امیر ناظمی از شناسایی عامل استخراج اطلاعات کاربران ایرانی تلگرام خبر داد - تکفارس 
امیر ناظمی از شناسایی عامل استخراج اطلاعات کاربران ایرانی تلگرام خبر داد - تکفارس 

امیر ناظمی از شناسایی عامل استخراج اطلاعات کاربران ایرانی تلگرام خبر داد

محمدرضا داوری
۱۲ فروردین ۱۳۹۹ - 17:16
امیر ناظمی از شناسایی عامل استخراج اطلاعات کاربران ایرانی تلگرام خبر داد - تکفارس 

امیر ناظمی، رییس سازمان فناوری اطلاعات و معاون وزیر ارتباطات، اطلاع داد که سایتی با نام «شکار»، اطلاعات کاربران تلگرام را جمع‌آوری کرده که آن را شناسایی کرده‌ایم. صبح امروز در توییتر خبری مبنی بر فروش اطلاعات کاربران تلگرام در توییتر منتشر شد.

رییس سازمان فناوری اطلاعات، با اشاره به اینکه مرکز ماهر در این خصوص بررسی‌هایی انجام داده و گزارشی نیز تهیه کرده است، در حساب توییتری خود گفت:

دی ماه ۹۶ در مورد امنیت نداشتن پوسته‌های تلگرام هشدار داده شده بود، در عین حال شواهدی وجود دارد که این اطلاعات به شیوه دیگری جمع‌آوری شده است.

سایت ادعا شده با نام شکار که در شرکت رسپینا میزبانی می‌شده، شناسایی شد. گزارش برای رسیدگی قضایی به دادستانی ارجاع داده خواهد شد.

توییت امیر ناظمی رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران، تا کنون تنها اظهار نظری است که از سوی مسئولان حفاظت از امنیت کاربران فضای مجازی منتشر شده و هنوز سوالات مهمی مانند این که سامانه شکار تحت مدیریت چه کسی است، سرنوشت اطلاعات چه می‌شود؟ فعالیت مرکز ماهر اکنون به چه نتیجه ‌ای رسیده، کدام سازمان در حفاظت از امنیت داده‌ها اهمال کرده‌اند؟ بدون پاسخ مانده است.

اطلاعاتی که در حال حاضر در سطح اینترنت به فروش می‌رسد حاصل درز از سوی تلگرام اصلی نیست و به شکل دیگری جمع‌آوری شده است. این به تایید مدیران تلگرام رسیده است.

این اطلاعات نه تنها شامل آی‌دی تلگرام است بلکه اطلاعات دیگری مانند شماره تماس، عکس پروفایل و اطلاعات دیگری را همراه خود دارد. شنیده‌ها حاکی از آن است که نه تنها اطلاعات افرادی که از این پوسته‌ها استفاده کردند در حال فروش است، بلکه دیتای تمام مخاطبین آنها نیز در این ۴۲ میلیون دیتا، وجود دارد.

 اکنون این دیتابیسی که از فروش آن صحبت می‌شود در سامانه «شکار» در دسترس نیست، اما کارشناسان فضای امنیت سایبری اعتقاد دارند که این دیتاها وجود دارند و به طور کامل نمی‌توان آنها را حذف نمود.

سه سال قبل زمانی که تلگرام فیلتر شد، پوسته فارسی تلگرام به نام‌های هاتگرام، طلاگرام، تلگرام طلایی و… وارد بازار شدند و از آن جایی که تمام امکانات تلگرام را داشتند و فیلتر نبودند، کاربران زیادی آن را نصب کردند. دی ماه سال ۹۶ مرکز ماهر اعلام کرد این پوسته‌ها از امنیت کافی برخوردار نیستند و کاربران نباید از آن استفاده کنند.

محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، نیز اوایل پارسال این موضوع را مورد تاکید قرارداد و دی ماه ۹۶ اعلام شد همه پوسته‌های فارسی تلگرام فاقد امنیت هستند و البته بر اساس جمع‌بندی مرکزملی فضای‌مجازی عمل کردیم، اما این هشدارها زمانی اتفاق افتاد که تعداد زیادی از کاربران به استفاده از این اپلیکیشن‌ها عادت کرده بودند و دیتابیس‌شان هم در آنها ذخیره شده بود. این پوسته‌های فارسی تلگرام پس از مدتی به طور کامل از گوگل پلی و کافه بازار نیز حذف شدند.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید