راهنمای خرید کامپیوتر گیمینگ تا ۴۰ میلیون تومان - تکفارس 
راهنمای خرید کامپیوتر گیمینگ تا ۴۰ میلیون تومان - تکفارس 

راهنمای خرید کامپیوتر گیمینگ تا ۴۰ میلیون تومان

راهنمای خرید کامپیوتر

وقتی قصد سرهم کردن یک کامپیوتر را دارید، مهم‌ترین فاکتور بودجه شماست. در واقع هرچقدر بیشتر پول برای خرید سخت‌افزار بدهید، کامپیوتر بهتری را می‌توانید بسازید، یا به‌عبارتی، هرچقدر پول بدهید آش می‌خورید!

البته که می‌توان با بودجه‌ای در حدود ۲۰ میلیون تومان در حال حاضر کامپیوتری با سخت‌افزار قوی سرهم کرد که بتواند بازی‌های بسیاری را روان اجرا کند، اما برای داشتن یک کامپیوتر عالی که در اجرای هیچ بازی خاصی به مشکل برنخورد، باید کمی بیشتر سر کیسه را شل کرد و حدود ۴۰ میلیون برای داشتن آن خرج کرد.

برای این‌که به شما نشان دهیم که امروزه با بودجه ۴۰ میلیون تومان چه کامپیوتری می‌توان ساخت، سخت‌افزارهای زیادی کنار هم قرار داده شدند و آزمایشات مختلفی بعد از سرهم کردن آن‌ها انجام شد. هدف ما این بود که کامپیوتر ساخته‌شده، نه‌تنها برای بازی با رزولوشن ۱۰۸۰، بلکه برای انجام کارهای سنگین و اجرای همزمان چند برنامه نیز بدون مشکل عمل کند و برای کارهای این‌چنینی فضای کافی داشته باشد. این، کامپیوتری است که برای کارهای روزمره و بازی و استریم کردن شما همه‌جوره فوق‌العاده خواهد بود.

در این قیمت، شاید نتوان بهترین کیفیت ممکن را برای اجرای هر نوع بازی و نرم‌افزار به‌دست آورد، اما می‌توان آن را در لیست بهترین کامپیوترها برای بازی قرار داد. برای این کار، می‌توان به سراغ بهترین کارت گرافیک‌ها و بهترین پردازنده‌ها رفت، اما در قسمتی از ساخت این کامپیوتر باید سازش به خرج داد. به همین دلیل، نمی‌توان برای خرید هارد این کامپیوتر پول زیادی خرج کرد.

سخت افزار های مورد نیاز برای ساخت کامپیوتری تا محدوده قیمت ۴۰ میلیون تومان

در لیست زیر سخت‌افزارهای مورد نیاز و قیمت تقریبی آن‌ها را در بازار ایران برای شما قرار داده‌ایم. البته توجه کنید که قیمت این محصولات مدام تغییر می‌کند (هم به‌خاطر قیمت دلار و هم افزایش و کاهش قیمت سخت‌افزارها). پس یادتان باشد که قیمت گفته‌شده ممکن است در ماه‌های آینده تغییراتی داشته باشد.

پردازنده: AMD Ryzen 5 3600: حدود ۷ میلیون تومان

راهنمای خرید کامپیوتر گیمینگ

این پردازنده با دارا بودن ۶ هسته پردازشی و ۱۲ نخ، عملکرد فوق‌العاده‌ای برای انجام کارهای همزمان و اجرای برنامه‌ها دارد. این پردازنده می‌تواند به سرعت پردازشی ۴٫۲ گیگاهرتز به‌هنگام استفاده  از TDP 65 واتی برسد. این پردازنده شاید بهترین نباشد، اما با این بودجه قطعاً بهترین خواهد بود.

ماند دیگر چیپست‌های ای ‌ام ‌دی، رایزن ۵ ۳۶۰۰ نیز دارای یک خنک‌کننده قابل استفاده در جعبه است. این باعث می‌شود که بتوان اندکی پول برای سخت‌افزارهای دیگر ذخیره کرد، زیرا برای این بودجه، داشتن یک سیستم خنک کننده قوی لازم نیست و همین خنک‌کننده داخل پردازنده، کار ما را راه می‌اندازد.

نزدیک‌ترین رقیب این پردازنده، اینتل Core i5 10400 است که دارای ۶ هسته پردازشی می‌باشد، اما نه‌تنها خبری از نخ بیشتر نبوده و سیستم خنک‌کنندگی ضعیف‌تری نسبت به رایزن ۵ ۳۶۰۰ دارد، بلکه این پردازنده از PCIe 4.0 SSD پشتیبانی نمی‌کند که یعنی به‌زودی نیازمند ارتقای سیستم خواهیم بود.

کارت گرافیک: گیگابایت GTX 1660 Super OC 6G: قیمت حدود ۲۳ میلیون تومان

راهنمای خرید کامپیوتر گیمینگ

یکی از بهترین کارت گرافیک‌های بازار، انویدیا GTX 1660 Super Card است که نسبت به قیمت عملکردی بی‌نظیر را از خود به‌جای خواهد گذاشت. اگر اندکی قیمت‌ها پایین بیاید می‌توان حدود ۳ میلیون بیشتر خرج کرد و کارت گرافیک AMD Radeon RX 5600 XT را مدنظر قرار داد که حدود ۱۱ درصد از کارت گرافیک مذکور سریع‌تر است. در مجموع، GTX Super 1600 می‌تواند همه بازی‌ها را در رزولوشن ۱۰۸۰ و تنظیمات بالای گرافیکی را با ۳۰-۶۰ فریم بر ثانیه اجرا کند. همچنین به‌هنگام استریم بازی‌ها در توییچ نیز مشکلی به‌وجود نخواهد آمد.

به‌هر‌حال، کارت گرافیک گیگابایت GTX 1660 Super OC 6G تفاوت زیادی با نسخه معمولی خود ندارد. همچنین اندکی از نسخه GTX 1660 Super قوی‌تر بوده و دارای فن دوگانه است که شاید اندکی صدای بلندی داشته باشد، اما در مجموع کارت گرافیک فوق‌العاده‌ای است.

مادربورد: Gigabyte B550MDS3H: قیمت حدود ۳ میلیون تومان

راهنمای خرید کامپیوتر گیمینگ

برای انتخاب مادربرد به سراغ AMD B550 رفتیم، زیرا هم گران نیست و هم از هاردهای SSD دارای PCIe 4.0 پشتیبانی می‌کند. البته انتخاب SSD ما در این مقاله از PCIe 4.0 پشتیبانی نمی‌کند، اما داشتن چنین قابلیتی به نفع شماست. به‌علاوه جای دومی هم برای قرار دادن SSD بدون نیاز به گرفتن درایو SATA 2.5 اینچی وجود دارد.

البته می‌توانستیم ۵۰۰ هزار تومان ذخیره کرده و به سراغ مادربرد ASRock B550M-HDV برویم، اما خواستیم که به‌هنگام ارتقای سیستم دچار مشکل نشویم و برای همین به سراغ مادربرد گیگابایت رفتیم. DS3H دارای ۴ اسلات است که یعنی می‌توان مقدار رم بیشتر را بدون درآوردن ۲ رم ۸ گیگابایتی، که ابتدا با آن شروع کردیم، اضافه کرد. در مجموع، مادربرد گیگابایت B550MDS3H به‌نظر بهتر است، اما می‌توانید اندکی پول ذخیره کرده و به سراغ مادربرد قدیمی‌تر AMD B450 بروید و پشتیبانی از PCIe 4.0 و ارتقای رم را فراموش کنید. همچنین اگر می‌خواهید باز هم کمتر هزینه کنید، می‌توانید A320 را خریداری کنید، اما احتمالاً برای این‌که بتوانید از پردازنده سری ۳۰۰۰ رایزن استفاده کنید نیاز به به‌روزرسانی BIOS خواهید داشت.

رم: Patriot Viper Steel DDR4 3200 16 GB (2×۸): قیمت حدود ۳ میلیون تومان

راهنمای خرید کامپیوتر گیمینگ

انتخاب بین رم ۱۶ گیگابایتی یا رم ۳۲ گیگابایتی اندکی سخت بود. ایده‌ال این است که ۱٫۵ میلیون دیگر خرج کرد و رم را به ۳۲ گیگابایت ارتقا داد، زیرا اگر به‌هنگام بازی می‌خواهید برنامه‌های دیگر را اجرا کنید و همزمان استریم هم بکنید، به رم زیادی نیاز خواهید داشت.

اگرچه، ما رم ۱۶ گیگابایتی Patriot Viper Steel را به‌خاطر عملکرد و ارزش خوبش انتخاب کردیم. البته ما این کامپیوتر را با ۳۲ گیگابایت رم نیز امتحان کردیم و عملکرد فوق‌العاده‌ای را شاهد بودیم، اما فعلاً برای این بودجه رم ۱۶ گیگابایتی کافی است و تفاوت چندانی با ۳۲ گیگابایت رم، از لحاظ عملکرد، ندارد.

هارد SSD Western Digital SN550 1TB: قیمت حدود ۲٫۵ میلیون تومان

راهنمای خرید کامپیوتر گیمینگ

این هارد PCIe NVMe برخلاف قیمت نسبتاً کم آن نسبت به هاردهای دیگر، عملکردی عالی برای اجرای بازی‌ها از خود نشان می‌دهد. برای مثال، هنگام اجرای بازی Final Fantasy XIV فقط حدود ۰٫۴ الی ۰٫۶ ثانیه کندتر از سریع‌ترین هاردها عمل کرد. سرعت خواندن و نوشتن فقط اندکی کم‌تر از بهترین‌ها در بازار، مانند Adata XPG SX 8200 Pro است. البته، برای چنین قیمتی، SN550 عالی است.

کیس: Antec Dapper Dark Phantom DP301M: قیمت حدود ۲ میلیون تومان

راهنمای خرید کامپیوتر گیمینگ

نمی‌خواهیم که کیس مورد نظر ما دارای درایوهای زیاد و یا سیستم خنک‌کننده عجیب و غریب باشد، بنابراین یک کیس خوب و معمولی نیاز ما را برطرف می‌کند. حتی می‌توان کیس‌های ارزان‌تری هم پیدا کرد، اما به دلیل شیشه فشرده پنل کناری و رنگ‌های سه گانه زیبا، به سراغ کیس DP301M رفتیم.

سرهم کردن کامپیوتر در این کیس واقعاً آسان است، زیرا مدیریت کابل‌ها و پنهان کردن سیم‌ها در آن به‌خوبی انجام می‌شود. این کیس دارای یک فن ۱۲۰ میلی‌متری در پشت است و همچنین برای دو فن ۱۴۰ میلی‌متری یا سه فن ۱۳۰ میلی‌متری در زیر پنل جلویی و ۲ فن ۱۲۰ یا ۱۴۰ میلی‌متری در بالای کیس جا دارد. در پایین هم یک فیلتر گردوغبار است که به‌راحتی پاک می‌شود و بالای آن نیز یک فیلتر مغناطیسی است که پاک کردن آن آسان‌تر نیز هست. پنل جلویی دارای دو پورت USB 3.0 نوع A به‌همراه درگاه هدفون و میکروفون است.

در این محدوده قیمت، انتخاب دیگر ما Cooler Master MasterBox Q300L است که قیمت آن تا ۳۰۰ هزار تومان کمتر است. کامپیوتر را در این کیس هم ساختیم، ولی این کیس برخلاف DP301M دارای جنس شیشه فشرده در پنل کناری و رنگ‌های سه‌گانه در کیس نیست.

انرژی برق: Thermaltake TR2 600: قیمت حدود ۲ میلیون تومان

راهنمای خرید کامپیوتر گیمینگ

خرید منبع تغذیه روزبه‌روز گران‌تر می‌شود، البته هنوز هم در بین سخت‌افزارهای لازم برای ساخت رایانه، منبع تغذیه یکی از ارزان‌ترین‌هاست. Thermaltake TR2 600 برای سیستم ما به اندازه کافی خوب و مناسب است. اما بزرگ‌ترین مشکل این منبع تغذیه ماژولار نبودن آن، نبود درایو SATA و نبود درایو اپتیکال و فن است. به‌هرحال برای سیستم ما و تغذیه انرژی مورد نیاز سیستم ما کافی است.

وای‌فای: Techkey 1750 Mbps Dual Brand: قیمت حدود ۲ میلیون تومان

راهنمای خرید کامپیوتر گیمینگ تا ۴۰ میلیون تومان - تکفارس 

مادربرد گیگابایت B550M DS3H دارای اترنت داخلی است، اما شاید بعضی از کاربران بخواهند از وای‌فای برای استفاده از اینترنت استفاده کنند. بنابراین لازم است تا حدود ۱ میلیون تومان دیگر خرج کرده و دانگل وای‌فای را خریداری ‌کنند.

باید بگوییم که قیمت این دانگل را در مجموع حساب نمی‌کنیم، زیرا شاید بسیاری از کاربران بخواهند از همان کابل اترنت استفاده کنند. به‌هرحال، این دانگل نه‌چندان گران دارای قدرت بسیار خوبی بوده و عملکرد خوبی داشته و حتی بهتر از مودم موجود در لپ‌تاپ ثینک‌پد X1 کربن است که دارای مودم داخلی بی‌سیم AC8265 Wi-Fi بود، درنتیجه ما به‌شدت این مودم را توصیه می‌کنیم.

بخریم یا بسازیم؟

هنگامی که صحبت از ساخت رایانه می‌شود دو موضوع در پیش روی شماست: اول این‌که خود رایانه را سرهم کنید و بسازید. دوم این‌که سفارش داده و دیگران (افراد خبره این کار) کامپیوتر شما را اسمبل کنند. اگر قیمت برای شما مهم نیست و این کار را بلد نیستید، بهتر است که این کار را به افراد خبره بسپارید، اگر نمی‌خواهید پول زیادی خرج کنید، می‌توانید سرهم کردن کامپیوتر را خود انجام دهید، زیرا کار سختی نیست.

ساخت رایانه شخصی تا قیمت ۴۰ میلیون تومان

سرهم کردن سخت‌افزارهای گفته‌شده در این لیست در کیس انتخاب‌شده کار سختی نیست و ابتدا با قرار دادن پردازنده، کارت گرافیک، فن و رم شروع می‌کنیم.

قرار دادن پردازنده رایزن در اسلات AM4 به‌شدت آسان است. شما می‌توانید به‌راحتی میله تنشن را برداشته و فلش گوشه پردازنده را با سوکت مطابقت دهید. سپس CPU را به‌آرامی قرار داده و میله را پایین بیاورید و در جای خود قفل کنید.

Antec

نصب خنک‌کننده Wraith Stealth آسان است و برای آن نیاز به خمیر حرارتی و مکانیزم‌های پیچیده برای اتصال نیست. بسیاری از فن‌ها از گیره‌های نگهدارنده استفاده می‌کنند که هنگام نصب، باید آن‌ها را به‌دقت روی براکت‌هایی که از قبل روی مادربرد هستند، قرار داد، اما Wraith Stealth از پیچ‌های فنری ساده استفاده می‌کند. بنابراین کاری که باید انجام دهیم این است که براکت‌های نگهدارنده پلاستیکی را باز کرده و فن را روی پردازنده، به‌خط قرار می‌دهیم و سپس با پیچاندن پیچ آن را به مادربرد سفت می‌بندیم. خمیر حرارتی نیز از قبل روی در قسمت پایین قرار دارد و نیاز نیست نگران کم یا زیاد بودن آن به‌هنگام نصب باشید.

کارت گرافیک B550M DS3H دارای چهار اسلات DIMM بوده و از کانال حافظه دوگانه پشتیبانی می‌کند. به یاد داشته باشید که باید دو اسلات DIMM5 این کارت را در اسلات‌های A1 و B1 قرار دهید که دارای رنگ خاکستری هستند.

سپس به سراغ NVMe SSD می‌رویم که به‌آسانی وارد درگاه M.2 که بالای اولین درگاه PCIe×۱ است، می‌شود. اگر دارای کارت گرافیکی با دو اسلات هستید، مثل ما، دومین اسلات در پشت خنک‌کننده کارت گرافیک شما قرار دارد و می‌توانید آن را پیدا کنید.

راهنمای خرید کامپیوتر گیمینگ

کیس Antec Dapper Dark Phantom DP301M فضای زیادی را برای مادربرد فراهم می‌کند و خوشبختانه لبه‌های گرد و صاف این کیس باعث خواهد شد که به‌هنگام نصب سخت‌افزار و سرهم کردن رایانه دست خود را نبرید. البته این کیس دارای چند استند برای نصب مادربرد هست، اما ممکن است مجبور شوید از چند استند دیگر استفاده کنید که در جعبه PSU قرار دارد.

نصب منبع تغذیه یک مشکل کوچک ایجاد کرد و باعث مسدود شدن ورودی سیم‌هایی شد که از منبع تغذیه خارج می‌شوند. اگر منبع تغذیه ماژولار بود، می‌شد این مشکل را به‌راحتی حل کرد، اما اکنون نیاز داریم تا قفسه را برداریم تا سیم‌های اضافی را بچرخانیم و پس از آن می‌توان سیم‌ها را از داخل حفره‌های کیس رد کرد و مطمئن شد که کابل‌های لازم در سمت مادربرد قرار دارند.

بعد از آن، کارت گرافیک را در جای خود قرار داده و کابل برق را وصل می‌کنیم. در این‌جا شاید متوجه یک مشکل کوچک دیگر شوید و آن این است که احتمالاً فضای کافی برای عبور دست شما برای نصب کارت گرافیک وجود ندارد، بنابراین احتمالاً مجبورید کارت گرافیک را بردارید و کابل‌های مربوط به پورت‌های USB 3.0، ورودی میکروفون و خروجی هدفون، چراغ‌ها و هارد را بردارید و دوباره کارت گرافیک را قرار دهید.

متاسفانه بین کف PSU و کارت گرافیک مشکل دیگری به‌وجود آمد و آن، جمع شدن سیم‌ها در برابر فن GPU بود و باید با یک سیم تمامی کابل‌ها را از جلوی فن کارت گرافیک بردارید.

مشکل صدای فن گیگابایت

با‌این‌که خود سیستم بدون نقص کار می‌کند، اما ممکن است شما با مشکلی روبه‌رو شوید و آن صدای فن دوگانه گیگابایت GTX 1660 Super Gaming است. اول شاید فکر کنید صدا از جای دیگری است و شاید مشکلی در سرهم کردن وجود داشته است، اما مطمئن باشید صدای زیادی که به‌هنگام استفاده از این سیستم می‌شنوید، متعلق به فن این کارت گرافیک است.

بعد از جستجو در اینترنت، متوجه شدیم که بسیاری از کاربرانی که از کارت‌های گیگابایت استفاده می‌کنند، این صدای بلند را می‌شنوند و از آن شکایت دارند. احتمالاً دلیل اصلی صدا لرزش فن است. ما متوجه شدیم که تغییر سرعت فن باعث ۷۵ الی ۸۵ درصد صداست اما کاربران دیگر ممکن است رقم‌های دیگری را گزارش دهند.

تنها راهی که می‌توان مشکل را تا حدودی حل کرد، استفاده از نرم افزار خود گیگابایت برای این کارت بود و توانستیم نحوه سرعت و چرخش فن را بعد از رسیدن به دمای خاصی تغییر دهیم، که البته راه‌حل ایده‌آل نیست. بعضی از کاربرانی که از این کارت گرافیک استفاده می‌کنند، با قرار دادن پلاستیک در پشت فن مشکل صدا را تا حدودی حل کرده‌اند. در هر صورت امیدواریم که این مشکل در آینده و کارت گرافیک RTX3000 وجود نداشته باشد.

راهنمای خرید کامپیوتر گیمینگ

با چراغ یا بی چراغ؟

یک اشکال واقعی در اسمبل ما، کمبود نور در داخل کیس است. درست است که یک صفحه شیشه‌ای جانبی در کیس داریم، اما در داخل خود کیس هیچ ‌اجزایی روشن نمی‌شود و از آن‌جایی که شیشه رنگی است، دیدن داخل آن واقعاً دشوار است. البته، سرهم کردن کامپیوتر به این شکل امکان به‌روزرسانی دستگاه را برای ما در آینده به‌راحتی ممکن می‌سازد.

مادربرد گیگابایت B550M DS3H از نورهای RGB پشتیبانی می‌کند و کاربران می‌توانند فن با قابلیت نمایش نورهای RGB برای خنک‌کنندگی سیستم به آن اضافه کنند، فقط باید یادتان باشد که فن مورد نظر با نرم افزار RGB Fusion گیگابایت همخوانی داشته باشد.

جلوی پنل Antec DP301M چند الگوی نمایش نور RGB دارد که به هنگام روشن کردن رایانه  فعال می‌شود. البته باید گفت که نرم افزاری نیست که بتوان این الگوها را انتخاب کرد و انتخاب الگو کاملاً خودکار است.

بنچمارک

رایانه ساخت ما به‌اندازه کافی قدرتمند است تا بتواند بازی‌های سنگین را با کیفیت مناسب و با رزولوشن ۱۰۸۰ اجرا کند، اما شاید تعداد فریم‌های آن از ۶۰ فریم بر ثانیه عبور نکند. وقتی که بازی Shadow Of The Tomb Raider در بالاترین کیفیت اجرا شد، رایانه ما توانست در هر ثانیه ۵۶ فریم را تولید کند. همچنین بازی Grand Theft Auto V در کیفیت خیلی بالا ۶۵٫۱ فریم بر ثانیه بود.

بازی Red Dead Redemption 2 نیز با میانگین ۳۹٫۳ فریم بر ثانیه در حالت متوسط اجرا شد. بازی Borderlands 3 در کیفیت عالی با ۴۷٫۳ فریم بر ثانیه و Metro Exodus نیز در کیفیت خیلی بالا با ۴۴٫۴ فریم بر ثانیه اجرا شد.

از آن‌جایی که ساخت این رایانه برای استریم کردن هم بوده است، این کار را در پلتفرم توییچ با هدف بیت‌ریت ۶۰۰۰ kbps در رزولوشن ۱۰۸۰ انجام دادیم که سیستم توانست ۶۰ فریم بر ثانیه تولید کند. به‌هنگام اجرا، عملکرد سیستم بین ۷ الی ۱۱ درصد پایین‌تر آمد که برای این کار کاملاً منطقی است، زیرا سیستم باید هر فریم را فشرده کرده تا بتواند به کاربران دیگر نشان دهد. این کار با انویدیا NVENC نیز انجام شد که از GPU برای فشرده کردن فریم‌ها و نمایش آن استفاده می‌کند، اما در کمال تعجب، روش اولیه ما ۱ الی ۲ فریم بر ثانیه بهتر از انویدیا بود، در نتیجه باید گفت که NVENC آن‌طور که فکر می‌کردیم موفق نبوده است.

با وجود این‌که سیستم ما دارای یک فن روی پردازنده و یک فن روی خود کیس است، در درازمدت عملکرد خوبی داشت. وقتی که بنچمارک بازی Metro Exodus Benchmark را ۲۰ بار پیوسته گرفتیم که این کار ۴۰ دقیقه طول کشید، تعداد فریم بر ثانیه تقریبا ثابت بود و فقط از ۴۴٫۹ به ۴۴٫۲ تغییر پیدا کرد. میانگین سرعت متوسط کلاک روی ۴۱۰۳ مگاهرتز بود، اما نهایت سرعت به ۴۱۹۳ مگاهرتز هم رسید. همچنین میانگین سرعت کلاک GPU 1707 مگاهرتز بود و توانست به نهایت سرعت ۱۹۲۰ مگاهرتز نیز برسد. دمای میانگین پردازنده نیز ۶۴٫۵ درجه سانتی‌گراد بود که البته بیشترین دمای ثبت شده ۸۱ درجه سانتی‌گراد بود، اما باز هم از دمای ۹۵ درجه‌ای بعضی پردازنده‌های رایزن کمتر است.

اما در مورد اورکلاک کردن، برخلاف اینتل، ای ام دی تمامی پردازنده‌هایش را برای اورکلاک کردن آماده کرده است. البته، پردازنده‌های ای ام دی توانایی زیادی در اورکلاک کردن ندارند و درنتیجه نباید انتظار عملکرد خیلی بهتری داشت. اگرچه، برای اورکلاک کردن از دو روش استفاده شد: روش اول Precision Boost Overdrive بود که باعث افزایش سرعت پردازنده و حفظ آن در طولانی مدت می‌شد. روش دوم AutoOC بود که سعی می‌کند سرعت پردازشی را به حد توانایی پردازنده و به عدد ۴٫۲ گیگاهرتز برساند.

در هر دو حالت، امتیاز بنچمارک آن‌ها اندکی بالاتر رفت. در حالت عادی، امتیاز به‌دست‌آمده ۶۷۱۷ بود که در حالت اورکلاک این عدد به ۶۷۷۷ در روش PBO و ۶۷۲۸ در روش AutoOC رسید. البته باید گفت که در کمال تعجب، با روش AutoOC سرعت پردازشی حتی به ۴۲۹۲ هم رسید که اگر سیستم ‌خنک‌کنندگی قوی‌تر بود شاید می‌توانستیم به عدد بالاتری نیز برسیم.

راهنمای خرید کامپیوتر گیمینگ

جمع‌بندی

با بودجه ۴۰ میلیون تومانی، شما می‌توانید یک سیستم عالی با همه امکانات بسازید که فضای زیادی برای بازی‌ها و برنامه‌های شما داشته باشد. در کنار هم قرار گرفتن پردازنده رایزن ۵ ۳۶۰۰ و کارت گرافیگ انویدیا GTX 1660 Super برای ما سیستمی به‌وجود آورد تا به‌اندازه کافی خوب بوده و بتواند با رم ۱۶ گیگابایتی و هارد ۱ ترابایتی، بازی‌های زیادی را با کیفیت و رزولوشن عالی انجام دهد.

تردیدی نیست که برای بستن سیستمی با این قیمت در این روزها باید اندکی از قید سخت‌افزارهای بهتر زد. ما خرید نورهای RGB داخل سیستم را فراموش کردیم و کار زیادی برای خنک‌کنندگی سیستم نیز انجام ندادیم. اگر بودجه کمی بالاتر بود می‌توانستیم این دو عنصر را نیز مدنظر قرار دهیم.

از طرفی، به‌دنبال تهیه یک کیت ۳۲ گیگابایتی به جای ۱۶ گیگابایت بودیم. اگرچه بیشتر بازی‌ها هنگام اجرا با رم ۱۶ گیگابایتی مشکلی نخواهند داشت، اما اگر چند برنامه‌ را همزمان باز کرده و یا در مرورگر تب‌های زیادی را باز نگه دارید، آن‌زمان تفاوت رم ۱۶ و ۳۲ کاملاً مشخص خواهد بود، از آن‌جایی که مادربرد ما جای دو رم دیگر نیز دارد، می‌توان هر زمان رم سیستم را به ۳۲ گیگابایت افزایش داد.

درنهایت باید گفت که برای این‌که یک سیستم عالی داشته باشید، نیاز نیست که همه‌چیز را در حد ممتاز خود بخرید، بلکه می‌توانید از بعضی ویژگی‌های ظاهری چشم‌پوشی کنید (مانند چراغ RGB) تا بتوانید بهترین سیستم ممکن، با بهترین عملکرد را بسازید و از اجرای روان برنامه‌ها و بازی‌ها لذت ببرید.

برچسب‌ها: ،

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید