پس از عرضه چندین نسخه پیشنمایش توسعه دهندگان از اندروید ۱۲، این سیستم عامل نهایتاً به مرحله بتا (آزمایشی) رسیده است. در حقیقت این به معنای آن است که نسخه پیشرو از امروز برای کاربران گوشیهای هوشمند پیکسل و برخی دستگاههای شرکتهای دیگر قرار خواهد گرفت.
اندروید ۱۲ با معرفی بزرگترین طراحی مجدد، مبتنی بر «راهی جدید برای تفکر به طراحی است». بنابراین نسخه جدید اندروید رابطه بسیاری با شخصیسازی دارد و میتوان گفت اصلیترین ویژگی آن، تغییرات پویا با توجه به تصویر پسزمینه شما خواهد بود.
به این ترتیب به محض انتخاب یک تصویر پسزمینه، سیستم به صورت خودکار رنگ غالب، رنگ ثانویه و سپس رنگی که بهترین حالت ممکن را رقم خواهد زد، انتخاب میکند. سپس این رنگها در تمام بخشهای سیستم عامل از جمله بخش اعلان، صفحه قفل، کنترل صدا، ویجتها و … اعمال خواهد شد.
افزون بر مورد ذکر شده، گوگل انیمیشنهای زیادی را هم برای قسمتهای مختلف در نظر گرفته تا گوشی هوشمند مجهز به نسخه ۱۲ اندروید پویا و قابل تعامل به نظر برسد. با کاهش ۲۲ درصدی زمان مورد نیاز برای هسته سیستم سرویسها و همچنین کاهش ۱۵ درصدی هستههای بزرگ مورد استفاده توسط سیستم سرور، مسلماً در پشت صحنه نیز اقدامات بزرگی رقم خواهد خورد.
بخش اعلانات، تنظیمات سریع و دکمه پاور نیز در آخرین نسخه اندروید بازطراحی شدهاند. بخش اعلانات بصریتر، قابل تعاملتر و همچنین دید بهتری از اعلانهای شما ارائه میدهد. تنظیمات سریع هم در این بهروزرسانی با ۴ عدد، به کمترین حالت ممکن رسیدهاند. تنظیمات سریع فراتر از تغییر تعداد، از لحاظ ظاهر نیز متحول شدهاند و اکنون افزون بر آیکون، متن و توضیحاتی را هم به خود اختصاص دادهاند.
مطالب مرتبط:
گوگل پی (Google Pay) و هوم کنترل (Home Control) اکنون با تنظیمات سریع ادغام شدهاند و میتوان این مورد را به صراحت مشاهده کرد. اکنون با فشردن طولانی مدت دکمه پاور میتوان به دستیار گوگل دسترسی داشت. این عملکرد پیشتر توسط بعضی از تولید کنندگان گوشیهای هوشمند به کار گرفته شده بود. این فرایند جدید برای افرادی مناسب است که احساس میکنند، روشهای زیادی برای استفاده و فراخوانی دستیار گوگل وجود ندارد. کاربر پیش از این میتوانست به وسیله صحبت کردن و یا کشیدن انگشت از گوشههای صفحه، دستیار صوتی گوگل را فرا بخواند.
تنظیمات از دیگر بخشهایی به شمار میرود که گوگل در بازطراحی اندروید ۱۲، نگاهی به آن داشته است. داشبورد حریم خصوصی (Privacy Dashboard) گزینهای جدید در تنظیمات است که کاربر را قادر به مشاهده اجازههای دسترسی و البته دادههایی که در اختیار اپلیکیشنها قرار میگیرند، میکند. شما میتوانید از همانجا، در داشبورد مذکور، اجازههای دسترسی صادر شده را فسخ کنید.
صحبت از حریم خصوصی شد؛ اکنون هنگام فعال شدن میکروفون و دوربین، یک آیکون در گوشه سمت چپ، بالای صفحه (در قسمت نوار وضعیت) این موضوع را به کاربر اطلاع میدهد. از این رو شما میتوانید بلافاصله دسترسی اپلیکیشنهای مربوطه به میکروفون و یا دوربین را قطع کنید.
ظاهراً گوگل تمرکز بسیاری روی حریم خصوصی منعطف کرده است. شما میتوانید در عوض اشتراکگذاری موقعیت مکانی دقیق خود، فقط موقعیت مکانی تقریبیتان را با برخی اپلیکیشنها به اشتراک بگذارید. برای مثال اپلیکیشنهایی مانند آبوهوا معمولاً برای انجام امور خود نیازی به موقعیت مکانی دقیق کاربر ندارند.
ویژگی Android Private Compute Core، استفاده از قابلیتهایی نظیر توضیحات زنده، موسیقی در حال پخش، پاسخ هوشمند همراه با تمام صداها و زبانهایی که توسط دستگاه مورد پردازش قرار میگیرند را در محیطی دور از شبکه و با رعایت موازین حریم خصوصی، ممکن میسازد. بخش محافظت از حریم خصوصی در این ویژگی کاملاً متن باز است و جامعه فعال در زمینه امنیت میتوانند آن را بررسی و تایید صلاحیت کنند.
سرانجام باید به برخی از ویژگیها و تغییرات دیگر این نسخه هم اشاره کرد. اندروید ۱۲ قابلیتهای دسترسپذیری برای افرادی با مشکلات بینایی را افزایش داده و به همین روند حالا از اسکرینشاتها قابل پیمایش، ویجتهای گفتوگو و روشهایی برای عملکرد بهتر تمام دستگاههای شما پشتیبانی میشود.
منبع: GSM Arena
نظرات