مقایسه ویژگی های ویندوز ۱۰ و ۱۱ - تکفارس 
مقایسه ویژگی های ویندوز ۱۰ و ۱۱ - تکفارس 

مقایسه ویژگی های ویندوز ۱۰ و ۱۱

محمد رضا حیدری
۶ تیر ۱۴۰۰ - 18:00
مقایسه ویژگی های ویندوز ۱۰ و ۱۱

پس از مدت‌ها بالاخره چند روز پیش ویندوز ۱۱ معرفی شد و حالا منتظر عرضه‌ی این ویندوز با شعار «بهترین ویندوز تاریخ برای بازی» هستیم.

با وجود این که لیست کاملی از تغییرات جدید ویندوز ۱۱ و ویژگی‌های جذاب و هیجان‌انگیز آن را در دست داریم اما شاید برای بسیاری از کاربران تفاوت این ویندوز با نسخه‌ی قبلی خود یعنی ویندوز ۱۰ برای تصمیم‌گیری نهایی که آیا ویندوز ۱۱ مقصد بعدی آن‌ها خواهد بود یا نه موضوع مهمی باشد.

مطالب مرتبط:

در این مقاله به بررسی تفاوت‌ها و شباهت‌های ویندوز ۱۰ و ۱۱ در ابعاد و زاویه‌های مختلف خواهیم پرداخت و این دو ویندوز را از جهت‌های مختلف با یکدیگر مقایسه خواهیم کرد.

تولد دوباره‌ی ظاهر ویندوز

مقایسه ی ویژگی های ویندوز ۱۰ و ۱۱

اگر هیچ‌چیز دیگری در ویندوز ۱۱ تغییر نکرده باشد، قطعاً ظاهر آن به کلی عوض شده است. پس از مدت‌ها تغییر در جزییات مختلف ظاهر ویندوز، از تصاویر پس‌زمینه‌ی تپه و مربعی شکل تا آیکون‌های سه‌بعدی و غیره، ویندوز ۱۱ بسیاری از ویژگی‌های ویندوزهای قبلی را با یکدیگر در هم آمیخته است.

نسخه‌ی جدید لوگوی ویندوز، تصویر پس‌زمینه‌ی انتزاعی ویندوز ۱۱ که به نوعی تبدیل به مشخصه‌ی اصلی آن شده است، بازگشت صدای خوش‌آمد ویندوز که از زمان ویندوز ۸ از ویندوز حذف شده بود و آیکون‌های جدیدی که با رنگ‌های متنوع‌تر خود قرار است ظاهری کاملاً مدرن را برای ویندوز به ارمغان بیاورند.

یکی دیگر از بزرگ‌ترین تغییرات در ظاهر ویندوز ۱۱ شکل جدید بدون گوشه‌ی پنجره‌های ویندوز است. این پنجره‌های جدید که گوشه‌هایی گرد دارند در همه جای ویندوز از منوها گرفته تا اعلان‌های خود ویندوز پیدا می‌شوند.

دیگر تغییر مهم ظاهر ویندوز افزوده شدن حالت تاریک کامل به ویندوز ۱۱ است. حال کاربران می‌توانند بین دو حالت روشن‌تر و رنگی‌تر و یک حالت تاریک جذاب جابه‌جا شوند.

تغییرات تسک بار

شاید تسک بار تغییرنیافته‌ترین قسمت ویندوز در میان نسخه‌های مختلف باشد؛ اما ویندوز ۱۱ اینجاست تا بالاخره تغییر جدیدی در تسک بار محبوب ویندوز به وجود بیاورد. این تسک بار که حال تا حدودی شبیه به تسک بار موجود در سیستم‌عامل مک شده است تمام دکمه‌ها را در میانه‌ی خود قرار داده است. موارد قرار داده شده در تسک بار جدید نیز کمی با تسک بارهای نسخه‌های قبل که بیشتر بر روی اجرای سریع برنامه‌ها تمرکز داشتند فرق کرده است.

با این حال علاوه بر این که آیکون‌های موجود در تسک بار ویندوز ۱۱ به طور کامل قابل تغییر هستند، کسانی که به حالت قدیمی تسک بار علاقه دارند نیز می‌توانند تسک بار را به حالت همیشگی قبلی خود در بیاورند.

منوی استارت ویندوز

مقایسه ی ویژگی های ویندوز ۱۰ و ۱۱

خبر خوب برای بسیاری از کاربران این است که بالاخره مایکروسافت در ویندوز ۱۱ کاملاً منوی استارت «کاشی‌کاری شده‌ی» ویندوز ۸ را کنار گذاشته و تغییراتی اساسی در منوی استارت ویندوز ۱۱ به وجود آورده است. در نسخه‌ی جدید ویندوز بجای کاشی‌های اپلیکیشن‌ها به فهرستی جمع و جور و ساده از اپلیکیشن‌ها دسترسی خواهید داشت که به راحتی قابل دسترس خواهند بود.

علاوه بر این مایکروسافت منوی برنامه‌های عمودی و طولانی قدیمی را با یک حالت بهینه‌ی جدید جایگزین کرده است که برنامه‌ها و فایل‌های پیشنهادشده و انتخاب‌شده به طور هوشمندانه را به شما پیشنهاد خواهد داد.

علاوه بر این ورود و خروج به برنامه‌ها نیز بسیار ساده‌تر شده است و در نسخه‌ی جدید ویندوز به سرعت می‌توانید فایل‌های خود را دقیقاً همان‌طور که رهایشان کرده بودید پیدا کنید.

حالت اسنپ و مولتی تسکینگ

مقایسه ی ویژگی های ویندوز ۱۰ و ۱۱

شاید یکی از بزرگ‌ترین قابلیت‌های جدید ویندوز ۱۱ که مایکروسافت تأکید زیادی بر روی آن داشته است ویژگی اسنپ پنجره‌های ویندوز ۱۱ است که به شما اجازه می‌دهد تا از طریق حالت‌هایی از قبل مشخص‌شده پنجره‌های بازشده بر روی دسکتاپ خود را مرتب کنید.

علاوه بر این، این پنجره‌ها به شما کمک می‌کنند تا در میان چند مانیتور مختلف جابه‌جا شوید و حتی از صفحه‌ی دسکتاپ خود به صفحه‌ی لپ‌تاپ انتقال پیدا کنید.

گروه‌های اسنپ نیز می‌توانند تنها با یک کلیک به حالت قبلی بازگردند. علاوه بر تمامی این موارد مایکروسافت حال به شما اجازه‌ی داشتن تعداد نامحدودی دسکتاپ مجازی را می‌دهد که می‌توانید در آن‌ها صفحه‌های دسکتاپ جدیدی برای محیط‌های کاری مختلف ایجاد کنید.

لمس، قلم و صدا

مقایسه ی ویژگی های ویندوز ۱۰ و ۱۱

ویندوز ۱۱ بهبودهای بسیار فراوانی را برای افرادی که بیشتر با کار با گوشی‌های موبایل عادت دارند به ارمغان آورده است. با وجود این که همچنان پشتیبانی کامل از کیبورد و موس در ویندوز وجود دارد، حال می‌توانید در صورت استفاده نکردن از این دو سخت‌افزار نیز تعامل راحت‌تری از طریق لمس، قلم و یا صدا با ویندوز داشته باشید.

کاربران صفحات لمسی حالا از حوزه‌های لمسی بزرگ‌تری نسبت به قبل بهره می‌برند و نشانگرهای دیداری نیز بسیار کمک‌کننده‌تر از قبل خواهند بود. جسچرهای صفحه‌ی لمسی حال با سخت‌افزارهای بیشتری تطابق‌پذیری دارند و کیبورد روی صفحه‌ی جدید نیز تایپ بر روی صفحه را برای شما راحت‌تر خواهد کرد.

همچنین استفاده از قلم‌های دیجیتالی دیگر به سختی قبل نخواهد بود و ورودی صوتی بدون نیاز به نرم‌افزارهای دیگر نیز نه تنها تایپ از طریق صدا را میسر خواهد کرد، بلکه تشخیص صدا و علامت‌گذاری بهبودیافته‌ای خواهد داشت.

ویجت‌های ویندوز

مقایسه ی ویژگی های ویندوز ۱۰ و ۱۱

ویجت‌های ویندوز ۱۱ اطلاعات بسیار زیادی را در قالب یک صفحه‌ی زنده به شما ارائه می‌دهند. اطلاعاتی از جمله موارد موجود بر روی تقویم، آب‌وهوا، اخبار شخصی‌سازی‌شده و مقاله‌های پیشنهادی. این صفحه که از طریق هوش مصنوعی کنترل می‌شود همواره اطلاعات مهم و جدیدی برای شما خواهد داشت.

تمامی این ویجت‌ها در صفحه‌ای در سمت چپ صفحه قرار دارند و می‌توانند در قسمتی از صفحه بازشوند تا به سرعت به موارد جدید دسترسی پیدا کنید و یا این که صفحه را به طور تمام صفحه باز کنید تا تمامی امکانات برایتان در دسترس قرار بگیرند.

اندروید بر روی ویندوز

مقایسه ی ویژگی های ویندوز ۱۰ و ۱۱

یکی از بزرگ‌ترین تغییرات ویندوز ۱۱، افزوده شدن امکان پشتیبانی از نرم‌افزارهای اندروید بر روی این نسخه از ویندوز است. حال می‌توانید برنامه‌های اندرویدی را بر روی صفحه‌ی دسکتاپ اجرا کنید و حتی آن را در میان صفحات اسنپ قرار دهید. علاوه بر این برای استفاده از این برنامه‌ها حتی می‌توانید از کیبورد و موس نیز استفاده کنید. نکته‌ی مهم این است که این اپلیکیشن‌ها به‌عنوان اپلیکیشن‌های خود ویندوز به آن افزوده شوند و حتی آن‌ها را از طریق منوی استارت اجرا کنید.

اپلیکیشن‌های اندروید مایکروسافت از طریق ویندوز استور در دسترس هستند که این موضوع به لطف همکاری مایکروسافت با اپ استور آمازون میسر شده است.

از اسکایپ به تیمز

مقایسه ی ویژگی های ویندوز ۱۰ و ۱۱

ارتباطات آنلاین در ویندوز ۱۱ به طور کامل بهبود پیدا کرده‌اند. اپلیکیشن Teams حالا بخشی از خود ویندوز محسوب می‌شود و می‌توانید به طور رایگان از آن استفاده کنید. علاوه بر این، این اپلیکیشن می‌تواند با دیگر پلتفرم‌ها و دستگاه‌ها نیز ارتباط برقرار کند. تغییرات سخت‌افزاری در ویندوز ۱۱ نیز امکان جابه‌جایی ساده بین دسکتاپ و موبایل را فراهم می‌کنند.

گیمینگ

مقایسه ی ویژگی های ویندوز ۱۰ و ۱۱

ویندوز ۱۱ بازی کردن بر روی پی سی را راحت‌تر خواهد کرد. پشتیبانی از دایرکت اکس ۱۲ برای فریم بیت بهتر، HDR خودکار در تمامی بازی‌ها که بدون نیاز به هیچ‌گونه تغییری ظاهر بازی‌ها را بسیار بهتر خواهد کرد، از جمله‌ی این تغییرات هستند.

همچنین مایکروسافت توجه زیادی به ایکس باکس گیم پس کرده است اما بیشتر این قابلیت‌ها همچنان در ویندوز ۱۰ نیز وجود دارند.

عملکرد فنی ویندوز

جدای از تغییرات کوچک و بزرگی که در بخش‌های مختلف ویندوز به وجود آمده‌اند، عملکرد فنی ویندوز نیز قرار است با این نسخه‌ی جدید بهبود یابد. بارگذاری سریع‌تر ویندوز، َ خارج شدن سریع‌تر از حالت آماده‌به‌کار و وب گردی سریع‌تر از جمله‌ی این موارد هستند.

مایکروسافت ادعا می‌کند که آپدیت‌های ویندوز ۴۰ درصد کوچک‌تر خواهند بود و در پس‌زمینه انجام خواهند شد. همچنین ویندوز ۱۱ عملکرد لپ‌تاپ‌ها و تبلت‌ها و عمر باتری این دستگاه‌ها را افزایش خواهد داد.

نظر شما راجع به نسخه‌ی جدید ویندوز چیست؟ به نظر شما مایکروسافت می‌تواند با نسخه‌ی جدید ویندوز عصر تازه ای را در تاریخ این سیستم‌عامل محبوب ایجاد کند و یا سرنوشتی دیگر در انتظار این سیستم‌عامل خواهد بود؟


سوالات رایج:

سیستم مورد نیاز برای نصب ویندوز ۱۱ چیست؟

چطور می‌توانم متوجه شوم که رایانه من می‌تواند ویندوز ۱۱ را اجرا کند؟

  • مایکروسافت اپلیکیشن PC Health Check را دقیقاً به همین منظور عرضه کرده است که می‌توانید از این لینک دانلود کنید.

از کجا می‌توانم نسخه خام ویندوز ۱۱ را برای نصب دانلود کنم؟

 

اینستاگرام تکفارس - آیپد پرو ۲۰۲۱ اپل

تلگرام تکفارس - آیپد پرو ۲۰۲۱ اپل

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید