایی مانند اپل و گوگل در گوشیهای جدید خود، قابلیت شارژ ۳۰ واتی و یا سریعتر را ارائه دهند.
گوشیهای تاشوی بیشتر
۲۰۲۱ سالی بود که شرکتهای شیائومی، هوآوی و اوپو برای رقابت با سامسونگ، گوشیهای تاشوی خود را به بازار عرضه کردند. با این وجود، این گوشیها تنها در کشور چین عرضه شدهاند و در واقع سامسونگ در بازار جهانی بدون رقیب است. انتظار میرود که شیائومی و اوپو گوشیهای تاشوی خود را در بازار جهانی عرضه کنند.
در غیر این صورت، سامسونگ کماکان به سلطهی خود بر بازار گوشیهای تاشو ادامه خواهد داد و در نهایت با ورود اپل به این بازار، کار برای شرکتهای دیگر دشوار خواهد شد. در حال حاضر شرکت اوپو اعلام کرده است که گوشی تاشوی فایند N در سال آینده در اروپا عرضه خواهد شد اما هنوز تاریخ دقیق عرضهی این گوشی مشخص نشده است.
عدم استفاده از دوربینهای ۲ مگاپیکسلی
یکی از موضوعات ناامیدکنندهای که در سالهای اخیر شاهد آن بودهایم، استفاده از دوربینهای ماکروی ۲ مگاپیکسلی در گوشیها بوده است. این رویکرد صرفاً برای افزایش تعداد دوربینهای گوشیها بوده و دلیل خاص دیگری ندارد. گوشیهایی مانند وانپلاس نورد N200، ردمی نوت ۱۰ و سامسونگ گلکسی A12 از جمله این گوشیها میباشند.
از آنجایی که دوربینهای ۲ مگاپیکسلی عملاً کاربرد چندانی ندارند، انتظار میرود که شرکتها در سال ۲۰۲۲ از این نوع دوربینها در محصولات خود استفاده نکنند. در حال حاضر شرکت اوپو تایید کرده است که در گوشی M4 پرو از دوربین ۲ مگاپیکسلی استفاده نکرده و آن را به دو دوربین اصلی و فوق عریض مجهز کرده است.
شما از گوشیهایی که در سال ۲۰۲۲ عرضه میشوند چه انتظاراتی دارید؟ بهنظر شما شرکتها باید چه ویژگیهایی را به گوشیهای جدید خود اضافه کنند؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: Android Authority
نظرات