گوگل کاربران ایرانی را شناسایی و تحریم می‌کند؛ پایان عصر VPN؟ - تکفارس 
گوگل کاربران ایرانی را شناسایی و تحریم می‌کند؛ پایان عصر VPN؟ - تکفارس 

گوگل کاربران ایرانی را شناسایی و تحریم می‌کند؛ پایان عصر VPN؟

مهدی حلوائی
۲۱ فروردین ۱۴۰۰ - 17:52
گوگل کاربران ایرانی را شناسایی و تحریم می‌کند؛ پایان عصر VPN؟ - تکفارس 

پس از تحریم کشور ایران در سال ۲۰۱۲، بسیاری از وب‌سایت‌ها از جمله گوگل، کشور ایران را در لیست سیاه خود قرار دادند. این و‌ب‌سایت‌ها از ارائه خدمات به کاربران ایرانی جلوگیری کرده و کاربران مجبور بودند تا با استفاده از VPN و تغییر آی پی خود، از خدمات چنین وب‌سایت‌هایی بهره ببرند.

در آن زمان، شرکت گوگل اجازه دسترسی کاربران ایرانی به سرویس‌هایی مانند گوگل پلی را نداده و این کار، آسیبی جدی به افرادی که از طریق این سرویس به کسب و کار می‌پرداختند، وارد کرده بود. گوگل تنها شرکتی نبود که ایران را در لیست تحریم خود قرار داده بود و شرکت‌های دیگری مانند اپل و اسنپ نیز از دسترسی کاربران ایرانی به خدمات خود جلوگیری کرده بودند.

مطالب مرتبط:

اما این پایان ماجرا نیست و به‌نظر می‌رسد که شرکت گوگل، دامنه‌ی تحریم‌های خود بر کاربران ایرانی را افزایش داده است. اخیراً بسیاری از کاربران ایرانی اعلام کرده‌اند که دسترسی آن‌ها به سرویس‌های گوگل قطع شده و از این رو، ضربه‌ای جدی به کسب و کار آن‌ها وارد شده است. این تحریم‌ها نه تنها سرویس‌های گوگل، بلکه سرویس‌هایی که از پلتفرم ابری گوگل استفاده می‌کنند را نیز شامل شده است. در نتیجه دسترسی کاربران به سرویس‌هایی مانند اسپاتیفای و Last.fm نیز متوقف شده است.

گوگل کاربران ایرانی را تحریم می‌کند

گفته می‌شود که گوگل در اقدامی جدید، به دنبال شناسایی تمام آی‌پی‌های ایرانی و مسدود کردن آن‌ها می‌باشد. هر چند که این موضوع به خودی خود، مشکلات بسیاری برای کاربران به همراه دارد اما نکته‌ی مهم‌تر این داستان، شناسایی این آی‌پی‌ها حتی پس از استفاده از  VPN و تغییر آی‌پی است. به‌نظر می‌رسد که شرکت گوگل با بررسی زبان نصب‌شده بر روی سیستم و اطلاعات VPN به آی‌پی افراد دسترسی پیدا می‌کند. همچنین این شرکت در صورت تمایل، می‌تواند به موقعیت جغرافیایی کاربران سرویس‌های خود دسترسی داشته باشد.

احتمال می‌رود که این حرکت گوگل در نتیجه‌ی قوانین مالیاتی جدید آمریکا باشد. بسیاری از شرکت‌های تبلیغاتی از گوگل درخواست کرده بودند تا دسترسی کاربران کشورهای تحریم‌شده به یوتیوب را قطع کند چرا که این کاربران، بازار هدف تبلیغات شرکت‌‌ها در یوتیوب نبوده و این تبلیغات هیچ سودی به نفع این شرکت‌ها نخواهد داشت. این مسئله کاملاً منطقی است چرا که تبلیغاتی که در حین پخش ویدیوهای یوتیوب به نمایش گذاشته می‌شود، با هدف جذب مشتری و سرمایه صورت می‌گیرد و کاربران تحریم‌شده نمی‌توانند به شرکت‌های تبلیغاتی سودی برسانند.

البته شرکت گوگل در گذشته نیز تحریم‌هایی را بر کاربران و کسب و کارهای ایرانی وارد کرده بود اما مدتی بعد، این تحریم‌ها را لغو کرد. اما به‌نظر می‌رسد که گوگل این بار سخت‌گیری بیشتری در قبال کاربران ایرانی به‌کار گرفته و قصد دارد تا جدیت بیشتری در این مورد به خرج دهد.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.