رییس انستیتو پاستور ایران از خودکفایی در تولید کیت تشخیص کرونا اطلاع داد - تکفارس 

رییس انستیتو پاستور ایران از خودکفایی در تولید کیت تشخیص کرونا اطلاع داد

محمدرضا داوری
۱۳ فروردین ۱۳۹۹ - 15:29
رییس انستیتو پاستور ایران از خودکفایی در تولید کیت تشخیص کرونا اطلاع داد - تکفارس 

علیرضا بیگلری، رییس انستیتو پاستور ایران اعلام کرد که با تولید و تایید کیت‌های تشخیصی در داخل اکنون امکان تست افراد مشکوک با علایم خفیف فراهم شده است و نه تنها در تولید کیت خودکفا شده‌ایم بلکه امکان صادرات کیت به کشورهای نیازمند منطقه را هم داریم.

رییس انستیتو پاستور ایران، روز چهارشنبه (۱۳ فروردین) در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس از وزارت بهداشت تشکیل شد، درباره تعداد کیت‌های موجود برای تست افراد مشکوک با علایم خفیف و درصد خطای کیت های موجود در کشور گفت:

کیت تشخیصی که اکنون در ایران مورد استفاده قرار می گیرد، کیت های تشخیص مولکولی است که مورد تایید سازمان بهداشت جهانی هم قرار گرفته است و اگر نمونه گیری درست انجام شود، تا بالای ۹۰ درصد جواب آن قابل اطمینان است. البته اگر نمونه گیری درست انجام نشود درصد خطای آن بالا می رود و بیش از ۵۰ درصد جواب های منفی کاذب می شود.

علیرضا بیگلری، ادامه داد:

نوع دیگری از کیت‌هایی که در دنیا وجود دارد کیت‌های سریع یا رپیت تست است که بعد از ۱۵ دقیقه جواب می‌دهند اما تعداد منفی کاذب آن خیلی زیاد است به همین علت این کیت‌ها در پروتکل تشخیصی آزمایشگاههای ایران قرار نگرفت.

رییس انستیتو پاستور ایران، درخصوص زمان جواب تست افراد کرونا گفت:

جواب تست افراد مبتلا از روز اول تا ۱۴ بعد از ورود ویروس به بدن فرد می تواند مثبت شود اما ممکن است به علت در تست های مولکولی که در اختیار داریم به علت نمونه گیری نادرست در حالی که فرد مبتلاست جواب منفی شود.

علیرضا بیگلری با بیان این که، خطر بزرگی است افراد مبتلا جواب آزمایش منفی داشته باشند و در جامعه رها شوند و باعث آلودگی و انتقال بیماری به دیگران شوند به همین علت علاوه بر این که از تست‌های سریع استفاده نکردیم باید تلاش کنیم با نمونه‌گیری درست از موارد منفی کاذب در کشور جلوگیری کنیم، اظهار داشت:

 انستیتو پاستور با بررسی همه کیت های موجود در بازار جهانی از دو ماه قبل از تشخیص اولین موارد کرونا در کشور کیت های مورد تایید را شناسیی کرده بود و روش تشخیصی کشور طراحی شده بود و از چند روز قبل از تشخیص اولین موارد ابتلا به  ویروس در کشور کیت تشخیصی را در اختیار داشتیم.

رییس انستیتو پاستور ایران خاطرنشان کرد:

البته از سه هفته قبل از تشخیص اولین موارد بیماری کووید ۱۹ در کشور با کیت‌های  PCR معمولی که از قبل داشتیم کار تشخیص ویروس کرونا را انجام می دهیم اما کیت تشخیص اختصاصی این ویروس بر اساس تاییدیه های سازمان بهداشت و طراحی پروتکل تشخیصی بومی ایران از چند روز قبل از ۳۰ بهمن در ایران موجود بود.

علیرضا بیگلری، درباره تعداد کیت‌های تشخیصی موجود در کشور بیان نمود:

هم اکنون پنج شرکت دانش بنیان کیت تشخیص مولکولی کرونا را در کشور تولید کرده‌اند و تولید آن‌ها مورد تایید قرار گرفته است. یکی از این شرکت‌ها اعلام کرده که هفته ای ۸۰ هزار کیت تحویل می‌دهد. بقیه شرکت‌ها هم در همین حد تولیدات دارند و حتی شاید بیشتر. تعداد دیگری شرکت نیز نمونه‌های کیت خود را برای تایید ارسال کرده‌اند بنابراین اگر وزارت بهداشت بخواهید افراد مشکوک سرپایی و افراد علایم خفیف را آزمایش کند. کیت کافی برای این کار در کشور در اختیار داریم.

رئیس انستیتو پاستور با بیان این که باید به این نکته توجه نمود، این دستاورد بزرگ ملی در زمانی که انجام شد که در بدترین شرایط تحریم هستیم و نه امکان فرستادن پول برای خرید خارجی داریم و نه امکان گرفتن کیت از کشورهای دیگر به راحتی فراهم است، افزود:

با تکیه بر توانمندی بومی و دانشمندان جوان کشور خودمان به فناوری تولید کیت تشخیصی استاندارد دست پیدا کرده‌ایم. محدودیت‌های زیادی داریم. دست بسته وارد میدان این بیماری شدیم اما اکنون به اندازه‌ای کیت داریم که بتوانیم همه افراد مشکوک ارجاعی از بیمارستان‌ها و حتی شبکه بیماریابی بهداشتی وغربالگری کشور را پاسخ دهیم. تشخیص بیماران خفیف برای شکستن زنجیره انتقال این ویروس بسیار مهم است.

علیرضا بیگلری همچین از خودکفایی و امکان صادرات کیت‌های تشخیص اطلاع داد و گفت:

اکنون برای انجام تست تشخیص کرونا نه تنها به خودکفایی رسیده ایم و نیازی به کمک خارجی نداریم بلکه وزارت بهداشت آماده است که اگر کشورهای همسایه و منطقه کمک بخواهند امکان صادرات و ارائه خدمات شایسته برای تشخیص این بیماری در این کشورها را دارد. یکی از ویژگی‌ها و شگفتی‌های روزگار است کشوری که روزهای اول نیازمند کیت خارجی بود حالا آمادگی صادرات کیت دارد.

رییس انستیتو پاستور ایران، در پاسخ به این پرسش که آیا افراد مبتلا ممکن است دوباره به کرونا مبتلا شوند، اظهار داشت:

مشاهدات موجود نشان می‌دهد که فقط یک نوع ویروس کرونا داریم اما رفتار این ویروس در افراد مختلف متفاوت است بنابراین ویروس قوی یا ضعیف نداریم اما بدن‌های مختلف به این ویروس جواب‌های مختلف می‌دهند و شواهدی از اینکه افراد بعد از یک دوره ابتلا دوباره مبتلا شوند هنوز وجود ندارد. هنوز البته رفتار ویروس کرونا ناشناخته است. اغلب کودکانی که به این ویروس مبتلا شده‌اند علامت نداشته‌اند اما عامل مهم انتقال این ویروس هستند.

علیرضا بیگلری هم چنین اطلاع از انجام تست کرونا در سراسر کشور در آزمایشگاه‌های دولتی و رایگان بودن این تست داد.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید