اگر شما هم دوست دارید رویای سیارات دوردست شبیه به زمین را ببینید، ما اینجا یک مقصد جدید برای شما به نام ستاره کپلر-۱۶۰ (Kepler-160) و سیارات فرازمینی KOI-456.04 قرار دادهایم. مطالعهای اخیرا به سرپرستی اخترفیزیکدانی به نام رنه هلر (René Heller) از موسسه Max Planck برای تحقیقات منظومه شمسی در آلمان انجام شده است که سیارات اطراف کپلر-۱۶۰ را که در فاصله ۳ هزار سال نوری قرار دارد را بررسی کردند. سیارات فرازمینی اجرامی هستند که خارج از منظومه شمسی ما واقع شدهاند. دادهها نشان میدهد که این سیارات احتمالاً به زمین ما و خورشید شباهت دارند.
این تیم روز پنجشنبه تحقیقات خود را در مجله Astronomy & Astrophysics منتشر کرد. موسسه ماکس پلانک، سیاره KOI-456.04 را چیزی بیش از یک دنیای قابل سکونت توصیف کرد، و همچنین اظهار داشته است که نور این سیاره بسیار شبیه به نوری است که در سیاره خانه ما دیده میشود.
دوره مداری خارج از سیاره نیز شبیه به کره زمین است. سیاره KOI-456.04 بزرگتر از زمین است. بسیاری از سیارات مانند کره زمین که توسط دانشمندان مشاهده شدهاند در نزدیکی ستارههای کوتوله قرمز وجود داشتهاند، که به شعلهوری ستارهای معروف هستند که میتوانند باعث غیرقابل سکونت کردن سیاره خود شوند. ستاره کپلر-۱۶۰ اما از نظر اندازه و دمای سطح، به خورشید ما شباهت دارد.
محققان قبلاً دو سیاره فرازمینی را در اطراف کپلر-۱۶۰ کشف کرده بودند که برای سکونت بسیار گرم است. آنها هنگامی که به کشف تغییرات ناگهانی در مدار یکی از این سیارات مشغول بودند، متوجه سیاره KOI-456.04 شدند. این تیم اکنون به این مشکوک شده است که احتمالا چهار سیاره در سیستم وجود داشته باشد.
سیاره KOI-456.04 در منطقه قابل سکونت دستگاه واقع شده است، در این مکان آب مایع میتواند روی سطح آن وجود داشته باشد.
رنه هلر گفته است:
سیاره KOI-456.01 در مقایسه با بسیاری از سیارات دیگر که به طور بالقوهای قابل سکونت هستند، نسبتاً بزرگ است. اما این ترکیب دو برابر سیاره زمین و ستاره میزبان نوع خورشیدی آن است که آن را بسیار خاص و آشنا میکند.
قبل از اینکه به زمین دوم امیدوار شوید، به خاطر داشته باشید که ستاره Kepler-160 بسیار از ما دور است و اینکه ما اطلاعاتی از جو آن نداریم. در مورد وجود سیاره نیز هنوز مطمئن نیستند. این موسسه گفته است:
در حال حاضر به طور کامل نمیتوان رد کرد که سیاره KOI-456.04 در حقیقت یک اشتباه آماری یا یک خطای اندازهگیری منظم به جای یک سیاره واقعی باشد.
اگرچه تیم تخمین میزند ۸۵ درصد احتمال دارد که واقعاً سیاره باشد. محققان امیدوارند که یک تلسکوپ فضایی آینده، مانند مأموریت European Space Agency’s Plato، بتواند سیاره فرازمینی را تأیید کند. تا آن زمان، میتوان تصور کرد که سیاره KOI-456.04 چطور میتواند باشد.
نظرات