وزیر ارتباطات گفت: ما مقررات سرزمینی برای استفاده از اینترنت ماهواره ای داریم و هر شرکتی که میخواهد در کشور ما فعال شود باید از ما مجوز بگیرد.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدجواد آذری جهرمی در حاشیه مراسم انعقاد تفاهم نامه میان معاونت پیشگیری از جرم قوه قضائیه و وزارت ارتباطات در مورد اختلالات اخیر تلفن همراه و ارتباط آن با قطعی برق گفت: طی دو ماه اخیر، فرآیند قطعی برق شبکه تلفن همراه ما را متأثر کرد. اما اختلال دو روز گذشته در برخی مناطق مربوط به قطعی برق نبوده بلکه درخواست وزارت علوم، برای جلوگیری از تقلب در برگزاری کنکور بوده است.
وی گفت: به رغم تمهیدات و پیگیریهای انجام شده، امنیت روانی خیلی از داوطلبان کنکور به دلیل احتمال لو رفتن سوالات در فضای مجازی سلب میشود از این رو با حساسیت به جای سازمان سنجش و وزارت علوم، از اپراتورهای تلفن همراه درخواست شد که در حوزههای امتحانی اینترنت ۳g و ۴g فعال نباشد. از این رو شبکه در ساعات برگزاری غیرفعال شد.
مطالب مرتبط:
طرح ساماندهی پیام رسان های اجتماعی از دستور کار مجلس خارج شد
کدام شبکه اجتماعی بیشترین سهم را در فروش کسب و کارهای آنلاین دارد؟
جهرمی ادامه داد: این موضوع تأثیری روی کیفیت شبکه در مناطق همسایگی نقاطی که کنکور در آنجا در حال برگزاری بود، داشت. البته ما از سال گذشته درخواستمان از وزارت علوم این بود که در این مناطق جمر نصب شود اما آنها مشکل هزینه را مطرح کردند. اما زیان اختلالات ایجاد شده در شبکه به مراتب بیشتر از هزینه جمر است. بنابراین باید سال آینده برای این موضوع فکر دیگری کرد.
وزیر ارتباطات درباره فعالیت شرکتهای اینترنت ماهوارهای در کشور نیز خاطرنشان کرد: باید بپذیریم اینترنت ماهوارهای یک پدیده است که ما با آن مواجه خواهیم شد. هدف اصلی این منظومهها این است که اینترنت اشیا را در سراسر دنیا فراهم کنند. زیرا خیلی از مناطق با اینترنت موبایل، پوشش دهی ندارند. برای مثال ما در پارک ملی گلستان پروژهای را در خصوص اینترنت اشیا برای ایمنی و حفاظت محیط زیست اجرا کردیم. اینها همه مزایایی است که میتواند مفید باشد.
وی ادامه داد: البته همواره آمریکا به خاطر خویی که در سلطهجویی در همه عرصهها از جمله فضای مجازی دارد دنبال این بوده که پلتفرمهای خود را توسعه دهد و اقتصاد دیجیتال را برای خودش مطالبه کند. بنابراین از مدتها قبل دنبال ابزاری برای بسط سلطه خود بوده و اینترنت ماهوارهای نیز یکی از آنها است. ما هم باید در این شرایط خودمان را تمهید میکنیم.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه برخی از سخت گیری ها باید در کشور مدیریت و اصلاح رویه شود، افزود: البته ما مقررات سرزمینی برای استفاده از اینترنتهای ماهوارهای داریم و هر شرکتی که میخواهد در کشور ما فعال شود باید از ما مجوز بگیرد و مطابق با حقوق بینالمللی آن را پیگیری میکنیم.
وی افزود: از سوی دیگر سازمان فضایی هم دنبال منظومههای ماهوارهای بوده است و شرایط مذاکرات بینالمللی را هم دیدهایم. ما نباید بترسیم و باید خودمان را برای فراگیری از این فناوری آماده کنیم. باید اعتماد به نفس داشته باشیم و بدانیم که این فناوری تهدیدی برای ما نیست. ما از فرصتها استفاده میکنیم.
منبع: خبرگزاری مهر
نظرات
باشه اونم مجوز گرفت
حالا که یه کشور دیگه قدم گذاشته میخواد به مردم اینترنت بدهد دولت ما مجوز میخواد واقعا جای پیشرفت هم چیزی باقی مونده خدایا ما چه گناهی کردیم باید این طور عذاب بکشیم
مجوز نمیگیرن ما هم اینترنت ماهواره ای رو میخریم