اسنپدراگون ۶۶۲ جایگزین اسنپدراگون ۸۳۵ در گوشی Pro1-X شد - تکفارس 
اسنپدراگون ۶۶۲ جایگزین اسنپدراگون ۸۳۵ در گوشی Pro1-X شد - تکفارس 

اسنپدراگون ۶۶۲ جایگزین اسنپدراگون ۸۳۵ در گوشی Pro1-X شد

مهدی حلوائی
۳۰ بهمن ۱۳۹۹ - 19:00
گوشی Pro1-X

کمپین IndieGoGo برای گوشی Pro1-X شرکت FxTec بیش از ۱ میلیون دلار درآمدزایی داشته است و اولین محموله‌ی این گوشی‌ها برای افرادی که از ساخت این گوشی پشتیبانی مالی کرده بودند، در اوایل بهمن (اواخر ژانویه) ارسال شد. اما حالا تیم سازنده با مشکل کمبود قطعات اولیه موجه شده است.

پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۳۵ که قلب این گوشی محسوب می‌شود، به پایان عمر خود رسیده و دیگر تولید نمی‌شود. این مشکل بر روی هر دو گوشی Pro1 و Pro1-X که در اصل برای سازندگان شرکت XDA ساخته شده بود، تاثیر می‌گذارد (دو گوشی بسیار به هم شبیه بوده و از تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۳۵ استفاده می‌کنند).

تیم سازنده، پردازنده‌ی اسنپدراگون ۶۶۲ را به عنوان جایگزین انتخاب کرده‌ است. این پردازنده‌‌ِی میان‌رده به احتمال زیاد باعث افت عملکرد این گوشی‌ خواهد شد. با وجود بسیاری از نقات ضعف در عملکرد، این پردازنده‌ی نسبتاً جدید (این تراشه در سال گذشته معرفی شده بود) نقات قوتی نیز  دارد.

انتظار می‌رود که اسنپدراگون ۶۶۲ برق کمتری مصرف کند و در نتیجه عمر باتری گوشی را بیشتر کند. همچنین استفاده از سیستم‌عامل اندروید ۱۱ با تمام به‌روزرسانی‌های امنیتی که تا بعد از سال ۲۰۲۳ دوام خواهند آورد، از دیگر مزیت‌های این گوشی هوشمند است. همچنین Pro1-X قابلیت اجرای اوبنتو تاچ (Ubuntu Touch) و سیستم‌عامل لینیج (Lineage OS) را دارد. با این حال این رام‌ها باید بازنویسی شوند.

این  پردازنده همچنین از سنسورهای دوربین با رزولوشن بالاتری پشتیبانی می‌کند؛ در نتیجه گوشی از سنسورهای ۴۸ مگاپیکسلی IMX586 سونی استفاده خواهد کرد. علاوه بر این، اتصالات این گوشی ارتقا یافته و از وای‌فای ۶ و بلوتوث ۵٫۱ پشتیبانی خواهد کرد.

تیم سازنده دلایل خود برای استفاده‌نکردن از پردازنده‌های جدیدتر ۵G را اعلام کرده است. دلیل اول گران‌بودن این قطعات و دلیل دوم شکل متفاوت گیرنده‌های ۵G بوده که برای استفاده از آن‌ها، گوشی باید از نو طراحی می‌شد. با این وجود، برد مدار چاپی (PCB) این گوشی باید دوباره طراحی شود و به همین دلیل تاریخ ارسال آن از اسفند (مارس) به فروردین (آوریل) موکول شد. شیوع ویروس کرونا نیز باعث ایجاد مشکلات زیادی برای تیم سازنده شده است.

طراحی مجدد و زمان تولید
 ژانویه – آوریل طراحی مجدد برد مدار چاپی:

  • این کار شامل بازنویسی کدها می‌شود و برای آن، ابتدا باید شماتیک‌ها از نو طراحی شوند (هسته‌ی اصلی/نقشه‌ی اولیه برای برد مدار چاپی) مانند پردازنده، گرافیک، وای‌فای، بلوتوث و غیره
  • کوالکام باید لایسنس طرح‌های اولیه پردازنده‌ی اسنپدراگون ۶۶۲ را برای تیم طراحی ما بفرستد. تیم ما این طرح‌ها را کنار هم قرار داده و عملکرد آن‌ها در کنار یکدیگر را بررسی می‌کند. (برای مثال بلوتوث و وای‌فای)
آوریل – ژوئن مراحل پیش‌تولید برد مدار چاپی و تایید آن:

  • بررسی برخی از بردها به‌عنوان نمونه‌ی‌ اولیه در گوشی‌های Pro1 و Pro1-X
  • بررسی نرم‌افزارها به دلیل وجود برخی ویژگی‌های خاص در گوشی‌های Pro1 و Pro1-X مانند کنترل کیبورد و اطمینان از هماهنگی آن‌ها با پردازنده‌ی اسنپدراگون ۶۶۲
  • بررسی سخت افزاری که نسبت به دیگر مراحل کوتاه‌تر و سریعتر بوده چرا که قبلا این کارها تا حد زیادی انجام شده و در این زمینه پیشرفت خوبی صورت گرفته است

 ارتقای ماژول دوربین:

  • استفاده از سنسور ۴۸ مگاپیکسلی IMX586 سونی

 طراحی سیستم‌عامل:

  • نام دستگاه‌های پشتیبانی‌شده توسط کوالکلم به طراحان اوبونتو تاچ و لینیج ارسال می‌شود تا فرآیند طراحی سیستم‌عامل برای گوشی Pro1-X انجام شود
جولای گواهینامه:

  • گوگل/GMS
  • FCC/CE
جولای – آگوست شروع تولید انبوه
آگوست ارسال به مشتریان

 

شما می‌توانید جزییات بیشتر را در IndieGoGo بررسی کنید. همان‌طور که قابل پیش‌بینی بود، پشتیبان‌های مالی این پروژه از این شرایط راضی نیستند. افرادی که گوشی Pro1 را پیش‌خرید کرده بودند، گوشی Pro1-X را دریافت خواهند کرد که نسبت به نسخه معمولی دوبابر حافظه دارد (۸/۲۵۶ گیگابایت).

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید