اگر قصد دارید تا تلویزیون خود را به مدلهای جدیدتر ارتقا بدهید، بد نیست بدانید که قرار است یک تغییر اساسی در بازار تلویزیون رخ دهد؛ یک زلزله که به معنای واقعی کلمه، آنچه میبینید را متحول خواهد کرد. بنابراین آیا خرید تلویزیون گیمینگ در سال ۲۰۲۱ میلادی منطقی خواهد بود؟
بهنظر میرسد که تحت تاثیر بازار بازیهای ویدیویی نسل بعد، تلویزیونهای جدید به ترکیبی از فناوریهای انقلابی و قابلیتهای پیشرفته مجهز خواهند شد. این بزرگترین اتفاق پس از معرفی تلویزیونهای ۴کی در سال ۲۰۱۲ است.
مینی ال ای دی؛ پیشرفتی بزرگ
بزرگترین تحول در صنعت تلویزیون در سال ۲۰۲۱، عرضهی مینی ال ای دیها خواهد بود. فناوری جدیدی که کیفیت HDR بهخصوص در تلویزیونهای بالارده را ارتقا داده، نرخ فریم بالا (HFR) را به ارمغان آورده و پایداری تصویر را کاهش میدهد. در حال حاضر سه شرکت در زمینهی تولید مینی ال ای دی پیشرو هستند.
شرکت سامسونگ، این فناوری را تحت عنوان “نیو QLED” توسعه خواهد داد و شرکت ال جی در محصولات خود از آن با نام “QNED” استفاده خواهد کرد. همچنین شرکت فیلیپس از این فناوری، بدون تغییر نام آن بهره خواهد برد.
مینی ال ای دی، فناوری نور پسزمینهای است که از آن در تلویزیونهای جدید استفاده خواهد شد. این فناوری از یک منبع نور کاملاً جدید استفاده خواهد کرد که کنترل نوردهی و HDR را بهشدت بهبود میبخشد. تصور کنید که هزاران لامپ ال ای دی کوچک در نمایشگری باریک، تحت کنترل شما باشد و تصاویر اولد باکیفیتی را پخش کند.
فناوری مینی ال ای دی در تلویزیون ۸کی QN900A سامسونگ وجود خواهد داشت و امکان حضور آن در تلویزیون ۸کی QN800A نیز وجود دارد. همچنین تلویزیون ۴کی QN90A سامسونگ نیز از این فناوری بهره خواهد برد.
در حالی که شرکت سامسونگ از فناوری مینی ال ای دی در تلویزیونهای بالاردهی خود استفاده میکند، شرکت ال جی ترجیح داده که تلویزیونهای میانردهی خود را نیز به این فناورری مجهز کند. تلویزیونهای QNED ال جی با تلویزیونهای ال ای دی نانوسل در یک رده قرار میگیرند اما کیفیت تصویر آنها تفاوت زیادی خواهد داشت.
تلویزیونهای QNED99 و QNED95، اولین تلویزیونهای شرکت ال جی خواهند بود که به فناوری مینی ال ای دی مجهز میشوند. نسبت کنتراست این تلویزیونها ۱٫۰۰۰٫۰۰۰:۱ میباشد.
شرکت فیلیپس نیز دو تلویزیون مجهز به فناوری مینی ال ای دی را در سال جاری منتشر خواهد کرد. تلویزیونهای سری ۹۶۳۶ و ۹۵۰۶ در اندازههای ۶۵ و ۷۵ اینچ عرضه خواهند شد.
کیفیت بالاتر تصاویر در تلویزیونهای مینی ال ای دی، تنها برگ برندهی آنها نیست. این تلویزیونها پایداری تصویر را بهشدت کاهش داده و از این بابت، خیال گیمرها را راحت میکنند. پایداری تصویر یکی از اصلیترین مشکلات تلویزیونهای اولد میباشد.
نمایشگرهایی با درخشندگی بیشتر
هنوز نمیتوان با اطمینان کامل، تلویزیونهای اولد را بازندهی رقابت در سال ۲۰۲۱ در نظر گرفت. مهندسین شرکت ال جی در حال توسعه و پیشرفت فناوری اولد هستند و جدیدترین دستاورد آنها، اولد ایوو (OLED Evo) میباشد. این پنل اولد با درخشندگی بالا، بیشترین روشنایی در بین تلویزیونهای همرده را دارد. از فناوری اولد ایوو در تلویزیونهای سری GI ال جی رونمایی خواهد شد. این تلویزیونهای گرانقیمت، کیفیت تصویر فوقالعادهای خواهند داشت.
شاید بتوان این فناوری را با پنلهای مستر اولد پروفشنال ادیشن پاناسونیک مقایسه کرد. این پنلها در تلویزیونهای HZ2000 به کار رفته بود و انتظار میرود شاهد حضور آن در تلویزیون JZ2000 نیز باشیم. این پنلها توسط مهندسین تیم تحقیق و توسعهی پاناسونیک ساخته شده است و از سطح روشنایی بسیار بالایی بهره میبرند. پاناسونیک با ساخت این پنلها، استاندارد تلویزیونهای اولد را بالاتر برده و حالا رقابت این شرکت با شرکت ال جی دیدنی خواهد بود.
تلویزیونها در سال ۲۰۲۱ بر محور بازیها ساخته میشوند
دلیل اینکه امسال شاهد تلاش بیشتر شرکتها برای پیشرفت و توسعهی صنعت تلویزیون هستیم، نه سینمای خانگی بلکه بازیهای ویدیویی است. نرخ فریم بالا قابلیتی است که در سال ۲۰۲۱ همه به دنبال آن هستند.
استفاده از HDMI 2.1 و ویژگیهای آن (نرخ فریم ۱۲۰ هرتز، رزولوشن ۴کی و HDR) اصلیترین دلیل خرید تلویزیونهای جدید توسط گیمرها است. در سال ۲۰۲۰ تلویزیونهای کمی از نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز استفاده میکردند اما این ویژگی در تلویزیونهای جدید بسیار رایج خواهد بود.
همچنین این تلویزیونها به رزولوشن ۸کی مجهز خواهند شد و بازیهای پلیاستیشن ۵ و ایکسباکس سری ایکس را با بالاترین گرافیک و نرخ فریم اجرا خواهند کرد. هر چند هنوز بسیاری از بازیها از نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز پشتیبانی نمیکنند، اما این تازه اول راه است و در آینده شاهد بهکارگیری این ویژگی در بازیهای بسیاری خواهیم بود.
نرخ فریم بالا، تنها قابلیت جدید تلویزیونها در سال ۲۰۲۱ نخواهد بود. شرکت ال جی وعده داده است تا در دستگاههای خود از قابلیت جدیدی به نام “بهینهساز بازی” استفاده کند. این ویژگی میزان لگ بازی را تا ۱ میلیثانیه پایین آورده و با توجه به سبک بازی، تنظیمات تصویر را تغییر میدهد.
شرکت پاناسونیک نیز از فناوری مشابهی استفاده خواهد کرد که میزان لگ را تا ۱۴ میلی ثانیه کاهش خواهد داد. همچنین شرکت سامسونگ اعلام کرده است که ویژگی “بازی فوق عریض” تلویزیونهای این شرکت، امکان پخش تصاویر با نسبت ابعاد ۲۱:۹ (و حتی ۳۲:۹) را داشته و میزان لگ را تا ۱۰ میلیثانیه کاهش میدهد.
تلویزیونهای مورد انتظار در سال ۲۰۲۱
با توجه به توضیحات داده شده، تلویزیونها در سال ۲۰۲۱ تغییرات اساسی خواهند داشت و ویژگیهای متعددی به آنها اضافه خواهد شد. اما کدام تلویزیونها بیشتر مورد توجه بوده و بهترین تجربه را برای شما به ارمغان میآورند؟ در پایین، به برخی از مورد انتظارترین تلویزیونهای جدید اشاره شده است.
تلویزیون ۶۵ اینچی QN90A مینی ال ای دی سامسونگ (نیو ال ای دی)
این تلویزیون ۴کی، پرچمدار شرکت سامسونگ بوده و تقریباً بیرقیب بهحساب میآید. استفاده از فناوری مینی ال ای دی، ضخامت ۲۵ میلیمتری صفحه، قابلیت “بازی فوق عریض” و پشتیبانی از نرخ فریم ۱۲۰fps باعث شده تا این تلویزیون به یکی از بهترین و شاید حتی بهترین تلویزیون سال ۲۰۲۱ تبدیل شود.
تلویزیون ۶۵ اینچی QNED95 مینی ال ای دی ال جی
این تلویزیون از فناوری مینی ال ای دی استفاده کرده و رزولوشن ۴کی با نرخ فریم ۱۲۰fps را به همراه دارد. همچنین بهرهگیری از سیستمعامل هوشمند webOS از دیگر مزایای این محصول است.
تلویزیون ۶۵ اینچی X95J سونی
شرکت سونی در سال ۲۰۲۰ تلویزیونی برای پشتیبانی از ویژگیهای پلیاستیشن ۵ عرضه نکرد. اما همه چیز در سال ۲۰۲۱ متفاوت است و شرکتهای دیگر باید مراقب پنلهای ال ای دی براویای سونی باشند. این تلویزیون از فناوری مینی ال ای دی استفاده نمیکند و به جای آن از یک پردازندهی XR جدید برای افزایش کیفیت تصاویر ۴کی و اچ دی بهره خواهد برد. همچنین قابلیت “وضوح تصویر XR” نیز به این تلویزیون اضافه خواهد شد. پردازندهی جدید این تلویزیون توانایی اجرای بازیها با رزولوشن ۴کی و نرخ فریم ۱۲۰fps را دارد.
تلویزیون ۷۵ اینچی ۹۶۳۶ مینی ال ای دی فیلیپس
تلویزیونهای مینی ال ای دی شرکت فیلیپس از ویژگیهای متعددی بهره میبرند. این تلویزیونها قابلیت پخش صدای دالبی اتموس را داشته و وظیفهی پردازش تصاویر در آن، بر عهدهی موتور نسل پنجمی P5 است. هوش مصنوعی این موتور ارتقا یافته و وضوح تصویر بالایی را ارائه میدهد.
نظرات
اخه کی توان خرید همچین تلویزیون هایی رو داره اقا به اصطلاح نویسنده ؟؟؟؟؟
وقت بخیر. الان هیچکسی هم توان خرید کنسولهای نسل بعدی رو نداره ولی آیا خبرگزاریها اخبار مربوطه رو پوشش نمیدن؟ همین قضیه داخل بقیه موارد تکنولوژوی هم هست. وسایل عادی به تنهایی گرون هستن و وقتی بحث تخصص میاد وسط، گرونتر میشن
بهترین تلویزیون حال حاضر دنیا ال جی G1 هست که VRR هم ساپورت میکنه