براساس گزارش جدید موسسه GlobalData، بازار گجتهای پوشیدنی همچنان قدرتمند باقی مانده و آینده این بازار بسیار روشن است. در این گزارش آمده است که سال گذشته بازار پوشیدنیها ۲۷ میلیارد دلار درآمد تولید کرده و انتظار میرود که این عدد تا سال ۲۰۲۴ به ۶۴ میلیارد دلار برسد. ساعتهای هوشمند که بخش اصلی این بازار را تشکیل میدهند، از زمان آغاز شیوع ویروس کرونا تا بهحال با کاهش عرضه مواجه شدهاند، اما از سال آینده این بخش دوباره احیا خواهد شد. GlobalData امسال به خاطر شیوع ویروس کرونا کاهش ۹ درصدی را برای عرضه ساعتهای هوشمند و کاهش ۱۰ درصدی برای درآمد حاصل از فروش این گجتها را پیشبینی کرده است.
تینا دنگ (Tina Deng) از تحلیلگران GlobalData گفته است که ساعتهای هوشمند، در مقایسه با پوشیدنیهایی که برای اهداف خاص پزشکی کاربرد دارند، نسبت به رکود اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا بسیار آسیپپذیر بودهاند. اکثر مشتریان در حال حاضر به خاطر اینکه بیشتر قابلیتهای ساعتهای هوشمند روی گوشیهای هوشمند قابل دسترس است، ارزش خرید بالایی برای این ساعتها قائل نیستند. با این حال، نرخ نفوذ کم این پوشیدنیها در بین مردم نشان میدهد که پتانسیلهای زیادی برای رشد آن در سالهای آینده وجود دارد.
پیشرفتهای اخیر در ساعتهای هوشمند، بیشتر روی مراقبتهای سلامتی تاکید داشتهاند. این پیشرفتها شامل تشخیص، درمان، مانیتور و جلوگیری از بروز بیماریها بوده است و همین موضوع باعث تصمیمگیریهای بهتر و کاهش هزینههای مراقبتهای سلامتی شده است. بنابراین منطقی است که بازار پوشیدنیها در سالهای آینده با رشد چشمگیری مواجه شود.
امسال ساعتهای هوشمند زیادی مجهز به سنسور سنجش سطح اکسیژن خون خواهند شد. سطح نرمال اکسیژن خود در بدن یک فرد (Sp02) حدود ۹۵ درصد است. شخصی با Sp02 برابر ۹۰ درصد یا کمتر باید بلافاصله به پزشک مراجعه کند. فردی با سطح ۸۵ درصد یا کمتر نیاز به دریافت اکسیژن خواهد داشت و اگر Sp02 برابر ۸۰ درصد یا کمتر بشود، احتمال یک بیماری مزمن وجود دارد.
احتمالا سال آینده با معرفی ساعت هوشمند گوگل پیکسل واچ شاهد رشد خوبی در بازار ساعتهای هوشمند خواهیم بود. گوگل هنوز درگیر خرید شرکت فیتبیت است و اخیرا نیز از سامسونگ خواسته است تا یک چیپ ردیاب حرکت تولید کند که ممکن است برای استفاده در داخل یک ساعت هوشمند به کار گرفته شود.
نظرات