چرا شیائومی و سایر شرکت‌ها در عرضه اندروید به سامسونگ و گوگل می بازند؟ - تکفارس 

چرا شیائومی و سایر شرکت‌ها در عرضه اندروید به سامسونگ و گوگل می بازند؟

مهدی ملکی
۲۹ آبان ۱۴۰۰ - 18:00
چرا شیائومی در عرضه اندروید به سامسونگ و گوگل می بازد؟

سامسونگ چند روز پیش از تاریخ ۲۴ آبان ۱۴۰۰ شروع به عرضه رابط کاربری وان UI 4 مبتنی بر اندروید ۱۲ برای گوشی‌های خود کرد. این به‌روزرسانی یکی از سریع‌ترین به‌روزرسانی‌های اندروید تاریخ این شرکت است. حتی بدون بررسی دقیق می‌توان متوجه شد که روند عرضه اندروید ۱۲ در مقایسه با اندروید ۱۱ در سال گذشته میلادی روی گوشی‌های سری گلکسی S20 یک پیشرفت آشکار به شمار می‌رود.

از طرف دیگر وان UI 4 برای همه گوشی‌های این شرکت که در سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ عرضه شده‌اند، در دسترس قرار خواهد گرفت. این شامل سری گلکسی S، گلکسی نوت، گلکسی A و همچنین گلکسی زد می‌شود. تبلت‌های عرضه شده در دو سال گذشته هم واجد شرایط دریافت این به‌روزرسانی خواهند بود که با این حساب، سامسونگ اندروید ۱۲ را برای بیش از ۴۰ دستگاه در دسترس قرار خواهد داد.

در آن سو گوگل در تاریخ ۲۷ مهر ۱۴۰۰ اندروید ۱۲ را برای تمام گوشی‌های سری پیکسل عرضه کرد. اگرچه این به‌روزرسانی اندکی دیرتر از موعد در دسترس قرار گرفت ولی از تمام شرکت‌های دیگر سریع‌تر به شمار می‌رود.

متاسفانه دیگر شرکت‌های سازنده گوشی‌های هوشمند اندروید حتی به سختی می‌توانند به وعده خود مبنی بر عرضه به‌روزرسانی‌ها تا ۲ سال عمل کنند و اگر این اتفاق هم رخ داد، به‌روزرسانی‌های اصلی نرم‌افزاری به قدری دیر عرضه می‌شوند که به تدریج کاربران باید منتظر معرفی نسخه بعدی اندروید باشند.

مطالب مرتبط:

برای مثال در این اواخر می‌توانیم به عرضه اندروید ۱۱ روی نسخه آمریکایی ROG فون ۳ و موتورولا موتو اج اشاره کنیم که به ترتیب ۱۰ و ۶ ماه طول کشید. با این حال تمام این تاخیرها به معنی افزایش یا عرضه به موقع وصله‌های امنیتی نیست.

با افزایش دوره پشتیبانی گوگل از گوشی‌هایش و همچنین کاهش دوره عرضه نسخه‌های جدید اندروید برای محصولات سامسونگ که سالانه بهبود می‌یابد، به نظر می‌رسد که سایر شرکت‌های تولید کننده گوشی‌های اندرویدی باید به فکر چاره باشند وگرنه کلاً از قافله جا خواهند ماند.

گوگل و سامسونگ با اندروید می‌تازند

اگر با سیاست‌های پشیبانی به‌روزرسانی شرکت‌های متفاوت آشنایی داشته باشید، می‌دانید که گوگل تا ۳ سال به صورت نرم‌افزاری و تا ۵ سال به صورت وصله‌های امنیتی از محصولاتش پشتیبانی می‌کند.

این یعنی گوشی‌های ۲۰۲۱ این شرکت از جمله سری پیکسل ۶ حتی اندروید ۱۵ را در سال ۲۰۲۴ میلادی دریافت خواهند کرد. به علاوه همین گوشی‌ها از اواخر ۲۰۲۴ تا انتهای ۲۰۲۶ نیز وصله‌های امنیتی را دریافت خواهند کرد که عملکرد دستگاه‌های ساخته شده توسط این شرکت را حتی بدون دریافت اندروید جدید تضمین می‌کنند.

البته انتظار نمی‌رود که این روند برای تمام گوشی‌های سری پیکسل صادق باشد. انتظار می‌رود که طی سال آینده تمام گوشی‌های گوگل از همین سیاست پیروی کنند ولی در حال حاضر پیکسل 5a تا ۳ سال به‌روزرسانی نرم‌افزاری و تا ۴ سال به‌روزرسانی وصله‌های امنیتی دریافت خواهد کرد.

سامسونگ آخرین بار سیاست‌های پشتیبانی به‌روزرسانی خود را در سال ۲۰۲۰ اعلام کرد. براساس آن گوشی‌های این شرکت به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری اندروید را به مدت ۳ سال و وصله‌های امنیتی را به مدت ۴ سال دریافت خواهند کرد.

در نتیجه روند عرضه به‌روزرسانی و وصله‌های امنیتی سامسونگ شباهت زیادی به گوگل دارد. البته حین مقایسه سیاست‌های این شرکت کره‌ای با گوگل نباید فراموش کنیم که گوشی‌های اقتصادی سامسونگ اغلب وصله‌های امنیتی را هر سه‌ماه یا حتی سالانه دریافت می‌کنند.

چه این موارد را در نظر بگیریم یا خیر، به هر حال هر دو تولید کننده در تلاش هستند تا هر از چند گاهی سیاست‌های خود را در این زمینه بهبود بدهند و از دیگری بالاتر قرار گیرند. گوگل هنگام عرضه پیکسل ۲ تعهد عرضه به‌رورزسانی‌‌های نرم‌افزاری را از ۲ سال به ۳ سال افزایش داد.

چرا شیائومی در عرضه اندروید به سامسونگ و گوگل می بازد؟

سامسونگ در سال ۲۰۲۰ سرانجام به این نتیجه رسید که باید عرضه وصله‌های امنیتی را تا ۳ یا ۴ سال ادامه دهد. اکنون با عرضه سری پیکسل ۶، گوگل با اضافه کردن مقدار قابل توجهی از سال‌های عرضه وصله‌های امنیتی، مشخصاً عملکرد بهتری از سامسونگ را بر جای خواهد گذاشت.

در این شرایط تنها یک چیز مشخص است: در نهایت یکی از آن‌ها پشتیبانی نرم‌افزاری را به ۴ سال افزایش خواهد داد و ما فقط باید منتظر رسیدن زمانش باشیم.

این همان چیزی است که به شرکت‌های دیگر فعال در زمینه اندروید هشدار می‌دهد. البته تماماً هم این‌گونه نیست که شرکت‌های دیگر بی‌کار نشسته باشند. وان پلاس هم اخیراً سیاست‌های مشابهی را با سامسونگ در پیش گرفته است اما تنها در خصوص محصولات پرچم‌دار و میان‌رده خود.

اوپو و ویوو به عنوان دو شرکت بزرگ عرضه کننده گوشی در کشور چین برای سری‌های پرچم‌دار خود از جمله فایند ایکس و ایکس، به همین سمت حرکت کرده‌اند.

متعاقباً نمی‌توان شیائومی را کنار گذاشت اما این شرکت هم همراه با عرضه سری 11T شروع به پشتیبانی از چنین سیاستی کرد.

به عبارت دیگر این‌گونه نیست که دیگر شرکت‌ها کاری در این زمینه نکرده باشند اما گوگل و سامسونگ در این زمینه پیشتاز هستند و ظاهراً تا پیش از اقدام آن‌ها، شرکت‌های دیگر هم تکان نمی‌خورند. سامسونگ و گوگل علاقه‌ای به توقف ندارند و جا برای پیشرفت آن‌ها بسیار است.

گوگل باید برجسته‌تر به نظر برسد

چه کسی است که نداند اندروید متعلق به گوگل است؟ این شرکت بیش از ۱۵ سال پیش در سال ۲۰۰۵ سیستم عامل اندروید را تصاحب کرد. همچنین ما ۱۱ سال قبل شاهد عرضه سری پیکسل بودیم که تا پیش از ۲۰۲۱، صرفاً ۳ سال پشتیبانی نرم‌افزاری ارائه می‌کرد.

با در نظر گرفتن مزایای گوگل در دسترسی به اندروید و همچنین تعداد گوشی‌های بسیار کمتری که این شرکت نسبت به سامسونگ طراحی و عرضه می‌کند، ناراحت کننده است که گوگل فاصله قابل توجهی با این غول کره‌ای حداقل در این زمینه ندارد.

چرا شیائومی در عرضه اندروید به سامسونگ و گوگل می بازد؟

حقیقتاً مشخص نیست که چرا گوگل نمی‌تواند یا نمی‌خواهد که در زمینه عرضه به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری در سطح اپل عمل کند. حتی اکنون گوگل با طراحی پردازنده شخصی خود موسوم به تنسور و عرضه یکی از برجسته‌ترین سری گوشی‌های هوشمند بازار، بیشتر از هر زمان دیگری به اپل شباهت دارد.

با تمام این اوصاف کاملاً عادلانه است که انتظار داشته باشیم گوگل ۵ سال به‌روزرسانی نرم‌افزاری و ۵ سال وصله‌های امنیتی برای محصولات خود در نظر بگیرد. هر چند این موضوع اصلاً هم دور از ذهن نیست. شاید با عرضه سری پیکسل ۷ گوگل این سیاست را در پیش بگیرد و بیشتر به سمت شرکتی پیش برود که کاربران از یک عرضه کننده نرم‌افزار و سخت‌افزار در یک قالب انتظار دارند.

همه چیز باز هم به گوگل و سامسونگ باز خواهد گشت

ظاهراً این‌طور به نظر می‌رسد که باز هم همه چیز به گوگل و سامسونگ باز خواهد گشت و سایر شرکت‌های تولید کننده گوشی‌های اندروید نمی‌توانند با این غول موتورهای جست‌وجو و سازنده لوازم خانگی رقابت کنند.

اکنون وقتی صحبت از پشتیبانی و سرعت عرضه به‌روزرسانی‌ها می‌شود، تنها دو گزینه بسیار برجسته به چشم می‌خورد. وان پلاس که پیش‌تر علاقه زیادی به پشتیبانی طولانی مدت داشت ولی در حال حاضر حتی تاریخ عرضه مشخصی برای اکسیژن OS 12 مشخص نکرده است. از طرفی هم به نظر می‌رسد که این رابط کاربری شباهت انکارناپذیری با کالر OS 12 خواهد داشت.

در رده دوم اوپو را داریم که در ارائه پرسرعت نسخه‌های پیشین اندروید سرعت قابل توجهی را به نمایش گذاشته است اما هنوز هم علاقه‌ای ندارد که ۳ سال پشتیبانی نرم‌افزاری از تمام محصولاتش را در دستور کار قرار دهد.

شیائومی، سونی، ویوو، ریلمی، ایسوس و موتورولا همه راه درازی برای رسیدن به کیفیت و سرعت سامسونگ و گوگل در مدت و سرعت پشتیبانی نرم‌افزاری دارند.

پس احتمالاً اکنون به خوبی درک می‌کنید که در حال حاضر چرا هیچ یک از تولید کنندگان گوشی‌های اندروید نمی‌توانند در این بحث پابه‌پای گوگل و سامسونگ رقابت کنند و حتی عملکردشان ضعیف‌تر هم می‌شود.

چرا شیائومی در عرضه اندروید به سامسونگ و گوگل می بازد؟

ال جی امسال با خارج شدن از بازار گوشی‌های هوشمند و هوآوی نیز با حالتی سرگردان و رو به نزول، ثابت می‌کنند که حتی بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین برندها هم شرایط باثباتی در این دریای طوفانی ندارند.

اما گوگل با عرضه پیکسل ۶ در بهترین موقعیت خود قرار دارد و سامسونگ هم به ندرت سهمی از بازار را از دست می‌دهد و حتی قصد دارد با تصاحب بازار گوشی‌های تاشو و فناوری‌های نوظهور، به سردمداری خود ادامه دهد.

دیگر شرکت‌ها باید بپذیرند که با افزایش قدرت گوشی‌های هوشمند و کاهش قیمت محصولات میان‌رده، افراد بیشتر و بیشتری به نگه داشتن طولانی مدت گوشی‌های خود علاقه دارند. همچنین این استدلال که «صرفاً طرفداران دو آتشه یک برند به به‌روزرسانی‌ها اهمیت می‌دهند» دیگر فاقد ارزش است و همچون گذشته جواب نمی‌دهد.

همچنین اگر تیم‌های بازاریابی گوگل و سامسونگ در نظر داشته باشند که این باور را تغییر دهند و از آن به عنوان یک تاکتیک فروش استفاده کنند، این شرکت‌ها با مشکل بزرگی رو به رو خواهند شد. شما چطور،‌ به به‌روزرسانی‌ها اهمیت نمی‌دهید؟ خب، به نظر می‌رسد که باید اهمیت بدهید.

نتیجه‌گیری ما در این‌جا کاملاً آشکار است. اگر به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری اندروید برای شما حائز اهمیت هستند، گوشی‌های سامسونگ و گوگل در سال‌های آینده و یا همین حالا احتمالاً انتخاب بهتری به شمار می‌روند حتی با وجود آن که گوگل گوشی‌های خود را در ایران عرضه نمی‌کند.

اگر شرکت‌های دیگر قصد دارند افرادی مانند شما را به خود جذب کنند، باید پشتیبانی خود را افزایش و سرعت دهند. شخصاً تضمین می‌دهم که هر شرکتی این کار را انجام ندهد، به زودی پشیمان خواهد شد یا سری هم به ال جی خواهد زد.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

  • سینا گفت:

    چرا جو الکی میدین ؟!
    اول اینکه همیشه شیائومی اولین کمپانی بعد از گوگل هست توی عرضه بروزرسانی .
    دوم اینکه امسال قبل از انتشار اندروید ۱۲ برای پیکسل های گوگل ، نسخه پایدارش به دست ۳ تا گوشی شیائومی رسید !
    اطلاعاتتون رو یه کمی افزایش بدید بد نیست .