روسیه قصد مسدود کردن فیسبوک، توییتر و یوتیوب را دارد - تکفارس 

روسیه قصد مسدود کردن فیسبوک، توییتر و یوتیوب را دارد

مهرداد میرشاهی
۷ دی ۱۳۹۹ - 09:28
گوگل، فیسبوک و توییتر

غول‌های اینترنتی همیشه درگیر بحث و جدل‌های بسیاری با دولت‌های مختلف بوده و هستند. به عنوان نمونه، گوگل اخیراً اقداماتی توطئه‌آمیز برای مقابله با قوانین سختگیرانه اتحادیه اروپا انجام داده است. اینک اما به نظر می‌رسد که کشور روسیه متوجه فعالیت‌های مشکوک غول‌های فناوری ایالات متحده نظیر یوتیوبِ گوگل، توییتر و فیسبوک شده است.

نخستین بار فایننشال اکسپرس گزارش داد که پارلمان روسیه قوانینی را علیه غول‌های تکنولوژی ایالات متحده تهیه کرده است. بر اساس این قوانین، رگولاتوری‌های روسیه اگر متوجه شوند که پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی نظیر فیسبوک، توییتر و یوتیوب محتوای مردم روسیه را سانسور می‌کنند، می‌توانند این سرویس‌ها را ممنوع کنند. مجلس این کشور با استفاده از این قانون در حال برنامه‌ریزی برای محدود کردن فعالیت شرکت‌هایی است که توانسته‌اند اقدامات غیرقانونی و مشکوک خود را دور بزنند.

گفته می‌شود که دلیل اصلی توسعه این قانون، افزایش شکایت‌هایی است که از این شرکت‌ها می‌شود. در حقیقت، سانسور محتوا باعث شده است رسانه‌های روسی نیز در امان نمانند. این حرکت به دنبال تصمیم جدید کشورهای دیگری از جمله بریتانیاست که قصد دارند قوانین جدیدی برای فعالیت شرکت‌های فناوری در کشور خود وضع کنند.

همانطور که پیشتر گفته شده، این قانون قبلاً توسط مجلس عمومی روسیه (که به دومای ایالتی مشهور است) تصویب شده است. در بیانیه پارلمان این کشور آمده است که مقامات مربوطه از مقابله با هیچ شرکتی که اطلاعات کاربران را بر اساس زبان یا ملیت آن‌ها محدود می‌کند، دریغ نخواهند کرد.

برای آن دسته از کسانی که اطلاعی درباره تصویب یک قانون در دولت روسیه ندارند باید گفت که پارلمان روسیه را مجمع فدرال می‌نامند که شامل دو بخش (شورای فدراسیون و دومای ایالتی) می‌شود. برای تبدیل حکمی به قانون، نیاز به تصویب هر دو مجلس و موافقت رئیس جمهور است. از این رو، قانون مورد بحث اکنون برای تصویب باید به شورای فدراسیون ارائه شود.

البته برخی منابع می‌گویند که این موارد فقط به صورت تشریفاتی‌ست و روسیه از چندی پیش در حال آماده‌سازی خود برای ممنوع کردن فعالیت شبکه‌های اجتماعی آمریکایی در این کشور است. هرچند گوگل و فیسبوک در کشور خود، یعنی ایالات متحده نیز با مشکل عدم اعتماد کاربران و حتی حکومت روبرو هستند.

به هر حال، دومای ایالتی روسیه می‌گوید که این قانون برای همه وب‌سایت‌هایی است که چنین اقدامات ناعادلانه‌ای را انجام می‌دهند و این موضوع ربطی به ملیت این شرکت‌ها نخواهد داشت. باید منتظر ماند و دید که سرانجام دعوای روسیه و غول‌های فناوری به کجا می‌رسد.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید