طی چند روز گذشته و با شیوع گسترده ویروس کرونا در کشور، سعید نمکی، وزیر بهداشت، از اجرای طرح بسیج ملی شکست کرونا با همراهی ۳۰۰ هزار اکیپ در سراسر کشور خبر داد. در این طرح قرار است دیگر منتظر آمدن افراد مشکوک به کرونا به بیمارستانها و اورژانس نبوده و نیروهای آموزش دیده به سراغ مردم بروند.
از لحظه انتشار خبر، عدهای به خاطر مشکلاتی که میتواند در پی فعالیت این اکیپ در سطح شهرها و رفت و آمد به خانههای مردم پیش بیاید سخن گفتند و آن را فاقد ایمنی کافی دانستند. به موجب همین امر، معاون وزیر بهداشت نسبت به این طرح شفافسازی کرد و بیان داشت که قرار نیست در طرح بسیج ملی شکست کرونا، نیروهای آموزش دیده به درب منازل خانههای مردم بروند و این کار از طریق اپ و سیستمهای الکترونیکی صورت خواهد گرفت تا افراد مشکوک به کرونا شناسایی شوند.
قاسم جان بابایی، معاون وزارت بهداشت ضمن صحبتهای بالا در گفتگوی ویژه شبکه دو سیما در شب گذشته افزود:
ما سراغ کسانی میرویم که دسترسی به خدمات درمانی ندارند و یا اینکه مشکوک به کرونا ویروس هستند.
وی افزود:
تیمهایی که آماده میشوند، بیشتر برای آموزش و کنترل نقاط آلوده است.
جان بابایی در ادامه سخنان خود یادآور شد:
یکی از محورهای این طرح، کنترل مبادی ورودی و خروجی شهرها برای جلوگیری از انتقال آلودگی است.
معاون وزارت بهداشت نسبت به گمانهزنیهای صورت گرفته در خصوص حقیقی نبودن آمار مبتلایان که از سوی وزارت بهداشت اعلام میشود گفت:
اگر ما میخواستیم کم شماری کنیم که آزمایشگاه راه اندازی نمیکردیم.
او همچنین خبر داد که نزدیک به ۵۰ درصد از آمار تجمعی مبتلایان بهبود یافتهاند. جان بابایی اظهار داشت:
آمارهای ما را قبول دارند اما برخی افراد کج فهم، آمارهای وزارت بهداشت را قبول ندارند.
وی همچنین خبر داد که زودی ۴۵۰ هزار ماسک N95 وارد کشور خواهد شد. متاسفانه یکی از کشورهایی که قرار بود ماسک به ایران بدهد، زیر قول خود زده و کلیه اجناس در گمرک کشور مورد بحث خوابیده است.
از سوی دیگر، وی به ماسکها و اقلام بهداشتی و شوینده جمعآوری شده در این چند روز نیز اشاره کرد و بیان داشت که بخشی از این اقلام در سطح بیمارستانهای کشور توزیع شده است. معاون وزارت بهداشت در خصوص درمان دارویی بیماری کرونا در کشور نیز گفت:
در حال حاضر دو داروی ترکیبی برای بیماران سرپایی و سه دارو و چهار داروی ترکیبی بر اساس نیاز بیمار بستری استفاده میشود.
نظرات