فیسبوک، توییتر و گوگل روز دوشنبه اظهار کردند که بررسی درخواستهای دولت هنگ کنگ برای دادههای کاربران را متوقف کردهاند، زیرا اکنون با دقت بیشتری به قانون جدید امنیت ملی چین که به منطقه تحمیل شده است و بیانگر اصلاحات سیاسی است، میپردازند. این قانون که هفته گذشته به اجرا در آمد، افراد با جرم جداروی، براندازی، سازماندهی و انجام فعالیتهای تروریستی و تبانی با یک کشور خارجی را مجازات میکند. اقدامات تروریستی شامل آتش سوزی و آسیب رساندن به حمل و نقل عمومی است. کسانی که طبق این قانون به جرمی مرتکب شدهاند با حبس ابد روبرو خواهند شد.
این اقدام غیرمعمول نشان میدهد که شرکتهای فناوری هنوز در تلاشند تا تأثیر قانون بر بیان سیاسی و کاربران آن را کاملاً درک کنند. شرکتهای Silicon Valley به طور روزمره به عنوان بخشی از تحقیقات جنایی درخواستهایی را برای دادههای کاربران از دولتهای سراسر جهان، از جمله هنگ کنگ، دریافت میکنند.
مقامات هنگ کنگ گفتهاند که این قانون تنها «یک اقلیت کوچک» را هدف قرار میدهد، اما گروههای حقوق بشری مانند عفو بین الملل نگرانیهایی را مبنی بر اینکه پلیس از آن برای سرکوب منتقدین دولت استفاده خواهد کرد، ابراز کرده است. به گزارش نیویورک تایمز، پلیس هنگ کنگ قبلاً معترضین را در راهپیماییهای طرفدار دموکراسی دستگیر کرده است. روز دوشنبه، اولین کسی که طبق قانون جدید متهم شده است، توسط دادگاه هنگ کنگ محکوم شد. رویترز گزارش داد که تانگ یینگ-کیت (Tong Ying-kit) با ۲۳ سال سن، پس از ادعای حمل تابلویی با عنوان «هنگ کنگ آزاد» و پس از آن با موتور خود به سمت پلیس هجوم آورده است، به تحریک جدایی و تروریسم متهم شده است.
به گزارش تایمز، این قانون همچنین فعالان و نویسندگان را ترغیب کرده است که حسابهای رسانههای اجتماعی خود را حذف کنند تا چیزهایی را که پست میکنند، جزو پستهای خرابکاری به شمار نیاورند. سخنگوی فیسبوک در بیانیهای اظهار کرد:
ما در بررسی درخواست دولت برای دادههای کاربران از هنگ کنگ متوقف شده و در انتظار ارزیابی بیشتر قانون امنیت ملی، از جمله دقت و احترام رسمی حقوق بشر و مشاوره با کارشناسان بین المللی حقوق بشر هستیم.
این توقف در مورد خدماتی که شرکت فیسبوک ارائه میدهد شامل برنامه پیام رسانی واتساپ و شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز اعمال میشود. توییتر گفت که این قانون همچنین در حال بررسی قانون جدید است و این شرکت بلافاصله پس از اجرای قانون، دادهها و درخواستهای اطلاعاتی را از مقامات هنگ کنگ متوقف کرده است. سخنگوی این شرکت گفته است که توییتر در مورد روند توسعه و انجام کامل این قانون نگرانیهای جدی دارد. سخنگوی گوگل روز دوشنبه گفت که این شرکت پاسخ به درخواست دادهها از هنگ کنگ را از چهارشنبه، زمانی که این قانون به اجرا در آمد، به حالت تعلیق درآورد. سخنگوی افزود:
در ادامه به بررسی جزئیات قانون جدید خواهیم پرداخت.
قوه مقننه چین یک روز قبل از بیست و سومین سالگرد تحویل هنگ کنگ به چین در تاریخ اول ژوئیه، به سرعت این قانون را که به صورت محرمانه تهیه شده بود، تصویب کرد. فیسبوک، بزرگترین شبکه اجتماعی جهان، درخواستهای دولتی بیشتر از توییتر از هنگ کنگ دریافت میکند. براساس گزارش شفافیت این شرکت، از ژوئیه تا دسامبر سال ۲۰۱۹، فیسبوک ۲۴۱ درخواست دولت از هنگ کنگ دریافت کرده است. از ژانویه تا ژوئن سال ۲۰۱۹، توییتر سه درخواست اطلاعات از هنگ کنگ دریافت کرد. طبق گزارش شفافیت، گوگل در تمام سال ۲۰۱۹، ۱۰۶ درخواست اطلاعات کاربران را نیز از هنگ کنگ دریافت کرده بود.
نظرات