مدیاتک به معرفی و عرضه چیپستهای ارزانقیمت نسل ۵ ادامه میدهد. بعد از معرفی دیمنسیتی (Dimensity) 720، حالا نوبت به معرفی دیمنسیتی ۷۰۰ با معماری ۷ نانومتری و فناوری نسل ۵ رسیده است.
مهمترین ویژگی این چیپست، مودم شبکه نسل ۵ آن است که با پشتیبانی از استانداردهای بهروز، میتواند سرعت دانلودی تا ۲٫۷۷ گیگابیت در ثانیه ارائه دهد. این مودم از دو سیمکارت با حالت دوال استندبای (Dual Standby) پشتیبانی می کند. حالت دوال استندبای به هر دو سیمکارت قابلیت فعال بودن همزمان را میدهد. همچنین، این مودم از فناوری VoNR که مخفف Voice Over New Radio است پشتیبانی میکند که باعث افزایش کیفیت صدا میشود.
این مودم از باند ۵G NR و همچنین ۵جی التراسیو (۵G Ultrasave) برای بهینهسازی مصرف انرژی پشتیبانی میکند.
این چیپست از ۸ پردازنده بهره میبرد. دو پردازنده بزرگ این چیست هستههای Cortex-A76 با فرکانس ۲٫۲ گیگاهرتز و شش هسته کوچک نیز Cortex-A55 با فرکانس ۲ گیگاهرتز هستند. این چیپست میتواند تا ۱۲ گیگابایت حافظه رم از نوع LPDDR4X با فرکانس ۲۱۳۳ مگاهرتز داشته باشد و همچنین دو اسلات UFS 2.2 برای ذخیرهسازی تا سرعت ۱ گیگابایت در ثانیه در این چیپست وجود دارند.
این چیپست از صفحهنمایش +۱۰۸۰p با رفرشریت ۹۰ هرتز پشتیبانی میکند. پردازنده گرافیکی این چیپست Mali G57 MC2 شرکت آرم است که کمی از پردازنده گرافیکی دیمنسیتی ۷۲۰ یعنی Mali G57 MC3 ضعیفتر است. میتوانید اطلاعات کامل این چیپست را در زیر مشاهده کنید:
- نام: Dimensity 700
- معماری: ۷ نانومتری
- هستههای بزرگ: ۲x Cortex-A76 @ 2.2 GHz
- هستههای کوچک: ۶x Cortex-A55 @ 2.0 GHz
- پردازنده گرافیکی: Mali G57 MC2 (950 MHz)
- حافظه رم: تا ۱۲ گیگابایت LPDDR4x با سرعت ۲۱۳۳ مگاهرتز
- حافظه ذخیرهسازی: دو اسلات UFS 2.2 تا سرعت ۱ گیگابایت در ثانیه
- صفحهنمایش: +۱۰۸۰p با رفرشریت ۹۰ هرتز
- مودم: ۵G, dual SIM, سرعت ۲٫۷۷ گیگابیت در ثانیه
- اتصالات: وای فای ۵، بلوتوث ۵٫۱
- دوربین: عکاسی تا ۶۴ مگاپیکسل، فیلمبرداری تا ۱۰۸۰p با ۳۰ فریم در ثانیه
دیمنسیتی ۷۰۰ تنها میتواند تا رزولوشن ۱۰۸۰p فیلمبرداری کند ولی دیمنسیتی ۷۲۰ میتواند از رزولوشن ۷۲۰p تا ۴K فیلمبرداری کند. دیمنسیتی ۷۲۰ میتواند گزینه مناسبتری در بین پردازندههای میانرده باشد. اما برای عکاسی، چیپست جدید میتواند تا ۶۴ مگاپیکسل عکاسی کند و کاهش نویز مولتی فریم و چندین مدل پردازش عکس با کمک هوش مصنوعی نیز در این چیپست وجود دارند
این چیپست از چندین دستیار صوتی مانند دستیار صوتی گوگل، آمازون، علیبابا، بیدو (Baidu) و تنسنت (Tencent) پشتیبانی میکند.
مدیاتک همچنین دو چیپست مناسب کروم بوک با نامهای MT8195 و Mt8192 را معرفی کرده است. چیپست MT8195 قدرتمندتر است و از معماری ۶ نانومتری شرکت TSMC و چهار هسته Cortex-A78 به همراه چهار هسته A55 استفاده میکند.
همچنین یک پردازنده گرافیکی ۵ هستهای Mali G57 و یک APU با توانایی تشخیص صدا و چهره در این چیپست وجود دارند. این چیپست از قابلیتهایی مثل دالبی ویژن، صدای ۷٫۱ کاناله و AV1 نیز پشتیبانی میکند.
MT8192 نمونه ضعیفتری است و از معماری ۷ نانومتری قدیمی به همراه چهار پردازنده A76 استفاده میکند. این پردازندهها دو نسل قدیمیتر هستند. APU نیز کندتر است. البته پردازنده گرافیکی همان Mali G57 است که از صفحهنمایشهایی با رزولوشن ۱۴۴۰p با رفرشریت ۶۰ هرتز و یا ۱۰۸۰p با رفرشریت ۱۲۰ هرتز پشتیبانی میکند. هردوی این چیپستها از فناوری PCIe Gen 3 و USB 3.2 نسل ۱ پشتیبانی میکنند.
کروم بوکهای دارای این دو چیپست در سهماهه دوم سال ۲۰۲۱ معرفی خواهند شد.
نظرات