اتحادیه اروپا برای یکپارچه کردن شارژر گوشی ها مصمم است؛ اپل هنوز هم مخالت می کند - تکفارس 
اتحادیه اروپا برای یکپارچه کردن شارژر گوشی ها مصمم است؛ اپل هنوز هم مخالت می کند - تکفارس 

اتحادیه اروپا برای یکپارچه کردن شارژر گوشی ها مصمم است؛ اپل هنوز هم مخالت می کند

مهدی ملکی
۲۴ مهر ۱۴۰۰ - 09:54
اتحادیه اروپا و اپل

به نظر می‌رسد که اتحادیه اروپا تمام تلاشش را به کار گرفته است تا تمام تولید کنندگان گوشی‌های هوشمند به استفاده از درگاه USB-C مجاب شوند.

سازندگان گوشی‌های اندروید چندین سال است که از این درگاه استفاده می‌کنند و به نظر نمی‌رسد که مشکلی در این زمینه داشته باشند اما اپل باور دارد که با انجام این کار، نوآوری از بین خواهد رفت. با این حال اتحادیه اروپا نیز باری دیگر مخالفت کرده و بر صحت لایحه پیشین خود مبنی بر استفاده عمومی از درگاه USB-C اصرار کرده است.

آنا کاوازانی عضو پارلمان اتحادیه اروپا و کمیته حفاظت از مصرف کنندگان در این رابطه نظر مشابهی دارد. او ادعا می‌کند که با همه‌گیری این استاندارد، راه برای استفاده از استانداردهای بهتر در آینده باز خواهد شد.

در حال حاضر تنها اپل از درگاه لایتنیگ در گوشی‌های آیفون استفاده می‌کند. حتی بسیاری از آیپدها و مک بوک‌های این شرکت هم به درگاه USB-C مجهز شده‌اند. ظاهراً سرانجام زمان آن رسیده است که اپل نیز به جمع شرکت‌هایی بپیوندد که از استاندارد USB-C پشتیبانی می‌کنند.

مطالب مرتبط:

در نتیجه به احتمال زیاد، اپل بیشترین ضرر را از سوی این طرح دریافت خواهد کرد. براساس مطالعاتی که به دستور کمیسیون اروپا در سال ۲۰۱۹ انجام شد، اتصالات لایتینگ تنها در ۲۱ درصد ار گوشی‌های هوشمند مورد استفاده قرار می‌گیرد و ۷۹ درصد گوشی‌ها از اتصالات میکرو USB و یا USB-C بهره می‌برند.

دلیل اصلی یکپارچه‌سازی شارژر گوشی‌ها، کاهش آسیب به محبط زیست و افزایش راحتی کاربران می‌باشد. اپل پیش از این هم با ارائه نظری مشاه در این خصوص اعلام کرده بود که راه حل شارژر مشترک موجب آسیب‌‌دیدن خلاقیت شده و در صورتی که کاربران تصمیم به استفاده از شارژرهای مشترک بگیرند، کوهی از پسماندهای الکترونیکی به‌وجود خواهد آمد.

البته این اولین باری نیست که در چند وقت گذشته، اتحادیه اروپا توجه ویژه‌ای به محصولات هوشمند مصرفی مردم نشان داده است. برای مثال یکی از مباحثی که آلمان به عنوان عضو اصلی این اتحادیه، مطرح کرده، پشتیبانی سخت‌افزاری از گوشی‌های هوشمند تا ۷ سال است.

این بدان معنی است که شرکت‌ها باید ۵ الی ۶ سال قطعات جایگزین را روانه بازار کند. کمیسیون اتحادیه اروپا نیز برای اجرای این قانون در نظر دارد تا شرکت‌ها تامین قطعات مرتبط با نیاز مشتری را در فرصتی ۵ روزه تامین کنند. دلیل اصلی این کار هم این است که در صورتی که این زمان طولانی شود امکان این‌که مصرف‌کننده یک گوشی دیگر بخرد زیاد است.

در حال حاضر اپل حدود ۶ سال از لحاظ نرم‌افزاری از گوشی‌های خود پشتیبانی می‌کند و در قلمرو اندروید نیز سامسونگ و گوگل بیشترین پشتیبانی را از گوشی‌های خود دارند.

منبع: GSM Arena

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید