تلفنهای همراه روز به روز، بزرگتر و هوشمند تر میشوند؛ پرچمدارانی که نه میتوان آنهارا یک تبلت خواند و نه یک موبایل! پس چاره چیست؟! آنهارا چه بنامیم؟! فبلت!
فبلتهارا میتوان پر کننده فضای خالی شکل گرفته تبلتها و موبایلها دانست. چنین دیوایسهایی برای عاشقان فیلم، بازی و همچنین وب گردی با یک تلفن همراه بسیار مناسب به نظر میرسند. اگر به تاریخچه شکل گیری فبلتها رجوع کنیم، گلکسی نوت سامسونگ را میتوان یکی از اولین زمامداران پدید آمدن فبلتها دانست.
حال که نوت سامسونگ توانسته خود را به یکی از بی رقیب ترینها در این بازار تبدیل کند، چرا سونی و پسران اکسپریاییاش نتوانند چنین امری را عملی سازند ؟! اکسپریا زد اولترا سونی، یک تلفن همراه محسوب میشود اما صفحه نمایش عظیم الجثه ۶.۴ اینچی آن، اولین فبلت سونی را به آخرین درجهای که یک تلفن همراه میتواند چنین اندازهای داشته باشد، میکشاند. این محصول جدید سونی، واقعا بسیار بزرگ است و هیچ شکی در آن نیست اما نازکی بسیار آن ( در حدود ۶.۵ میلی متر) سبب خواهد شد، اکسپریا زد اولترا به راحتی در دستان شما جای بگیرد و از طرفی، صفحه نمایش فول اچدی آن میتواند شما را تحت تاثیر قرار دهد.
مشخصات سخت افزاری دیگر آن، واقعا خارق العاده است. زمانی که سونی، فبلت عظیم الجثه خود را رونمایی کرد، جهان برای اولین بار شاهد معرفی رسمی یک محصول با پردازنده سری ۸۰۰ اسنپ دراگون کوالکام بود. این پردازنده، چهار هستهای بوده و هر هسته به فرکانسی در حدود ۲.۲ گیگاهرتز مجهز شده است.
در سمت راست گوشی، یک پورت شارژ مغناطیسی برای تسهیل عمل شارژ گوشی، به چشم میخورد. با قرار گرفتن گوشی برروی داک مغناطیسی مخصوص، فبلت بزرگ سونی شروع به شارژ میکند اگرچه این ایده برای شارژ یک فبلت، کمی عجیب به نظر میرسد.
در قسمت دیگر گوشی، دکمه پاور به درستی جای گرفته که کاربر به راحتی برروی باز/بسته نگه داشتن و خاموش/روشن کردن صفحه نمایش مدیریت خواهد داشت.
عنصر ضد آب بودن اکسپریا Z اولترا، سبب میشود تا کمی انتظارات از یک فبلت عظیم الجثه بالاتر رود؛ جایی که سامسونگ برای تولید یک محصول ضد آب مجبور میشود تا از طراحیهای فضایی برای ضد آب نگه داشتن تلفن همراه گلسی اس اکتیو، استفاده کند. تمام اتصالات و منافذ گوشی به خوبی توسط درپوشها محافظت میشوند و میتوانید با خیال راحت، فبلت ۶.۴ اینچی سونی را با خود به دریا ببرید.
طراحی اکسپریا زد اولترا، همان چیزیست که قبلا برروی پرچم دار اکسپریا زد دیده بودیم؛ همان طراحی تیز، که سبب میشود تا این فبلت به خوبی در یک دست جای نگیرد اگرچه محفظه پلاستیکی آن، تا حدودی این مشکل را برطرف کرده است.
پردازشگر چهار هستهای آن از نوع کرایت ۴۰۰ بوده که تا ۲.۲ گیگاهرتز کلاک شده اند. رم ۲ گیگابایتی همراه با یک چیپ گرافیکی آدرنو ۳۳۰، سبب میشود تا فبلت سونی از عهده انجام هر عملی به خوبی بر بیاید. پردازشگر چهار هستهای به کار گرفته شده در این گوشی، فبلت سونی را به یکی از سریعترین محصولات آندرویدی تبدیل میسازد که تا کنون دیدهاید.
در بنچمارک گیک بنچ ۲، سرعت پردازنده و حافظه گوشی مورد بررسی قرار میگیرد و این بنچمارک یکی از معتبر ترین آزمونهایی است که عملکرد تلفنهای همراه را مورد بررسی قرار میدهد. نتایج بدست آمده از این بنچمارک فبلت اکسپریا زد اولترا سونی را از هر تلفن هوشمندی پیش انداخته و قدرت اعجاب برانگیزش را باز گو میسازد.
در بنچمارک AnTuTu، تمام اجزای سخت افزاری گوشی مورد بررسی قرار میگیرد. همچنین بار دیگر فبلت سونی اکسپریا زد اولترا، توانسته با کسب امتیازی خارق العاده تمام چشمها را به خود بدوزد! همچنین به لطف پردازشگر قدرتمند آن، هیچ گونه لگی را در محیط کاربری یا جابهجا شدن بین اپلیکیشنهای در حال اجرا متوجه نخواهید شد.
کیفیت صفحه نمایش اکسپریا زد اولترا نسبت به سایر پرچمدارهای سونی، بهبود یافته است؛ تکنولوژی تریلومینیوس به کار گرفته شده در صفحه نمایش فبلت سونی، سبب بهبود سطح اشباع رنگ در نقاط کلیدی آن میشود و این تکنولوژی، سبب افزایش پالت برای ایجاد یک تصویر خیره کننده خواهد شد. موتور X reality که در سونی اکسپریا زد اولترا استفاده شده، میتواند سبب ایجاد تصاویر با وضوح استاندارد، شود. این موتور به طور اختصاصی برای موبایلها تولید شده تا با پر کردن پیکسلها، شاهد یک تصویر خروجی با کیفیت بالا باشیم.
کیفیت خروجی صفحه نمایش قابل قبول است اما متاسفانه در بعضی موارد، ضعفهای مشابهای را با اکسپریا زد خواهید دید؛ ضعف هایی از قبیل ضعف رنگ باختن کیفیت صفحه نمایش با مشاهده آن در زوایای مختلف و بی جان بودن تصاویر تولید شده، یکی از معضلاتی است که نمایشگر اکسپریا زد اولترا از آن را رنج می که برای محصولی که به گفته سازندگان آن، قادر به ارائه کیفیتی مشابه و نزدیک سوپر آمولد سامسونگ است، یک مشکل به حساب خواهد آمد.
باتری به کار گرفته شده در این فبلت، ۳۰۰۰ میلی آمپری بوده که از یک فبلت اینچنینی کمتر از این انتظار نمیرود. همچنین سونی با دادن وعدههایی نظیر بهبود قابلیت “استامینا مد”، سعی بر افزایش میزان ماندگاری باتری فبلت اکسپریا زد اولترا کرده است اگرچه سونی میتوانست با به کار گیری یک باتری نسبتا قدرتمند تر، سبب هرچه بی نقص تر کردن فبلت اکسپریا زد اولترا خود، شود.
سخن پایانی
اکسپریا زد اولترا، در واقع یک تلفن همراه بوده که سعی بر ارائه کارآیی مشابه یک تبلت داشته است. سونی توانسته با ترکیب قدرت و اندازه، یک محصول خروجی بسیار با کیفیت را به تولید برساند که یکی از مدعیان برتر امسال، به حساب بیاید. این فبلت را به کسانی که عاشق داشتن تلفنهای همراه بزرگ و با کیفیت هستند توصیه میکنیم. لازم به ذکر است فبلت سونی هماکنون به قیمتی در حدود ۲ میلیون و چهار صد هزارتومان در بازار، به فروش میرسد.
سونی اکسپریا زد اولترا در یک نگاه:
صفحه نمایش ۶.۴ اینچی فول اچدی با ارائه ۱۶ میلیون رنگ
پردازنده چهار هستهای از نوع کرایت ۴۰۰، با ۲.۲ گیگاهرتز فرکانس کاری برای هر هسته
ضخامت نازک و ۶.۵ میلی متری
ضد آب و ضد ضربه
دوربین ۸ مگاپیکسلی با قابلیت ضبط فیلم فول اچدی
معایب:
۱-صفحه نمایش این گوشی آنقدر ها هم خوب عمل نکرده و تصاویر خروجی به اندازه کافی، زنده و طبیعی به نظر نمیرسند.
۲-ابعاد بزرگ گوشی، جای گیری فبلت سونی را در یک دست دشوار میسازد.
نظرات
andazeye bozorg moshkele gushi nist chon in ye fablet hast pas baiad bozorg bashe va darzem durbine 13 MP dare na 8
:inlove: منکه عاااااااااااااااااااششششششششققققققققققققششششششششششمممممممم
:reallypissed: نمی شد ارزون تر بود 😥