مقایسه پلی استیشن ۵ با ایکس باکس سری ایکس - تکفارس 

مقایسه پلی استیشن ۵ با ایکس باکس سری ایکس

پلی استیشن ۵ - ایکس باکس سری ایکس

حالا که کنسول‌های پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری X به بازار عرضه شد‌ه‌اند، تنها یک سوال باقی می‌ماند؛ این دو کنسول چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟ با وجود آن که شاید تا اتمام نسل نهم نتوان به طور عملی این دو کنسول را از لحاظ عملکرد بررسی کرد اما نمی‌توان از شور و هیجان چنین موضوعی عبور کرد، این‌طور نیست؟ در ادامه به بررسی بخش‌هایی می‌پردازیم که حداقل روی کاغذ می‌توانند پیروزی هر کنسول را آسان‌تر کنند.

پردازنده :

از لحاظ قدرت پردازنده، کنسول ایکس باکس سری X نسبت به پلی استیشن ۵ برتری دارد. ایکس باکس از پردازنده ۸ هسته‌ای AMD Zen 2 با سرعت کلاک ۳٫۸ گیگاهرتز استفاده می‌کند.  پلی استیشن ۵ نیز مجهز به پردازنده ۸ هسته‌ای AMD Zen 2 است و سرعت کلاک آن ۳٫۵ گیگاهرتز با فرکانس متغیر است. با این حال باید این نکته را در نظر بگیریم که پردازنده‌های هر دو کنسول سفارشی بوده و برای نیازهای خاص هر دستگاه، شخصی‌سازی شده‌اند.

پردازنده گرافیکی:

با توجه به آمار و ارقام، پردازنده گرافیکی ایکس باکس سری X نسبت به پلی استیشن ۵ از قدرت بیشتری برخوردار است. پردازنده گرافیکی ایکس باکس ۵۲ واحد پردازشی دارد که تمام آن‌ها روی سرعت ۱٫۸۲۵ گیگاهرتز کلاک شده‌اند تا پردازشگری ۱۲ ترافلاپی و به شدت قدرتمند به وجود بیاید. در طرف مقابل، پردازنده گرافیکی پلی استیشن ۵ دارای ۳۶ واحد پردازشی است که روی سرعت ۲٫۲۳ گیگاهرتز کلاک شده‌اند و فرکانس آن متغیر است. این تراشه ۱۰٫۲۸ ترافلاپ قدرت دارد. پردازنده‌های هر دو کنسول توسط شرکت AMD به صورت سفارشی و بر مبنای معماری RDNA2 ساخته شده است.

رهگیری پرتو:

در حال حاضر بسیاری از توجه‌ها به سمت استفاده از ویژگی رهگیری پرتو در بازی‌ها بوده و مایکروسافت و سونی تمام تلاش خود را کرده‌اند تا بتوانند از این ویژگی در کنسول‌های نسل بعد خود پشتیبانی کنند. هر دو کنسول از قابلیت رهگیری پرتو استفاده می‌کنند و  در این زمینه تفاوت خاصی بین دو کنسول دیده نمی‌شود.

حافظه‌های پرسرعت SSD:

این قسمتی است که پلی استیشن ۵ نسبت به رقیب خود به شدت بهتر عملکرده است. از ۸۲۵ گیگابایت حافظه‌ی SSD پلی استیشن ۵، حدود ۶۶۷ گیگابایت آن در اختیار کاربران است و بقیه آن توسط سیستم عامل استفاده می‌شود. پهنای باند درگاه ورودی/خروجی این SSD برای فایل‌های فشرده‌نشده ۵٫۵ گیگاابایت و برای فایل‌های فشرده‌شده بین ۸ تا ۹ گیگابایت است.

ایکس باکس سری X از SSD یک ترابایتی استفاده می‌کند که ۸۰۲ گیگابایت آن در دسترس کاربر است. همچنین پهنای باند درگاه ورودی/خروجی SSD این کنسول، برای فایل‌های فشرده‌نشده ۲٫۴ گیگابایت و برای فایل‌های فشرده‌شده ۴٫۸ گیگابایت است.

رم:

ایکس باکس سزی X از ۱۶گیگابایت رم GDDR6/عرض ۳۲۰ بیتی استفاده می‌کند و پلی استیشن ۵ از ۱۶ گیگابایت رم GDDR6/عرض ۲۵۶ بیتی بهره می‌برد.

پهنای باند حافظه:

به دلیل تفاوت در باس مموری (Memory Bus) دو کنسول، پهنای باند حافظه‌ی آن‌ها نیز متفاوت است. به طور کلی پهنای باند حافظه‌ی پلی استیشن ۵، ۴۴۸ گیگابایت بر ثانیه است و پهنای باند حافظه  ایکس باکس در محدوده ۵۶۰ گیگابایت بر ثانیه و ۳۲۰ گیگابایت بر ثانیه است.

درایو نوری:

هر دو کنسول از درایو بلوری ۴K UHD استفاده می‌کنند؛ البته باید در نظر گرفت که نسخه دیجیتال پلی استیشن ۵ به هیچ‌گونه درایو نوری مجهز نیست.

پشتیبانی از نسل قبل:

قابلیت پشتیبانی از نسل قبل در ایکس باکس سری X به وضوح بهتر از پلی استیشن ۵ می‌باشد. این قابلیت در اکس باکس سری X به شما اجازه می‌دهد تا تمام عناوین نسل‌های قبل ایکس باکس را با بهبودهای گرافیکی بازی کنید.

این ویژگی در پلی استیشن ۵ تنها اجازه‌ی اجرای بازی‌های پلی استشین ۴ را به شما می‌دهد. با این حال بازی‌های پلی استیشن ۳ از طریق سرویس پلی استیشن ناو قابل اجرا هستند و می‌توان از طریق همین سرویس به تجربه برخی از عناوین کنسول‌های پلی استیشن ۲ و پلی استیشن ۱ نیز پرداخت.

قیمت:

نسخه استاندارد پلی استیشن ۵ به قیمت ۴۹۹ دلار و نسخه دیجیتال آن، که فاقد درایو نوری می‌باشد، به قیمت ۳۹۹ دلار به فروش می‌رسد. قیمت کنسول ایکس باکس سری X نیز ۴۹۹ دلار می‌باشد.

نتیجه نهایی:

هر دو کنسول پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری X از نظر سخت‌افزاری دستگاه‌های قدرتمندی به حساب می‌آیند. با این حال آن چیزی که دو دستگاه را از هم متمایز می‌کند، بازی‌های انحصاری آن‌هاست. در حال حاضر نمی‌توان برنده قطعی این رقابت را مشخص کرد و باید متظر ماند و دید که  عملکرد سونی و مایکروسافت در این نسل چگونه خواهد بود.

برچسب‌ها: ، ، ،

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید