کمبود تراشه ‌های کوالکام تا اواخر سال ۲۰۲۱ ادامه خواهد داشت - تکفارس 

کمبود تراشه ‌های کوالکام تا اواخر سال ۲۰۲۱ ادامه خواهد داشت

مهدی حلوائی
۱۹ اسفند ۱۳۹۹ - 16:10
کوالکام

میزان تقاضا برای پردارنده‌های شرکت کوالکام، بزرگ‌ترین تولیدکننده‌ی ریزتراشه‌های موبایلی (به‌خصوص برای دستگاه‌های اندرویدی) به شدت افزایش داشته است و حالا این شرکت برای تولید این تراشه‌ها به مشکل برخورده است.

اخیراً دولت بایدن از تلاش خود برای تهیه‌ی سرمایه‌ی ۳۷ میلیارد دلاری برای کمک به تولیدکنندگان پردازنده در آمریکا خبر داده بود، اما چنین امری نیازمند زمان است و احتمالاً مدتی طول بکشد تا فروشندگان و مصرف‌کنندگان گوشی‌های هوشمند، تاثیرات آن را مشاهده کنند. تحریم شرکت هوآوی در سال ۲۰۱۹، فرصت خوبی برای دیگر شرکت‌ها فراهم کرد تا کنترل بازار گوشی‌های هوشمند را در اختیار بگیرند و حالا میزان تقاضا برای پردازنده‌های شرکت کوالکام افزایش شدیدی داشته است.

کریستیانو ایمان، مدیرعامل شرکت کوالکام در این خصوص گفت:

ما با مشکلی جدی در زنجیره تامین روبرو هستیم. این کمبود، همه ‌چیز از جمله گوشی‌های هوشمند را تحت تاثیر قرار داده است.

محدودیت تراشه‌ها، نه تنها شرکت کوالکام بلکه صنعت خودروسازی و کنسول‌های بازی را نیز درگیر کرده است. تعطیلی کسب و کارها در دوران قرنطینه باعث شده بود تا افراد، خرید گوشی‌های جدید را به زمان دیگری موکول کنند. اما حالا فروش محصولات دوباره رونق گرفته است و در عین حال، تولیدکننده‌ها برای پاسخ به نیاز مشتریان به مشکل برخورد کرده‌اند.

هر زنجیره‌ی تامین از چند سطح تشکیل شده و برای هر کدام از سطح‌ها، موجودی اضافی در نظر گرفته می‌شود تا در شرایط ضروری، بتوان پاسخگوی نیاز بازار بود. اما زمانی که این موجودی به اتمام برسد، جایگزین کردن آن کار دشواری خواهد بود و این مشکلی است که تولیدکنندگان با آن روبرو شده‌اند.

پشتیبانی مالی دولت بایدن کمک بسیاری به تولیدکنندگان خواهد کرد اما این فرآیند کمی زمان‌بر خواهد بود. طراحی پردازنده‌‌های کوالکام در داخل آمریکا و ساخت آن‌ها در کشور دیگری انجام می‌شود. این شرکت باید سرمایه‌ی به‌دست آمده را برای ساخت کارخانه به کشورهای دیگر ارسال کند (ساخت این کارخانه‌ها کمی به‌طول می‌انجامد). به‌دلیل وجود چنین مشکلاتی، مدیرعامل شرکت کوالکام باور دارد که کمبود پردازنده‌ها تا اواخر سال جاری میلادی ادامه خواهد داشت.

در چنین شرایطی، دسترسی به گوشی‌های ۵G با پردازنده‌های ۵ نانومتری کوالکام (گوشی‌هایی مانند گلکسی S21 سامسونگ و می ۱۱ شیائومی) بسیار دشوار خواهد بود.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید