کمیسیون فدرال تجارت درباره کلاهبرداری از طریق نظرسنجی‌های تقلبی واکسن به مردم هشدار می‌دهد - تکفارس 
کمیسیون فدرال تجارت درباره کلاهبرداری از طریق نظرسنجی‌های تقلبی واکسن به مردم هشدار می‌دهد - تکفارس 

کمیسیون فدرال تجارت درباره کلاهبرداری از طریق نظرسنجی‌های تقلبی واکسن به مردم هشدار می‌دهد

علیرضا فاضل
۹ فروردین ۱۴۰۰ - 13:12
کلاهبرداری و اسکم

کمیسیون فدرال تجارت آمریکا یا FTC، در روز چهارشنبه بیانیه‌ای هشدارآمیز درباره پیامک‌ها و ایمیل‌های کلاهبرداری که در کمین افراد تازه واکسینه شده در برابر کرونا هستند، منتشر کرد.

” در نظرسنجی سی ثانیه‌ای درباره تجربه واکسن مدرنا شرکت کنید و شانس خود را برای برنده شدن یکی از جوایز فوق‌العاده ما امتحان کنید.” این پیامک فقط یکی از چندین نمونه پیامک‌های کلاهبرداری منتشر شده توسط FTC در این مدت اخیر است. این پیام‌ها ممکن است با هم تفاوت داشته باشند، اما جزئیات اصلی و هدفشان تقریبا یکسان است. آن‌ها معمولاً از افراد می‌خواهند تا در قبال دریافت جایزه، در یک نظرسنجی تقلبی درباره تجربه تزریق واکسن کرونا شرکت کنند؛ البته شرط اصلی پرداخت مقداری پول برای شرکت در این نظرسنجی است!

FTC توضیح می‌دهد که مردم از سراسر کشور گزارش داده‌اند که به شکل غیر منتظره‌ای ایمیل و پیامک‌هایی حاوی درخواست برای شرکت در یک نظرسنجی محدود درباره واکسن‌های فایزر، مدرنا و آسترازنکا دریافت کرده‌اند. معمولا از آن‌ها درخواست شده است تا برای دریافت جوایز مجانی، مقداری پول به حسابی ناشناس واریز کنند؛ این مرحله همان جایی است که از قربانیان خواسته می‌شود تا اطلاعات و رمز کارت بانکی خود را در اختیار آن‌ها قرار دهند.

این هشدار، ادامه دهنده هشدار قبلی FTC در ماه می ۲۰۲۰ است؛ هشداری درباره پیامک‌های کلاهبرداری که افراد را تحریک به کلیک کردن بر روی لینک‌های موجود در آن‌ها می‌کرد. موج این پیامک‌های کلاهبرداری در مدت اخیر به‌قدری فراگیر بوده است که گوگل وادار شده بخشی مختص به ویروس کرونا در سایت Spam Spotter خود ایجاد کند.

FTC درباره این نظرسنجی‌های تقلبی خاطرنشان کرد که هیچ نظرسنجی قانونی درخواست اطلاعات حساب و رمز کارت شما را نمی‌کند. متاسفانه با خواندن کامنت‌های موجود در سایت FTC پی می‌بریم که این هشدار باید زودتر از این‌ها به مردم ابلاغ می‌شد:

من هفته پیش یک ایمیل نظرسنجی دریافت کردم، به همراه نظرات مردم درباره فوق‌العاده بودن جایزه‌هایی که می‌دن.

بعد از این که اطلاعاتمو نوشتم با پیام “مشتری در لیست سیاه قرار گرفته است” یا یک همچین چیزی مواجه شدم! برگشتم و تمام اطلاعاتمو پاک کردم ولی فکر کنم خیلی برای این کار دیر شده بود.

این نوع پیامک‌ها و ایمیل‌ها تنها یکی از روش‌های کلاهبرداری هستند که با شیوع ویروس کرونا سر برآورده‌اند. FTC سایتی را فقط برای به اشتراک گذاشتن تجربیات افراد در برخورد با این کلاهبرداری‌ها اختصاص داده‌ است.

اگر مشاهده کردید که یک پیامک یا ایمیل با محتوای نظرسنجی پس از واکسن در صندوق دریافت شما وجود دارد، بهتر است آن را باز نکنید، یا اگر آن را باز کرده‌اید، بر روی هیچ لینک موجود در پیامک کلیک نکنید. به جای آن، پیام را سریعاً پاک کرده و با آرامش این که از یک مورد کلاهبرداری نجات پیدا کرده‌اید و واکسن خود را هم دریافت کرده‌اید، به استراحت بپردازید.

منبع: Mashable

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید