سرفیس لپ تاپ استودیوی جدید مایکروسافت محصولی آشنا و در عین حال خاص است. در نگاه اول، سرفیس لپ تاپ استودیو شبیه به دیگر لپ تاپهای استاندارد است اما لبههای منحنی و طراحی صفحه کلید، تاچپد و حتی درگاههای این لپ تاپ شباهت زیادی با مک بوک پروی اپل دارد.
با وجود اینکه امکان استفاده از این دستگاه بهصورت عادی و مانند دیگر لپ تاپهای موجود در بازار وجود دارد اما در صورت نیاز میتوانید صفحه نمایش لمسی آن را به جلو کشیده و مانند یک تبلت از آن استفاده کنید. سرفیس لپ تاپ استودیو اولین دستگاهی نیست که از این طراحی بهره میبرد اما بدون شک این لپ تاپ بهترین استفاده از آن را داشته است.
سرفیس استودیو به هیچ عنوان ارزان نبوده و نسخهی پایهی آن ۱.۵۹۹ دلار قیمت دارد. این در حالی است که اضافهکردن پردازندهی قدرتمندتر، رم و حافظهی داخلی بیشتر و تراشهی گرافیکی بهتر به این لپ تاپ قیمت آن را چند هزار دلار بیشتر خواهد کرد.
با این وجود، بهترین نسخهی این لپ تاپ نیز از نظر توان گرافیکی و پردازنده در رقابت با محصولات همردهی شرکتهای دیگر شکست میخورد. در واقع میتوان گفت که تنها مزیت این لپ تاپ نسبت به لپ تاپهای قدرتمندتر و ارزانتر، صفحه نمایش انعطافپذیر آن است.
صفحه نمایش
مایکروسافت در این لپ تاپ از صفحه نمایش لمسی ۱۴.۴ اینچی با رزولوشن ۲۴۰۰ در ۱۶۰۰ پیکسل و نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز استفاده کرده است.
این صفحه نمایش از دقت رنگ و میزان روشنایی بالایی برخوردار بوده و سایز بزرگ آن، مانند دیگر لپ تاپهای سری سرفیس، برای تقسیم صفحه و اجرای چند اپلیکیشن مناسب است. همچنین نسبت ابعاد ۳:۲ این صفحه نمایش خواندن مطالب و جستجو در اینترنت را آسانتر و لذتبخشتر از گذشته کرده است.
برای جلوکشیدن صفحه نمایش سرفیس استودیو لپ تاپ ابتدا باید نیمهی بالایی آن را به سمت عقب خم کرده تا آهنربای نیمهی پایینی آزاد شود. سپس میتوانید آن را بهطور کامل و یا تا وسط بخش پایینی لپ تاپ به جلو کشیده و از صفحه نمایش لمسی آن استفاده کنید. همچنین امکان استفاده از قلم هوشمند در این صفحه نمایش نیز وجود دارد اما وزن زیاد لپ تاپ امکان در دست گرفتن آن را دشوار کرده است.
طراحی
در طراحی بدنهی سرفیس لپ تاپ استودیو از منیزیوم و آلومینیوم استفاده شده و همین موضوع موجب افزایش مقاومت آن شده است.
نیمهی بالایی بدنهی سرفیس لپ تاپ استودیو کمی ضخیمتر از لپ تاپهای استاندارد است اما این تنها موردی است که شاید برای برخی از کاربران خوشایند نباشد. خوشبختانه لولای درب ۳۶۰ درجهای این لپ تاپ نیز از مقاومت بالایی برخوردار بوده و مشکلات لپ تاپهای سرفیس بوک قبلی مایکروسافت در آن دیده نمیشود.
لبهی بالایی صفحه نمایش، وبکم ۲ مگاپیکسلی با رزولوشن ۱۰۸۰ پیکسلی لپ تاپ را درون خود جای داده و این دوربین از سیستم تشخیص چهرهی ویندوز هلو (Windows Hello) نیز پشتیبانی میکند. متاسفانه این دوربین نسبت به دوربین ۵ مگاپیکسلی سرفیس پرو عملکرد ضعیفتری داشته و تصویر شما را در تماسهای ویدیویی تقریباً با رنگ قرمز نشان میدهد.
مطالب مرتبط:
در قسمت پایین لپ تاپ، پلتفرمی قرار داشته که لپ تاپ را چند میلیمتر بالاتر میآورد. هر چند که این پلتفرم ضخامت لپ تاپ را در مقایسه با سرفیس پرو کمی بیشتر میکند اما به پردازندهی مرکزی و تراشهی گرافیکی اجازه میدهد تا با انتقال بهتر گرما به بیرون، عملکرد بهتری داشته باشند. خوشبختانه استفاده از این پلتفرم مشکلی برای تایپکردن با صفحه کلید لپ تاپ ایجاد نمیکند.
طراحی سیستمخنکسازی سرفیس لپ تاپ استودیو متفاوت از لپ تاپهای استاندارد دیگر بوده و فنهای خنککنندهی آن به جای عقب دستگاه در جلوی آن قرار گرفتهاند.
گرمای تولیدشده از طریق دریچههای کناری لپ تاپ به بیرون هدایت میشوند و صدای فنهای خنککنندهی نیز تنها در زمان اجرای وظایف سنگین شنیده میشود. با این وجود، این فنها در مقایسه با لپ تاپهای گیمینگ حتی در بدترین حالت نیز صدای کمتری را تولید میکنند.
سرفیس لپ تاپ پرو به چهار بلندگو مجهز شده که دو عدد آنها در قسمتهای کناری و دو بلندگوی دیگر در بخش زیرین لپ تاپ قرار گرفته است. کیفیت صدای این لپ تاپ از بسیاری از لپ تاپهای دیگر بهتر بوده اما مطمئناً در مقایسه با مک بوک پرو ۱۶ ضعیفتر است.
همچنین در بخش جلویی لپ تاپ شیاری قرار داشته که قلم سرفیس اسلیم پن ۲ را درون خود جای داده و آن را شارژ میکند. این قلم هوشمند به همراه لپ تاپ عرضه نشده و قیمت آن ۱۲۹.۹۹ دلار است. مایکروسافت در این قلم از سیستم لمسی جدیدی استفاده کرده که با تولید بازخورد لرزشی، تجربهی فوقالعادهای را هنگام نوشتن به ارمغان میآورد.
بهنظر میرسد که مایکروسافت در انتخاب درگاههای سرفیس لپ تاپ پرو از اپل الهام گرفته است. این لپ تاپ به دو درگاه USB-C تاندربولت ۴، جک هدفون و کانکتور سرفیس مجهز شده است. با این وجود، خبری از شیار کارت میکرو اسدی در سرفیس استودیو نیست.
صفحه کلید این لپ تاپ نیز مانند دیگر رایانههای سرفیس عملکردی عالی داشته است. این صفحه کلید به نور پسزمینه مجهز شده و فاصلهی کلیدهای آن نیز استاندارد و مناسب است. تاچپد این لپ تاپ نیز مانند مک بوکهای اپل از سیستم بازخورد لمسی پشتیبانی کرده و از دقت بالایی برخوردار است. در واقع این یکی از بهترین تاچپدهای لپ تاپهای ویندوزی موجود است.
سخت افزار
سرفیس لپ تاپ استودیو در چند نسخهی مختلف عرضه شده است. نسخهی پایه از پردازندهی اینتل Core i5 و تراشهی گرافیکی مجتمع اینتل XE استفاده کرده اما بسیای از افراد ترجیح میدهند تا از نسخهی قدرتمندتر آن بهره ببرند.
این نسخه به پردازندهی اینتل Core i7-11370H و تراشه گرافیکی انویدیا RTX 3050 Ti مجهز شده و قیمت آن ۲.۰۹۹ دلار است. اضافهکردن رم ۳۲ گیگابایتی و حافظهی داخلی ۱ ترابایتی به این نسخه قیمت آن را به ۲.۶۹۹ دلار افزایش میدهد.
بدون شک این قیمت برای لپ تاپی که عملکرد آن مانند لپ تاپهای میانرده است، بیش از حد زیاد است. پردازندهی این محصول برخلاف لپ تاپهای گیمینگ مجهز به تراشههای رایزن ای ام دی، چهارهستهای بوده و تراشهی گرافیکی انویدیای آن نیز قدرت لازم برای استفاده از نرخ تازهسازی بالای صفحه نمایش در بازیهای جدید را ندارد.
عملکرد
در آزمایشهای انجامشده، سرفیس لپ تاپ استودیو بازی Shadow of the Tomb Raider را با رزولوشن بومی و در بالاترین حالت گرافیکی با نرخ ۲۸ فریم بر ثانیه اجرا کرد. بازی Red Dead Redemption 2 نیز در شرایط مشابه و با استفاده از قابلیت DLSS بهصورت ۴۲ فریم اجرا شد.
این در حالی است که کاهش رزولوشن این بازیها به ۱۰۸۰ پیکسل نیز تاثیر چندانی در نرخ فریم آنها نگذاشت. این لپ تاپ بازیهای Forza Horizon 4 و Fortnite را نیز در بالاترین حالت گرافیکی بهترتیب با نرخ ۳۸ فریم و ۴۰ فریم اجرا کرد.
بهطور کلی پیشنهاد میشود که برای اجرای بازیهای جدید روی سرفیس لپ تاپ استودیو از فناوری DLSS استفاده کرده و رزولوشن و تنظیمات گرافیکی بازیها را تا حد ممکن کاهش دهید. برای مثال، بازی Forza Horizon 4 با رزولوشن ۱۰۸۰ پیکسل و تنظیمات گرافیکی متوسط بهصورت ۹۷ فریم بر ثانیه اجرا میشود.
اگر چه سرفیس لپ تاپ استودیو بهترین دستگاه برای اجرای بازی نمیباشد اما عملکرد این لپ تاپ در تولید محتوا فوقالعاده است. این لپ تاپ موفق شد تا از یک ویدیوی ۴کی ۵دقیقهای در آدوبی پریمیر پرو در ۵ دقیقه و ۳۵ ثانیه خروجی بگیرد که از این نظر با M1 مک بوک پرو برابری میکند.
این لپ تاپ همچنین در اجرای چندین اپلیکیشن بهطور همزمان با مشکل خاصی روبهرو نشده و عملکرد آن قابل قبول است. با این وجود، لپ تاپهای ریزر بلید ۱۴ و دل XPS 15 با وجود قیمت پایینتر، در این بخش عملکرد بهتری داشتهاند.
باتری
مشکل اصلی سرفیس لپ تاپ استودیو زمانی مشخص میشود که آن را از برق جدا کرده و تنها از باتری آن استفاده کنید. آزمایشهای متعدد نشان داده که باتری این لپ تاپ با بازکردن همزمان چند صفحه در مرورگر اج، اجرای اسپاتیفای، اسلک، توییتر و قراردادن میزان روشنایی روی ۵۰ درصد کمتر از ۵ ساعت دوام میآورد.
در واقع میزان شارژ این لپ تاپ در مقایسه با دیگر لپ تاپهای مخصوص تولید محتوا و حتی برخی لپ تاپهای گیمینگ بسیار پایین به حساب میآید.
دلیل اصلی این موضوع، باتری ۵۸ واتساعتی لپ تاپ استودیو بوده که نسبت به باتری ۸۰ واتساعتی سرفیس بوک ۳ کوچکتر است. همچنین سیستمعامل ویندوز ۱۱ نیز هنوز از نرخ تازهسازی پویا بهره نبرده و این یعنی صفحه نمایش ۱۲۰ هرتزی لپ تاپ استودیو تصاویر را دائماً با نرخ ۱۲۰ هرتز نشان میدهد و در نتیجه شارژ باتری را سریعتر خالی میکند.
البته شما میتوانید بهطور دستی نرخ تازهسازی صفحه نمایش را به ۶۰ هرتز کاهش دهید اما این کار نیز تاثیر چندانی در عمر باتری لپ تاپ نداشته و در بهترین حالت عمر آن ۱ ساعت افزایش پیدا میکند. مایکروسافت هنوز تاریخ عرضهی قابلیت نرخ تازهسازی پویا برای این لپ تاپ را مشخص نکرده است.
جمع بندی
بهنظر میرسد که مایکروسافت سرفیس لپ تاپ استودیو را برای جامعهی هنرمندان هنر دیجیتالی در نظر گرفته اما بسیاری از کاربرانی که قصد خرید این لپ تاپ را دارند، آن را با هدف کاملاً متفاوتی خریداری میکنند. اگر شما هم بهدنبال محصولی مشابه با مک بوک پروی اپل اما مجهز به سیستمعامل ویندوز هستید، سرفیس لپ تاپ استودیو تا حدودی انتظارات شما را برآورده خواهد کرد.
این لپ تاپ با وجود عمر باتری پایین و برچسب قیمتی بالا، مطمئناً یک رایانهی خوشساخت بوده و کارکردن با آن لذتبخش است. صفحه نمایش انعطافپذیر این لپ تاپ بدون شک نقطه قوت اصلی آن محسوب میشود اما قیمت بالای آن نکتهای است که کاربران قبل از خرید لپ تاپ باید به آن توجه داشته باشند.
نکات مثبت:
- طراحی جذاب
- صفحه نمایش انعطافپذیر با پشتیبانی از قلم هوشمند
- نرخ تازهسازی بالا
- صفحه کلید و تاچپد فوقالعاده
نکات منفی:
- عمر باتری کم
- عملکرد مشابه لپ تاپهای میانرده
- قیمت بالا
- درگاههای کم
۷/۱۰
نظر شما در مورد سرفیس لپ تاپ استودیو چیست؟ بهنظر شما مایکروسافت باید چه ویژگیهایی را به این لپ تاپ اضافه کند؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
نظرات
این دستگاه عالی به نظر میرسه . البته باید برسه ایران و از نزدیک بررسی بشه بعد نظر قطعی داد
درود بر شما
مطمئناً دستگاه خوبیه ولی قیمتش تو ایران قطعاً نجومی میشه