ای ام دی دیروز در رویداد دیتاسنتر شتابدهنده خود اعلام کرد که برای سالهای آینده پردازندههای بسیار قدرتمندی معرفی خواهد کرد. یکی از آنها دارای ۹۶ هسته پردازشی خواهد بود که برای انجام کارهای حرفهای و بسیار پیشرفته استفاده خواهد شد و پردازنده بعدی یک تراشه ۱۲۸ هستهای خواهد بود که در دیتاسنترهای ابری استفاده خواهد شد. هر دوی این پردازنده با استفاده از فناوری ۵ نانومتری شرکت TSMC ساخته خواهند شد.
ای ام دی در جریان رویداد دیروز خود از نقشهراه این شرکت برای معرفی نسل چهارم پردازندههای Epyc پرده برداشت و لیزا سو (Lisa Su) اعلام کرد که دو پردازنده اچپیسی این شرکت برای کاربردهایتجاری و دیتاسنتر مورد استفاده قرار خواهند گرفت. رویترز گزارش داده است که علاوه بر شرکتهایی مانند مایکروسافت (برای پلتفرم آژور)، آمازون (برای سرویس AWS) و آلفابت (برای پلتفرم ابری گوگل)، فیی بوک هم به جمع شرکای ای ام دی پیوسته است و جزو اولین شرکتهایی خواهد بود که از پردازندههای جدید این شرکت استفاده خواهد کرد.
مطالب مرتبط:
بهگفته ای ام دی، پردازندههای جدید این شرکت که در بالا به آنها اشاره شد، دارای دانسیته دو برابر و کاهش مصرف انرژی ۱.۵ برابر خواهند بود. پردازنده اول که قرار است ۹۶ هسته پردازشی داشته باشد، دارای اسم رمز Genoa است که از هستههای Zen 4 با فناوری ۵ نانومتری TSMC بهره خواهد برد و از حافظه DDR5 و فناوری PCIe 5.0 پشتیبانی خواهد کرد. انتظار میرفت این پردازنده امسال معرفی بشوداما بهدلیل وجود مشکلاتی در زنجیره تامین به تعویق افتاد.
سو در رویداد دیروز گفت که Genoa در سال آینده میلادی (۲۰۲۲) معرفی خواهد شد اما به زمان دقیق آن اشاره نکرد. با اینحال، احتمال معرفی آن در اوایل سال آینده بیشتر است.
اما پردازنده دوم با ۱۳۸ هسته پردازشی دارای اسم رمز Bergamo است که برای دیتاسنترهای ابری طراحی شده و همانطور که گفته شد مبتنی بر فناوری ۵ نانومتری ساخته خواهد شد. البته ای ام این این فناوری را برای محاسبات ابری بهینهسازی خواهد کرد و ان را با همان معماری Zen 4c طراحی خواهد کرد.
پردازنده Bergamo هم مانند Genoa از استانداردهای DDR5 ،PCIe 5.0 ،CXL 1.1 ،RAS و Infinity Guard پشتیبانی خواهد کرد و با سوکت SP5 سازگار خواهد بود. با اینحال عملکرد آن بهازای هر سوکت بالاتر خواهد بود. این پردازنده در نیمه نخست سال ۲۰۲۳ عرضه خواهد شد.
منبع: Techspot
نظرات