کمپانی کروز (Cruise)، سازنده خودروهای خودکار که توسط دو برند بزرگ این صنعت یعنی ژنرال موتورز و هوندا پشتیبانی میشود، قرار است اولین تاکسی خودکار خود را به صورت جهانی در دبی عرضه کند. این کمپانی تاکسیهای خود را در سال ۲۰۲۳ در این شهر مورد آزمایش قرار خواهد داد و تبلیغات آن مدت کمی بعد از این آزمایشات آغاز خواهد شد. خبر استفاده از این تاکسی در دوبی توسط شاهزاده همدان بن محمد در جمعه گذشته به رسانهها اعلام شد.
این تاکسی که با استفاده از اپلیکیشن بر روی تلفن هوشمند خود میتوانید از آن استفاده کنید (همانند نرمافزار Uber و اسنپ)، بر پایه اتوموبیل خودکار این کمپانی یعنی Cruise Origin است که در سال ۲۰۱۹ معرفی شد و طبق گفته سازندگان، قرار است از تمام قابلیتهای این خودرو برخوردار باشد. بر اساس گزارشات، کمپانی کروز قصد ندارد تا از خودروهای برقی کمپانی شورلت یعنی سری Chevy Bolt به عنوان تاکسی استفاده کند؛ برخلاف کاری که در سانفریسیسکو انجام داده است و هماکنون شورلتهای برقی در این شهر به عنوان تاکسی استفاده میشوند.
طراحی کروز آریجین به گونهای است که یک خودروی همگانی به حساب میآید و هنگامی که تولید شود، هیچ وسیلهای برای کنترل آن از سمت انسان مانند پدال و فرمان نخواهد داشت. هدف کمپانی کروز به کار گرفتن ۴۰۰۰ هزار تاکسی خودکار در دبی تا سال ۲۰۳۰ است.
مطالب مرتبط:
تمرکز کروز هماکنون بر روی سانفرانسیسکو است تا آن را به اولین مشترک تاکسیهای خودکار خود تبدیل کند. این کمپانی در سال ۲۰۱۹ در جهت رسیدن به این هدف گامهایی برداشت اما با شکست مواجه شد و هنوز مشخص نشده است که این کار در نهایت در چه تاریخی صورت خواهد پذیرفت.
مدل کروز آریجین قرار است در شعبه دیترویت کمپانی ژنرال موتورز یعنی GM’s Detroit-Hamtramck plant و در سال ۲۰۲۲، تولید اولیه خود را آغاز کند. بر اثر تأثیر منفی همهگیری ویروس کرونا بر سرویسهای بر خط مانند اوبر، کمپانی کروز برنامهها و دستورالعملهایی محافظتی برای حفظ فاصله لازم مسافران خود در این تاکسیها معرفی کرده است.
کمپانی کروز جزو بزرگترین تولیدکنندگان خودروهای خودکار در جهان محسوب میشود. در طول سه سال گذشته، ارزش این کمپانی رشدی ۹٫۲۵ میلیارد دلاری داشته است و کمپانیهایی مثل سافتبنک (SoftBank)، هوندا، ژنرال موتورز، مایکروسافت و شرکت تی. رو پرایس (T. Rowe Price Group) در آن سرمایهگذاری کردهاند. ارزش کنونی کروز هماکنون چیزی در حدود ۳۰ میلیارد دلار تخمین زده میشود.
شهر دبی مقصدی فوقالعاده برای این تاکسی خودکار به حساب میآید. مسئولان این شهر در نظر دارند تا بیست درصد رفت و آمدهای درون شهری آن تا سال ۲۰۳۰ با تاکسیهای خودکار صورت پذیرد. حاکمان دبی همچنین بسیاری از توسعهدهندگان وسایل نقلیه هوایی شهری مثل Volocopter را به شهر خود دعوت کردهاند تا بالگردهای شهری خود را در آن مکان آزمایش کنند.
منبع: The Verge
نظرات