سال گذشته، فیسبوک به دلیل به اشتراکگذاشتن اطلاعات شخصی کاربران از سوی کمیسیون تجارت فدرال آمریکا به پرداخت ۵ میلیارد دلار محکوم شد. فیسبوک با این کار اطلاعات فیسبوک کاربران را به یک مشاور سیاسی افشا کرده بود. اکنون، یک تنظیمکننده حریم خصوصی استرالیایی دادخواستی علیه این غول فناوری تشکیل داده است. گفته میشود فیسبوک این بار دادههای بیش از ۳۰۰۰۰۰ استرالیایی را به اشتراک گذاشته است.
این دادخواست در رابطه با اطلاعات شخصی ۳۱۱۱۲۷ هزار کاربری است که به طور غیر قانونی و بدون آگاهی کاربران توسط فیسبوک به اشتراک گذاشته شدهاند. به گزارش رویترز، این دادخواست مبلغ خاصی را به عنوان خسارت درخواست نکرده است، با این حال، هر مورد از نقض قانون حفظ حریم خصوصی میتواند حداکثر در حدود ۱٫۱ میلیون دلار مجازات داشته باشد. بنابراین در مجموع، ۳۱۱۱۲۷ نمونه از نقض حریم خصوصی میتواند برای فیسبوک ۳۴۸ میلیارد دلار هزینه داشته باشد.
اطلاعات شخصی فاش شده میتواند برای کسب درآمد و اهداف سیاسی مورد استفاده قرار گیرد و یک مداخله جدی در حفظ حریم خصوصی افراد استرالیا به حساب میآید. با این حال، فیسبوک هیچ نظری درباره این موضوع ارائه نداد.
به طور کلی، گفته میشود که فیسبوک ناخواسته تاکنون اطلاعات بیش از ۸۷ میلیارد کاربر را از طریق ابزار نظرسنجی به اشتراک گذاشته است. بر اساس دادخواست استرالیا، فیسبوک از اینکه چه اطلاعاتی را با برنامه به اشتراک گذاشته بود آگاه نبوده است، اما همین کار هنوز هم به عنوان شکست در محافظت از دادههای کاربران در نظر گرفته میشود.
نظرات