وبسایت Canalys به تازگی آمار فروش گوشیهای هوشمند در هند را در سهماهه دوم سال ۲۰۲۰ ارائه داده که به دلیل مشکلات ناشی از همهگیری ویروس کرونا در آن تغییراتی ایجاد شده است. در طی این مدت، عرضه گوشیهای هوشمند در این کشور، نسبت به سال گذشته ۴۸ درصد کاهش یافته است. این تعداد در مدت زمان مشابه سال ۲۰۱۹ به میزان ۳۳ میلیون واحد بوده که امسال به ۱۷٫۳ میلیون واحد رسیده است.
در طی تعطیلی و قرنطینه ناشی از همهگیری ویروس کرونا کالاهایی مانند گوشیهای هوشمند به عنوان کالاهای غیرضروری طبقهبندی شده و حتی غولهایی مانند آمازون و فلیپکارت نیز از توزیع گوشیهای هوشمند در داخل کشور منع شدند. این وقفه در بازارهای محلی هنگامی که عرضه این کالاها را نیز از سر گرفتند تا اواسط ماه مه ادامه پیدا کرد؛ اما زمانبندی تولید کنندگان تلفنهای هوشمند خیلی مناسب نبود، زیرا آنها پس از تاثیرات گسترده این ویروس هنوز هم در تلاش بودند تا چرخه عرضه و تولید خود را عادی سازند که در سهماهه اول سال ۲۰۲۰ دشوارترین کار ممکن بود. از این رو، در سهماهه اول سال ۲۰۲۰ محمولههای تلفنهای محلی چینی ۱۸ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته و محمولههای جهانی در کل بخش گوشیهای هوشمند ۱۳ درصد کاهش یافته است. در آن زمان، فروش سالانه هند ۴ درصد افزایش یافته بود.
درگیری مرزی کشورهای چین و هند عامل مهم دیگری برای کاهش آمار فروش گوشیهای هوشمند چینی در داخل کشور هند بوده است. بسیاری از این افراد به دلایل سیاسی تولید کنندگان چینی را تحریم کردهاند، اگرچه کارشناسان شرکت Canalys اظهار داشتهاند که حتی در این صورت، تاثیرات واقعی که این شرکتها احساس میکنند زیاد بد هم نیستند؛ زیرا:
محصولات جایگزین شرکتهای سامسونگ، نوکیا یا اپل تقریبا هیچ رقیبی در قیمت ندارند.
شیائومی یکی از بزرگترین شرکتهایی است که از این شرایط آسیب دید. این کمپانی در سهماهه دوم سال ۲۰۲۰ میزان ۵٫۳ دستگاه عرضه کرده که در مقایسه با ۱۰٫۳ میلیون در سهماهه دوم سال ۲۰۱۹ کاهش چشمگیری داشته است. با این وجود، رتبه اول فروش را حفظ کرده بود و شرکت ویوو نیز موفق به خارج کردن شرکت سامسونگ از جایگاه دوم این ردهبندی شد. این غول کرهای با کاهش ۶۰ درصدی در فروش محلی خود روبرو شد. به طور کلی، تولیدکنندگان چینی حدود ۸۰ درصد از کل فروش تلفنهای هوشمند در کشور هند را تشکیل میدهند. در این میان، اپل کمترین خسارت در بازار هند را تجربه کرده است؛ زیرا فقط حدود ۱ درصد از بازار گوشیهای هوشمند هند را در اختیار دارد؛ با این حال، فروش آن در سهماهه دوم سال ۲۰۲۰ از ۲۵۰ هزار واحد دستگاه در هند ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
همهگیری ویروس کرونا شرایط فروش گوشیهای هوشمند در هند را تحت تاثیر قرار داده است. اخیرا همه کمپانیهای اصلی چینی در تلاش هستند تا با معرفی مدلهای جدید کمبود عرضه در این بازه زمانی را به گونهای جبران کنند و دوباره بازار را در دست بگیرند. سامسونگ نیز اخیراً سرمایهگذاریهای زیادی در هند انجام داده است؛ از سوی دیگر، اپل و فاکسکان نیز در این راه همکاری داشتهاند. شرکتهای اصلی فناوری، مانند فیسبوک، اینتل و گوگل، همگی مشتاق رشد مشاغل محلی، به ویژه جیو (Jio) و صنایع وابستگی هستند و مبالغ زیادی برای دومین شرکت نیز خرج شده است. با تمرکز روزافزون هند و چین به علاوه یک نوآوری، به وضوح شاهد ورود مقیاس گستردهای از منابع به هند و سرمایهگذاری برای آینده درازمدت و فناوری خواهیم بود.
نظرات