بررسی ایسوس راگ فون 5s پرو - تکفارس 

بررسی ایسوس راگ فون 5s پرو

مهدی حلوائی
۲۰ شهریور ۱۴۰۰ - 09:10
بررسی ایسوس راگ فون 5s پرو

گوشی ایسوس راگ فون ۵ با ارائه‌ی سخت‌افزاری قدرتمند و ویژگی‌های مختلف یکی از بهترین تجربه‌های گیمینگ را برای کاربران به ارمغان آورد. ایسوس راگ فون 5s پرو نیز جدیدترین محصول از خانواده‌ی گوشی‌های گیمینگ ایسوس بوده اما آیا این گوشی نیز عملکرد مناسبی داشته است؟ در این مقاله به بررسی راگ فون 5s پرو خواهیم پرداخت.

سخت افزار

ایسوس راگ فون 5s پرو از پردازنده‌ی اسنپدراگون +۸۸۸ استفاده کرده‌ است. پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۸۸ به مصرف انرژی بالا و ایجاد گرمای زیاد شهرت دارد اما اسنپدراگون +۸۸۸ با افزایش حداکثر فرکانس هسته‌ی اصلی کریو ۶۸۰ از ۲.۸۴ گیگاهرتز به ۳.۰ گیگاهرتز باعث شده تا این مشکلات حتی بیشتر از قبل خودنمایی کنند. این گوشی در دو نسخه با ترکیب رم و حافظه‌ی داخلی ۲۵۶/۱۶ گیگابایتی و ۵۱۲/۱۸ گیگابایتی و به همراه خنک‌کننده‌ی ایرو اکتیو کولر ۵ عرضه شده است.

صفحه نمایش راگ فون 5s پرو برخلاف نسخه‌ی پایه‌ی ۵ از نرخ بهره‌برداری لمسی ۳۶۰ هرتز پشتیبانی کرده و حداکثر میزان روشنایی آن ۸۴۰ نیت است. این صفحه نمایش همچنین از نرخ تازه‌سازی متغیر ۶۰ هرتز تا ۱۴۴ هرتز و فناوری +HDR10 پشتیبانی کرده و موفق به دریافت گواهی Widevine L1 نیز شده است. با توجه به عملکرد بهتر صفحه نمایش راگ فون 5s پرو در مقایسه با نسخه‌ی پایه‌ی راگ فون ۵، احتمال می‌رود که ایسوس در این گوشی از پنل جدیدی استفاده کرده باشد.

ایسوس راگ فون 5s پرو

پوشش ۱۱۱ درصدی فضای DCI-P3 و ۱۵۰ درصدی فضای sRGB از ویژگی‌های اصلی صفحه نمایش راگ فون ۵ بود اما راگ فون 5s پرو در این بخش نیز عملکرد بهتری را ارائه داده و از دقت رنگ بالاتری برخوردار است. همین موضوع می‌تواند به استفاده‌ی این گوشی از پنل متفاوت نسبت به راگ فون ۵ اشاره داشته باشد.

صفحه نمایش راگ فون 5s پرو علاوه بر حالت استاندارد از سه حالت سینما، پیش‌فرض و طبیعی نیز پشتیبانی کرده است. حالت سینما رنگ‌های تیره‌تری را به نمایش می‌گذارد و حالت پیش‌فرض نیز رنگ‌ها را بدون ایجاد تغییر خاصی در آن‌ها نشان می‌دهد. حالت طبیعی نیز رنگ‌های قرمز و آبی را بیش از حد پررنگ نمایش داده و ظاهری متفاوت را ایجاد می‌کند. با این وجود، شما می‌توانید شدت رنگ‌های قرمز، سبز و آبی صفحه نمایش را شخصی‌سازی کنید.

ایسوس راگ فون 5s پرو

باتری

راگ فون 5s پرو همانند نسخه‌ی پایه از باتری ۶۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی بهره برده است. ایسوس این باتری را به دو پک ۳۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی تقسیم کرده و آن‌ها را در دو طرف PCB اصلی گوشی قرار داده است. هر کدام از این پک‌ها از فناوری MMT پشتیبانی کرده و این موضوع باعث شده تا سرعت شارژ آن‌ها به ۶۵ وات برسد. به‌طور کلی عملکرد باتری این گوشی در بخش‌هایی مانند تماس صوتی، جستجو در اینترنت و پخش ویدیو بسیار خوب بوده و تفاوت چندانی با باتری نسخه‌ی پایه‌ی راگ فون ۵ ندارد.

ایسوس راگ فون 5s پرو

عملکرد

پردازنده‌ی اسنپدراگون +۸۸۸ راگ فون 5s پرو از یک تراشه‌ی گرافیکی آدرنو ۶۶۰ و هشت هسته‌ی کریو ۶۸۰ تشکیل شده است. این هسته‌ها شامل یک هسته‌ی اصلی با سرعت کلاک ۳.۰ گیگاهرتز، ۳ هسته‌ی بزرگ با سرعت کلاک ۲.۴۲ گیگاهرتز و چهار هسته‌ی کوچک با سرعت کلاک ۱.۸ گیگاهرتز می‌شوند. اسنپدراگون +۸۸۸ همچنین از حافظه‌ی چهارکاناله‌ی LPDDR5، سیستم ارتباطی فست کانکت ۶۹۰۰ و مودم‌های X60 نیز پشتیبانی کرده است.

ایسوس راگ فون 5s پرو توانایی انتقال مقدار مشخصی از گرمای تولیدشده توسط پردازنده را داشته و همین موضوع باعث شده که سیستم برای جلوگیری از آسیب به قطعات، سرعت کلاک پردازنده‌ها را کاهش دهد. طراحی بخش خنک‌سازی راگ فون 5s پرو با وجود استفاده از پردازنده‌ی قدرتمندتر، تفاوتی با راگ فون ۵ نداشته و این موضوع باعث شده تا عملکرد چندهسته‌ای پردازنده‌ی این گوشی به‌دلیل تولید گرمای بیشتر و کاهش سرعت کلاک هسته‌ها در مقایسه با اسنپدراگون ۸۸۸ کمی ضعیف‌تر باشد.

ایسوس راگ فون 5s پرو

سیستم انتقال گرمای راگ فون 5s پرو یکی از بهترین سیستم‌های خنک‌سازی موجود در بین گوشی‌‌های گیمینگ است. پردازنده‌ و دیگر قطعات تولیدکننده‌ی گرمای این گوشی در قسمت میانی آن قرار گرفته و ایسوس علاوه بر اتاق خنک‌سازی بزرگ و لایه‌های گرافیتی از قاب فلزی گوشی نیز برای انتقال گرما کمک گرفته است. همچنین خنک‌کننده‌ی ایرو اکتیو ۵ که به همراه گوشی عرضه شده است نیز در بخش میانی گوشی قرار می‌گیرد و گرمای تولیدشده را به‌خوبی به بیرون انتقال می‌دهد.

ایسوس راگ فون 5s پرو

با این وجود، راگ فون 5s پرو هنگام اجرای بازی‌های سنگین به‌شدت گرم شده و کارکردن با آن دشوار می‌شود. هدف اصلی این گوشی ارائه‌ی بهترین عملکرد گیمینگ برای بیشترین زمان ممکن بوده و همین موضوع باعث گرم‌شدن بیش از حد گوشی شده است. به‌نظر می‌رسد که سیستم خنک‌سازی راگ فون 5s پرو که یکی از بهترین‌‌ها در بین گوشی‌های هوشمند می‌باشد نیز نتوانسته به‌طور مناسب میزان گرمای تولیدشده توسط اسنپدراگون +۸۸۸ را کنترل کند.

همچنین با وجود این‌که تراشه‌ی گرافیکی هر دو گوشی راگ فون ۵ و 5s پرو یکسان بوده و سرعت کلاک مشابهی دارند اما عملکرد این تراشه در نسخه‌‌ی 5s پرو کمی ضعیف‌تر از نسخه‌ی پایه است. به احتمال زیاد دلیل عملکرد ضعیف‌تر این تراشه، گرمای بیش از حد هسته‌های پردازنده‌ی مرکزی بوده که موجب کاهش سرعت کلاک آن شده است. با این وجود، این تفاوت چندان زیاد نبوده و تاثیر قابل توجهی در اجرای بازی‌ها نداشته است.

ایسوس راگ فون 5s پرو

جمع بندی

قدرت بالای پردازنده‌ی اسنپدراگون +۸۸۸ راگ فون 5s پرو باعث شده تا این گوشی نسبت به نسخه‌ی پایه‌ی راگ فون ۵ عملکرد تک‌هسته‌ای بهتری داشته باشد. با این وجود، این تفاوت عملکرد چندان زیاد و قابل توجه نبوده و هر دو گوشی در اجرای بازی‌ها کارکرد یکسانی را ارائه می‌دهند. این گوشی همچنین نسبت به راگ فون ۵ گرمای بسیار بیشتری را تولید کرده و همین نکته تجربه‌ای ناخوشایند را در هنگام اجرای بازی‌های سنگین به همراه دارد. با این وجود، استفاده‌ی راگ فون 5s پرو از پردازنده‌ی اسنپدراگون +۸۸۸ می‌تواند برای برخی از افراد دلیل قانع‌کننده‌ای برای خرید این محصول باشد.

نکات مثبت

  • صفحه نمایش عالی
  • نرخ تازه‌سازی بالا
  • باتری قدرتمند
  • عملکرد خیره‌کننده

نکات منفی

  • گرم‌شدن بیش از حد گوشی
  • نبود پیشرفت قابل توجه نسبت به راگ فون ۵

نظر شما در مورد گوشی ایسوس راگ فون 5s پرو چیست؟ آیا عرضه‌ی نسخه‌ی آلتیمیت راگ فون 5s با توجه به سخت‌افزار قدرتمند نسخه پرو تصمیم درستی از سوی شرکت ایسوس خواهد بود؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

اینستاگرام تکفارستلگرام تکفارس - بررسی سامسونگ گلکسی A22

منبع: GSMArena

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید