بررسی شیائومی پوکو ایکس ۳ پرو؛ یک محصول عالی - تکفارس 

بررسی شیائومی پوکو ایکس ۳ پرو؛ یک محصول عالی

آرمین مکاری
۸ فروردین ۱۴۰۰ - 09:00
بررسی شیائومی ایکس ۳ پرو

پوکو با بهره‌گیری از صفحه‌نمایش ۱۲۰ هرتزی، باتری بزرگ، تراشه پرچمدار و بلندگوهای استریو در ایکس ۳ پرو توانسته است استاندارد جدیدی را در گوشی‌های میان‌رده تعریف کند. علی‌رغم شباهت ظاهری آن با پوکو ایکس ۳ NFC، این گوشی از سخت‌افزار بهتری استفاده می‌کند و اولین دستگاه مجهز به اسنپدراگون ۸۶۰ است. در محدوده قیمت ۳۰۰ دلاری، ایکس ۳ پرو می‌تواند از رقیبان سرسخت هر گوشی میان‌رده‌ای باشد.

محتویات جعبه

پوکو ایکس 3 پرو

موارد موجود در داخل جعبه این گوشی، همانند سایر تلفن‌های این برند شامل آداپتور برق و کابل USB-C است. همچنین یک قاب سیلیکونی شفاف نیز در جعبه این گوشی قرار دارد که دارای محافظ درگاه USB است که می‌تواند هنگام شارژ کردن گوشی کمی آزاردهنده باشد اما به خوبی از آن محافظت می‌کند. برای طرفداران واقعی شرکت پوکو، چند برچسب از این شرکت نیز در کنار اقلام گوشی قرار دارند که جالب به نظر می‌رسند.

بدنه و طراحی

طراحی این گوشی کاملاً همانند پوکو ایکس ۳ NFC است و قاب پشتی آن از جنس پلاستیک است که رنگ‌آمیزی زیبایی دارد و براق است. این گوشی دارای گواهی IP53 است که مقاومت آن را در برابر گرد و غبار و پاشیده شدن آب تضمین می‌کند. البته نباید این مورد را با ضد آب بودن اشتباه بگیرید، پوکو ایکس ۳ پرو نمی‌تواند در زیر آب دوام بیاورد. طراحی پشتی این گوشی و ماژول آن، امضای طراحان پوکو برای تمایز این گوشی با محصولات ردمی است.

قاب پشتی دارای سه تیکه متفاوت مات و براق است که پهنای نوار مات به اندازه ماژول دوربین است و به آن نظم خاصی بخشیده است. در پایین این قاب، لوگوی بزرگ پوکو قرار دارد که علی‌الخصوص در نور به راحتی دیده می‌شود. طراحی ماژول دوربین نیز جالب است، این قسمت دارای یک مستطیل با دو ضلع منحنی در میان یک دایره است.

پوکو ایکس 3 پرو

در سمت راست ایکس ۳ پرو کلیدهای تنظیم صدا و کلید پاور قرار دارند که حسگر اثرانگشت نیز با آن ادغام شده است. سمت چپ این گوشی تنها شامل سینی سیم کارت است که دو سیم‌کارت را درون خود جای می‌دهد یا می‌توانید یکی از سیم‌کارت‌ها را با کارت حافظه میکرو اس دی جایگزین کنید.

در بالا فرستنده مادون قرمز (IR blaster)، میکروفون، و یک سوراخ اضافه برای بلندگوی بالایی وجود دارد که صدای آن را بلندتر و باکیفیت‌تر می‌سازد. در قسمت پایینی پوکو ایکس ۳ پرو، جک ۳٫۵ میلی‌متری، درگاه USB-C، میکروفون مکالمه و بلندگوی استریوی دوم دیده می‌شود.

بدنه این گوشی کاملاً محکم و خوش‌ساخت است اما چندان سبک نیست و قاب پشتی آن استعداد بالایی در جذب لکه و اثرانگشت دارد که می‌تواند مراقبت از این گوشی را بدون استفاده از قاب، تبدیل به امری دردسرساز کند.

طراحی قسمت جلویی این گوشی از حاشیه نسبتاً‌ زیاد نمایشگر آن، از جذابیت این گوشی کاسته است. در بالای صفحه، یک بخش نازک مشبک دیده می‌شود که بلندگوی استریو و مکالمه و یک ال ای دی کوچک برای اعلان‌ها کار گذاشته شده است. در هر صورت پوکو ایکس ۳ پرو به اندازه یک پرچمدار، نازک و سبک نیست اما انتظارات کاربران را در سطح قیمت خود برآورده می‌کند.

صفحه‌نمایش

پوکو ایکس 3 پرو

همانند پوکو ایکس ۳ NFC، این گوشی نیز از نمایشگر ۶٫۶۷ اینچی ال سی دی با رزولوشن ۱۰۸۰x2400 استفاده می‌کند که توسط گوریلا گلس ۶ محافظت می‌شود. این صفحه‌نمایش از فناوری اچ دی آر ۱۰ (HDR) به همراه نرخ تازه‌سازی ۱۲۰ هرتز استفاده می‌کند. نرخ تازه‌سازی را می‌توانید در تنظیمات گوشی از بین دو حالت ۶۰ هرتز ثابت و ۱۲۰ هرتز تطبیقی انتخاب کنید. استثناهایی در مورد این حالت وجود دارد، برای مثال، در یوتیوب تنها حالت ۶۰ هرتز در دسترس است اما بازی‌هایی همچون Mortal Kombat, Dead Trigger 2, 1945 Air Force, Pac Man به راحتی خروجی ۱۲۰ هرتز را ارائه می‌دهند.

مسئله دیگری که وجود دارد، عدم پشتیبانی برنامه‌های استریم ویدیو، مانند نتفلیکس از اچ دی آر ۱۰ است که امیدواریم این مشکل به مرور زمان حل شود. در بالای پنل نمایشگر پوکو ایکس ۳ پرو یک حفره پانچ برای دوربین سلفی وجود دارد که نور پس‌زمینه اطراف آن ناهموار است.

حداکثر روشنایی نمایشگر این گوشی در حالت دستی به ۴۵۸ نیت می‌رسد اما با حالت تنظیم خودکار می‌تواند به ۵۳۴ نیت نیز برسد. این عدد کمی ناامیدکننده است، زیرا صفحه‌نمایش پوکو ایکس ۳ NFC در حالت خودکار به ۶۳۰ نیت نیز می‌رسد. حداقل روشنایی این نمایشگر به‌طرز شگفت‌انگیزی پایین است و تنها ۰٫۹ نیت را از خود نشان می‌دهد.

شیائومی سه حالت تنظیم رنگ، شامل حالت خودکار (پیش‌فرض)، اشباع‌شده و استاندارد را ارائه می‌دهد که هرکدام نشان‌دهنده یک فضای رنگی خاص هستند. گزینه خودکار، رنگ‌ها را متناسب با میزان نور فعلی تنظیم می‌کند (مانند True Tone اپل). معمولاً صفحه‌نمایش در این حالت از رنگی مایل به آبی برخوردار است و دقیق نیست. گزینه اشباع باعث می‌شود که رنگ‌ها خود را بیشتر نشان دهند، بنابراین اگر به دنبال دقت در تصاویر هستید، بهتر است از حالت خودکار استفاده کنید.

نرم‌افزار

سیستم‌عامل این گوشی اندروید ۱۱ است که همراه با رابط کاربری MIUI 12 تجربه خوبی را ارائه می‌دهد. نسخه پوکوی این رابط کاربری کمی متفاوت است و آیکون‌های آن نیز با سایر گوشی‌های مجهز به MIUI تفاوت دارد که می‌توانید آن‌ها را تغییر دهید. صفحه قفل این گوشی از طراحی خوبی بهره می‌برد که می‌توانید آن را با روش‌های مختلفی مانند استفاده از حسگر اثرانگشت یا رمز عددی باز کنید.

قفل اسکن دو بعدی صورت نیز در دسترس است، اما امنیت آن نسبت به اثرانگشت بسیار کم‌تر است. صفحه اصلی از طراحی معمولی استفاده می‌کند که پر از میانبر و ابزارک‌های مختلف است و در سمت چپ آن صفحه مخصوص گوگل وجود دارد. یکی از مواردی که باعث تعجب بعضی از کاربران می‌شود، عدم وجود سوپر والپیپرهای MIUI در این گوشی است.

پوکو ایکس 3 پرو

قابلیت دسته‌بندی برنامه‌ها به شما اجازه می‌دهد که به‌طور خودکار تمام اپلیکیشن‌ها در دسته‌هایی چون ارتباطات، سرگرمی‌ها، عکاسی، ابزارها و … قرار بگیرند. همچنین می‌توانید این دسته‌ها را ویرایش یا غیرفعال کنید. ویژگی جالب دیگر، تقسیم سایه اعلان‌ها به مرکز اعلان‌ها (Notification Center) و مرکز کنترل (Control Center) است. دقیقاً مانند آیفون، با کشیدن انگشت از قسمت سمت چپ صفحه برای مرکز اعلان یا سمت راست برای مرکز کنترل، آن‌ها را مشاهده می‌کنید و اگر علاقه‌ای به استفاده از این حالت ندارید، می‌توانید آن را به راحتی در تنظیمات گوشی غیرفعال کنید.

شیائومی با دو گزینه جدید برای حفظ حریم خصوصی، MIUI 12 را بهبود بخشیده است. اکنون به هنگام به اشتراک‌گذاری عکس‌ها و فیلم‌ها، می‌توانید اطلاعات مکان و فراداده‌های دیگر (شامل اطلاعات دستگاه) را حذف کنید و بنابراین از حریم خصوصی خود بهتر محافظت کنید. پوکو ایکس ۳ پرو از رادیوی اف ام نیز پشتیبانی می‌کند و می‌توانید برنامه مربوط به آن را در این گوشی بیابید.

MIUI همچنین یک برنامه امنیتی نیز ارائه می‌دهد. این برنامه می‌تواند گوشی شما را از نظر بدافزار اسکن کند، لیست سیاه شما را مدیریت کند، استفاده از داده‌های شما را مدیریت یا محدود کند، رفتار باتری را پیکربندی کرده و مقداری از حافظه رم را آزاد کند.

همچنین می‌تواند مجوز برنامه‌های نصب‌شده شما را مدیریت کند و به شما امکان می‌دهد مصرف باتری برنامه‌های انتخاب‌شده را تعریف کنید و محدودیت‌هایی را فقط برای برنامه‌هایی خاص اعمال کنید. به‌طور کلی، عملکرد رابط کاربری این گوشی بسیار روان، سریع و زیبا است و دست کاربر را برای شخصی‌سازی در بخش‌های مختلف آن باز می‌گذارد.

سخت‌افزار

پوکو ایکس 3 پرو

پوکو ایکس ۳ پرو بدون شک سریع‌ترین گوشی در کلاس زیر ۳۰۰ یورو و اولین گوشی هوشمندی است که از چیپست اسنپدراگون ۸۶۰ استفاده می‌کند و کاملاً انتظار می‌رود که پردازنده اسنپدراگون ۸۶۰ سریع‌تر از پردازنده‌های میان‌رده دیگری که تاکنون دیده‌ایم ظاهر شود. این چیپست از پردازنده و گرافیک یکسانی در مقایسه با اسنپدراگون ۸۵۵ پلاس استفاده می‌کند اما پشتیبانی آن از رم و دوربین گسترده‌تر است.

اسنپدراگون ۸۶۰ مبتنی بر فناوری ۷ نانومتری TSMC است و این تراشه از یک پردازنده هشت هسته‌ای با پیکربندی ۱+۳+۴ استفاده می‌کند. پردازنده گرافیکی این گوشی آدرنو ۶۴۰ است و همان‌طور که انتظار می‌رفت، بازی‌ها را بدون دردسر اجرا می‌کند و در سطح پرچمدارهای ۲۰۲۱ ظاهر شده است.

پوکو ایکس ۳ پرو در دو پیکربندی در دسترس است. مدل پایه دارای ۶ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی است و مدل برتر همراه با ۸ گیگابایت حافظه رم و ۲۵۶ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی عرضه می‌شود. حافظه رم هر دو مدل از نوع LPDDR4 و حافظه ذخیره‌سازی آن‌ها از نوع UFS 3.1 است.

این گوشی همچنین از یک سیستم خنک‌کننده مناسب بهره می‌برد و هرگز بیش از حد داغ نمی‌شود و فقط کمی گرما از خود نشان می‌دهد. در آزمون استرس سه بعدی امتیاز پایداری ۹۷ درصد را کسب کرد. هنگام استفاده از حالت ۱۲۰ هرتز نمایشگر، ممکن است که شاهد لگ‌های جزئی باشید که این امر ناشی از ضعف پنل صفحه‌نمایش و سرعت پاسخ‌دهی پیکسل‌های این گوشی است نه پردازنده آن.

دوربین

ایکس ۳ پرو دارای یک دوربین چهارگانه در پشت خود است که شامل لنز اصلی ۴۸ مگاپیکسلی (سنسور سونی IMX 582 Quad-Bayer)، لنز فوق عریض ۸ مگاپیکسلی و دو سنسور ماکرو و عمق سنج ۲ مگاپیکسلی است. دوربین سلفی این گوشی دارای یک سنسور ۲۰ مگاپیکسلی سامسونگ S5K3T2 ایزو سل پلاس تترا پیکسل است.

برنامه دوربین این گوشی، مانند سایر گوشی‌های مجهز به MIUI است و می‌توان با کشیدن انگشت بر روی صفحه، بین حالت‌های مختلف جابه‌جا شد. در منوی این برنامه، مواردی چون سوئیچ اچ دی آر، فلش ال ای دی، گوگل لنز، فیلترها و افکت‌های زیبایی و … یافت می‌شود. حالت پرو (Pro) با دوربین عادی، فوق عریض و ماکرو کار می‌کند و دوربین اصلی به‌طور پیش‌فرض عکس‌ها را با رزولوشن ۱۲ مگاپیکسل ذخیره می‌کند.

رنگ تصویرهای ثبت‌شده توسط دوربین این گوشی با واقعیت مطابقت دارد و نویز آن‌ها نیز کاملاً پایین است اما همین امر باعث شده است که جزئیات برخی تصاویر کمی پایین‌تر از حد انتظار باشد. بزرگ‌نمایی دوربین این گوشی در حالت فوق عریض، عادی ۱x و ۲x (دیجیتال) قرار دارد. جزئیات پیچیده همانند چمن‌ها ممکن است کمی ناواضح ثبت شوند اما برای یک دوربین میان‌رده قابل قبول است و دامنه داینامیکی تصاویر در سطح خوبی قرار دارد.

اگر اچ دی آر روشن نباشد، نویز در تصاویر قابل رویت است، اما هنگامی که روشن می‌شود، دامنه داینامیکی را به‌طور محسوسی بهبود می‌بخشد و باعث کاهش نویز می‌شود، اما تقریباً نیمی از جزئیات فرآیند را نیز از بین می‌برد. دوربین اولتراواید ۸ مگاپیکسلی عکس‌های بسیار خوبی با جزئیات کافی، کنتراست مناسب و دامنه داینامیکی خوب به ثبت می‌رساند.

سنسور ماکروی این گوشی تعریف چندانی ندارد و عکس‌های آن از لحاظ جزئیات ضعیف هستند، اشباع رنگ آن‌ها آن‌چنان خوب نیست و کنتراست تصاویر پایین است. سنسور عمق ۲ مگاپیکسلی به دوربین اصلی در حالت پرتره کمک می‌کند. پوکو ایکس ۳ پرو تصاویر پرتره بسیار خوبی را همراه با جداسازی مناسب سوژه و تاری طبیعی به ثبت می‌رساند.

همچنین جزئیات، رنگ و کنتراست عکس‌ها در سطح خوبی قرار دارد. دوربین اصلی عکس‌های قابل قبولی را در نور کم ثبت می‌کند. عکس‌های شب با تنظیمات ISO بالا گرفته می‌شوند و نویز ندارند اما این کاهش نویز، موجب کاهش جزئیات در عکس نهایی می‌شود.

اشباع رنگ در حالت شب نیز بهتر از حالت استاندارد در نور کم است و به‌طور کلی در نور کم، این تصاویر را به تصاویر استاندارد ترجیح می‌دهیم، اما عملکرد لنز فوق عریض این گوشی در نور شب چندان جالب نیست و عکس‌های آن جزئیات کافی ندارند.

عکس‌های ۲۰ مگاپیکسلی از دوربین سلفی، جزئیات خوبی را ارائه می‌دهند، رنگ‌ها طبیعی هستند و کنتراست عالی است اما محدوده دید آن کم می‌باشد. در سلفی‌های پرتره، جداسازی سوژه چندان خوب عمل نمی‌کند و ممکن است که برای مثال، گوش فرد را تار کند، اما از میزان تاری خوبی برخوردار است.

پوکو ایکس ۳ پرو با دوربین اصلی خود قادر به ضبط فیلم‌های فورکی ۳۰ فریم بر ثانیه است و در کنار آن، رزولوشن ۱۰۸۰p همراه با ۳۰ و ۶۰ فریم بر ثانیه موجود است. لنز فوق عریض به رزولوشن ۱۰۸۰p و ۳۰ فریم بر ثانیه و دوربین ماکرو به ۷۲۰p و ۳۰ فریم بر ثانیه محدود می‌شود.

باتری و شارژ

پوکو ایکس ۳ پرو از یک باتری بزرگ ۵۱۶۰ میلی‌آمپری تغذیه می‌کند که از شارژ باسیم ۳۳ واتی پشتیبانی می‌کند. باتری این گوشی در تست‌های انجام‌شده، عملکردی درخشان از خود نشان داده است. در آزمایش مکالمه ۳۲ ساعت و ۴۴ دقیقه، در مرورگری وب ۱۷ ساعت و ۳۰ دقیقه و در پخش ویدیو ۱۱ ساعت و ۴۹ دقیقه دوام آورد که نتیجه مطلوبی به حساب می‌آید. نتایج این تست‌ها در دو حالت ۱۲۰ و ۶۰ هرتز تفاوت چندانی نداشته است.

طبق اعلام رسمی شیائومی، این گوشی باید در مدت زمان ۳۰ دقیقه تا ۵۹ درصد و در ۵۹ دقیقه به ۱۰۰ درصد برسد اما نتیجه آزمایش‌ها کمی متفاوت بود و در ۳۰ دقیقه ۵۰ درصد و در ۶۸ دقیقه ۱۰۰ درصد شارژ شد که با این‌حال بسیار سریع است و در نظر داشته باشید که شرایط و دمای اتاق نیز در سرعت شارژ دخیل هستند.

جمع‌بندی

پوکو ایکس ۳ پرو می‌تواند یک صفحه‌نمایش بسیار خوب، باتری عالی و سخت‌افزاری مناسب را با قیمتی منصفانه به شما ارائه دهد. برخی از رقبای این گوشی در این بازه قیمتی موجود هستند که می‌توانند فروش این گوشی را با چالش همراه سازند. برای مثال، سامسونگ گلکسی A42 همراه با اسنپدراگون ۷۵۰G، صفحه‌نمایش ۶۰ هرتز و باتری ضعیف‌تر، اینترنت ۵G را به ارمغان می‌آورد. بنابراین اگر به دنبال خرید یک گوشی میان‌رده هستید و مشکلی با فقدان ۵G ندارید، پوکو ایکس ۳ پرو می‌تواند گزینه مناسب شما باشد که نیازهای روزمره و حتی فراتر از آن را پاسخ می‌دهد.

نقاط قوت

  • صفحه‌نمایش بزرگ ۱۲۰ هرتز و پشتیبانی از اچ دی آر ۱۰
  • بلندگوهای استریو
  • دوربین‌های خوب و قابلیت فیلم‌برداری فورکی
  • قیمت جذاب

نقاط ضعف

  • ضخامت و وزن زیاد
  • زمان پاسخ‌دهی بالای پیکسل‌ها

اینستاگرام تکفارستلگرام تکفارس

 

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید