در سالگرد ۵ سالگی اپل واچ این شرکت از محصولی رونمایی کرد که با ماهیت یک گوشی هوشمند در قالب یک ساعت طراحی کرده است تا بتواند بخش بزرگی از کارهایی که با گوشی انجام میدهید را در صفحهای کوچکتر که همیشه و همه جا آن را به همراه دارید، انجام دهید. به همین خاطر، اپل واچها اپلیکیشن های شخص ثالث و از پیش نصبشده بسیار زیادی دارند و همین مسئله نیز آنها را به پرفروشترین ساعتهای هوشمند دنیا تبدیل کرده است. در واقع، کیفیت اپلیکیشن های این ساعت به قدری بالا هست که تقریبا میتوان گفت کاربران را از دانلود برنامههای دیگر بینیاز میکند و ظاهرا اینکه شرکتهای بزرگ دنیا نظیر آمازون، ایبی (eBay)، تارگت و تریپادوایزر (TripAdvisor) دیگر از اپلیکیشن های اپل واچ پشتیبانی نمیکنند، اصلا اهمیت ندارد! چون برای انجام کارهای مربوط به این شرکتها گوشی، تبلت و کامپیوتر وجود دارد و بنابراین چیزی از ارزشهای این محصول کم نمیشود.
آن چیزی که اهمیت دارد و باعث کاربردی شدن اپل واچ میشود، قابلیتهایی است که به صورت پیشفرض درون آن وجود دارند نظیر پیامرسان، تلفن، ردیاب فعالیت و بسیاری از چیزهای دیگر که آن را در بین ساعتهای دیگر منحصر بهفرد میکند. به همین خاطر است که ری ونگ (Ray Wang)، بنیانگذار موسسه تحقیقاتی Constellation Research میگوید:
قرار نیست مدت زمان زیادی را صرف کار با اپل واچ کنید. بنابراین فکر میکنم راز ساخت یک اپلیکیشن خود برای اپل واچ این است که آن را یک لوازم جانبی برای ساعت در نظر بگیریم. تعداد کمی از مردم هستند که به صورت مستقل از این ساعتها استفاده میکنند و آنها هم جز افرادی هستند که اپل واچ را برای اهداف سلامت و بدنسازی تهیه میکنند.
اپل واچ زمانی که اولین بار وارد بازار شد، تنها ۳۰۰۰ اپلیکیشن داشت. اینک و بعد از گذشت ۵ سال شمار این اپلیکیشنها به بیش از ۲۰۰۰۰ تعداد رسیده است که البته بسیاری از آنها به عنوان برنامه از پیش نصب شده در آن وجود دارند. در حالی که ۵ سال قبل کاربران کمی به ساعتهای هوشمند تمایل داشتند، اپل با ساخت اپل واچ نظر همه را تغییر داد طوری که این گجتهای کوچک اکنون بخش بزرگی از زندگی افراد زیادی را تشکیل میدهند. محصولاتی که میتوانند پاسخگویی به پیام، چک کردن آب و هوا و تنظیم یادآور را بدون نیاز به در اختیار داشتن گوشی انجام دهند؛ حتی بدون نیاز به نصب نرمافزار چون همه اینها از قبل درون ساعت نصب شده است! در این مقاله قرار است نگاهی بیندازیم به بهترین اپلیکیشن های اپل واچ تا ببینیم این گجت به صورت پیشفرض چه چیزی برای ارائه به کاربران دارد.
در ادامه شاهد بهترین اپلیکیشن های اپل واچ خواهید بود که شاید تا حالا از آنها استفاده نکرده باشید.
۱- نویز (Noise)
اگر از اپل واچ سری ۴ یا بالاتر استفاده میکنید، میتوانید با استفاده از اپلیکیشن نویز، صدای محیط اطراف خود را اندازه بگیرید. اگر سطح صدا به حدی برسد که ممکن است به گوشتان آسیب بزند، این برنامه به شما هشدار خواهد داد.
۲- چرخه قاعدگی (Cycle Tracking)
این اپلیکیشن بیشتر با هدف کمک به زنان برای دریافت اطلاعات مفید در رابطه با چرخه قاعدگی و باروریشان از جمله نشانههای سردرد و گرفتگی عضلات طراحی شده که به آنها کمک میکند از سلامت جسمانی خود مطلع شوند. همچنین این اپلیکیشن بر اساس دادههایی که جمعآوری کرده، این چرخه را پیشبینی میکند.
۳- نوار قلب (ECG)
اگر از اپل واچ ۴ یا ۵ استفاده میکنید، باید بدانید سنسور الکترونیکی ضربان قلب نیز در ساعت شما قرار دارد که از طریق اپلیکیشن ECG کار میکند. برای بهرهمندی از این قابلیت، علاوه بر داشتن ساعت اپل واچ ۴ یا ۵، باید یک گوشی آیفون ۶S یا بالاتر هم در اختیار داشته باشید و همچنین سیستم عامل هر دو محصول باید به آخرین نسخه موجود بهروزرسانی شده باشد. البته این قابلیت در همه مناطق در دسترس نیست.
۴- اخبار (News)
همانطور که از اسمش پیداست، به کمک این اپلیکیشن میتوانید به جدیدترین وقایع روز جهان دسترسی داشته باشید. نکته جالب اینجاست که این برنامه قبل از نشان دادن خبرها به شما این اجازه را میدهد که حوزه علاقه خود را انتخاب کنید. سپس هرآنچه که برایتان به نمایش در میآید، در محدوده علاقه شماست. گرچه در همه مناطق در دسترس نیست.
۵- تنفس (Breathe)
اپلیکیشن Breathe دقیقا همان کاری را انجام میدهد که از اسمش پیداست. یعنی به شما اجازه میدهد بین فعالیتهای سنگینی که دارید چند دقیقه را برای استراحت و تنفس در نظر بگیرید. کاربر میتواند بر حسب سلیقه، یادآورهای این برنامه را بیصدا کرده و یا آن را برای ساعتهای خاصی تنظیم کند. یا حتی زمانی که نیاز به استراحت داشتید میتوانید به سراغ خود برنامه بروید. با باز کردن Breathe، انیمیشنی را میبینید که شما را به مدت ۱ تا ۵ دقیقه به تنفس تشویق میکند. در طول این مدت زمان میتوانید ضربان قلب خود را نیز چک کنید.
۶- کنترل (Remote)
اگر تلویزیون اپل در اختیار دارید، میتوانید از این اپلیکیشن به عنوان یک ریموت کنترل برای آن استفاده کنید. با این شرط که هر دو محصول به یک شبکه وایفای متصل باشند. میتوانید با کمک این برنامه کاملا اپل تیوی را کنترل کرده و فرامین خود را از طریق ساعت کوچکی که دارید بدون نیاز به کنترل به آن ارسال کنید.
۷- دوربین
شما نمیتوانید با استفاده از ساعتی که دارید عکاسی کنید اما با استفاده از اپلیکیشن دوربین (Camera)، ساعت هوشمند شما میتواند به جایگزینی برای آیفون تبدیل شود و دوربین گوشی را کنترل کند. با کمک این اپلیکیشن میتوانید تصاویر سلفی بگیرید، فیلمبرداری کنید و کارهای دیگری انجام دهید. اگرچه این اپلیکیشن به خاطر عدم تعبیه دوربین در اپل واچ نمیتواند به صورت مستقل عکاسی یا فیلمبرداری کند، اما برقراری ارتباط بینظیری که با گوشیهای آیفون دارد باعث میشود آن را در لیست بهترین اپلیکیشن های اپل واچ قرار دهیم.
۸- Walkie-Talkie
اپلیکیشن Walkie-Talkie به شما این اجازه را میدهد که با دیگر دارندگان اپل واچ به گفتوگو بپردازید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که گزینهای را جهت صحبت فشار دهید و یا آن را رها کنید تا بتوانید صحبت مخاطب را بشنوید. البته این اپلیکیشن در همه مناطق در دسترس نیست و هر دو ساعت نیز باید در ابتدا از طریق بلوتوث، وایفای یا اینترنت همراه، به گوشی آیفونی که در اختیار دارید متصل باشند. همچنین باید قبل از صحبت، به مخاطب خود یک پیام درخواست بفرستید و در صورت قبول کردن وی، این ارتباط برقرار خواهد شد. بنابراین عملکرد برنامه Walkie-Talkie به این صورت نیست که کاربران بتوانند هر زمان که تمایل داشتند برای دوستان خود پیغام بفرستند.
۹- Voice Memos
یکی از کاربردیترین و بهترین اپلیکیشن های اپل واچ Voice Memos است. با استفاده از این اپلیکیشن، شما میتوانید نکات مهمی را که در طول روز با آن مواجه میشوید را ضبط کرده تا همیشه و همه جا به آنها دسترسی داشته باشید. نکته جالبتر اما قابلیت همگامسازی آن با دیگر محصولات شرکت اپل است که در این صورت میتوانید صداهایی که مثلا از طریق آیفون ضبط کردید را بشنوید. مادامی که با یک اپل آیدی به دستگاههای خود وصل شوید، این برنامه به صورت خودکار همه آنها را با یکدیگر همگامسازی میکند.
آینده اپلیکیشن های اپل واچ
مجموعه اپلیکیشن های از پیش نصب شده در اپل واچ هنوز جا برای پیشرفت و بیشتر شدن دارند. از جمله برنامههایی که به شدت منتظر اضافه شدن آن به لیست اپلیکیشن های پرکاربرد این ساعتها هستیم، ردیاب خواب است که یکی از مهمترین موانع انجام شدن آن نیاز به باتری بسیار قدرتمند است که بتواند با یک بار شارژ در طول شب دوام بیاورد. البته اپلیکیشن های شخص ثالثی نظیر AutoSleep Tracker، Sleep Tracker Plus Plusand Sleep Watch نیز در فروشگاه بزرگ این ساعت وجود دارند، اما رقبایی چون سامسونگ و فیتبیت سالهاست که این قابلیت را به ساعتهای هوشمند خود آوردهاند!
ردیاب خواب احتمالا با سری اپل واچ ۶ راهی بازار خواهد شد. بسیاری از شایعات هم روی همین مسئله اتفاق نظر دارند و با توجه به اینکه رقبا به این قابلیت مجهز شدهاند، دیگر وقت آن رسیده اپل نیز دست به کار شود و محصول خود را به هر آنچه که باید، مجهز کند. علاوه بر ردیاب خواب، احتمالا اپل واچ ۶ به قابلیت SPO2 جهت اندازهگیری میزان اکسیژن خون نیز مجهز خواهد شد که مشابه با سنسور سنجش ضربان قلب کار میکند. البته ساعتهای هوشمند فیتبیت و گارمین از قبل این برنامه را در اختیار دارند.
فعلا اطلاعات زیادی در رابطه با اپل واچ ۶ نداریم اما تجهیز آن به قابلیتهایی نظیر سنجش قند خون یا فشار خون که اخیرا نیز شایعه شده دور از انتظار است و باید در سالهای بعد منتظر افزودن آن به ساعتهای هوشمند اپل باشیم.
اینطور که به نظر میرسد، اپل واچ ۶ قرار است قابلیتهای پیشفرض بیشتری را به همراه داشته باشد به خصوص در بخش سلامت. چون اپل در طول این سالها تمایل خود را به ورود به بخش تحقیقات پزشکی به وضوح نشان داده و برای تجهیز ساعتهای خود به قابلیتهای جالب و کاربردی، با بیمارستانها یا موسسههای تحقیقاتی جهت انجام مطالعه در زمینه قلب و سلامتی زنان وارد همکاری شده است. علاوه بر اینها احتمالا در آینده قابلیت کنترل و خون و سطح گلوکز نیز به اپل واچ اضافه خواهد شد.
نظرات