ایلان ماسک در روز سه شنبه در کنفرانس جهانی کنگره جهانی موبایل گفت که شبکه اینترنت ماهوارهای استارلینک که متعلق به اسپیس ایکس است، تقریباً ۵۰۰ هزار کاربر در ۱۲ ماه آینده خواهد داشت. هدف فعلی اسپیس ایکس این است که تا ماه آگوست اینترنت پرسرعت را به بیشتر کره زمین بفرستد.
ماسک در کنفرانس جهانی کنگره جهانی موبایل گفت که شبکه اینترنت ماهوارهای استارلینک به صورت آزمایشی و از سال ۲۰۱۸ بیش از ۱۷۰۰ ماهواره به مدار زمین پرتاب کرده است و اخیراً تعداد کاربران این سرویس از ۶۹۴۲۰ کاربر فعال فراتر رفته است. وی این عدد را یک معیار بزرگ استراتژیک خواند و اعلام کرد که استارلینک در حال حاضر در ۱۲ کشور در حال خدمات دهی است و در حال گسترش است.
وی افزود:
ما در حال تلاش برای داشتن چند صد هزار کاربر، احتمالاً بیش از ۵۰۰ هزار کاربر در مدت ۱۲ ماه آینده هستیم. ما مطمئن هستیم که استارلینک در آینده مشترکین بسیار زیادتری خواهد داشت، چرا که وجود یک اینترنت ماهوارهای پرسرعت که در تمام دنیا در دسترس است، خواسته بسیاری از کاربران است.
مطالب مرتبط:
استارلینک اسپیس اکس سرعت دانلود ۱۹۰ مگابیت بر ثانیه را ثبت کرد
پرتاب بعدی اسپیسایکس شامل ۵۷ ماهواره استارلینک خواهد بود که همگی مجهز به آفتابگیر هستند
اسپیسایکس حالا نزدیک به ۵۰۰ ماهواره استارلینک در مدار زمین دارد
دستیابی به نیم میلیون کاربر در سال آینده و رسیدن مردم سراسر جهان به پوشش اینترنت – منهای مناطق قطب شمال – در دو ماه آینده یک هدف جاه طلبانه برای شرکت استارلینک است. این سرویس اینترنت مستقیماً به مصرفکنندگان در دورافتادهترین مناطق دنیا و به دولتهایی که به دنبال ارتباطات اینترنتی نظامی بهتر هستند، فروخته خواهد شد. این سرویس فقط محدود به نظامیان نخواهد شد.
بسیاری از کاربران ماهانه ۹۹ دلار بابت اینترنت استارلینک تحت یک طرح آزمایشی و با استفاده از بسته ۴۹۹ دلاری دیش استارلینک و روتر وای فای خود را برای دریافت سیگنال ماهوارههای استارلینک تنظیم میکنند. اسپیس ایکس وعده داده است که سرعت بارگیری شبکه اینترنت استارلینک ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه و سرعت بارگذاری ۲۰ مگابیت بر ثانیه است. بررسیها تاکنون متفاوت بوده است.
در مسیر رسیدن به قلههای تجاری جدید و ارائه پوشش جهانی اینترنت، چالشهای فراوانی بر سر راه شرکتهای مختلف است. در حالی که هزینه هر ترمینال استارلینک برای مصرفکنندگان ۴۹۹ دلار است، ماسک در کنفرانس اعتراف کرد که هزینه هر ترمینال اسپیس ایکس دو برابر بیشتر یعنی ۱۰۰۰ دلار است. این یعنی تسلا در حال حاضر در حال ضرر کردن است و اگر تعداد مشترکین استارلینک افزایش پیدا نکند، ممکن است این میزان ضرر بلندمدت باشد. البته ایلان ماسک ثابت کرده است که از ضرر کردن ابایی ندارد چرا که به موفقیت نهایی پروژههای خود ایمان دارد.
گوین شاتول که رئیس اسپیس ایکس است، درآوریل گفت که این شرکت در حال حاضر هزینه ترمینال را از ۳ هزار دلار به نصف کاهش داده است و قصد دارد آن را به محدوده چند صد دلاری طی یک یا دو سال آینده کاهش دهد. ماسک هدف اصلی اسپیس ایکس را جلوگیری از ورشکستگی هنگام عبور از شکاف عمیق ضرردهی اعلام کرد. رقیب اصلی استارلینک یعنی وان وب در سال گذشته اعلام ورشکستگی کرد ولی از آن زمان وضعیت این شرکت بهبود یافته است.
منبع: The Verge
نظرات