نوکیا ۸٫۱ اولین تلفن برند نوکیا است که به روزرسانی رسمی اندروید ۱۰ را دریافت می‌کند - تکفارس 

نوکیا ۸٫۱ اولین تلفن برند نوکیا است که به روزرسانی رسمی اندروید ۱۰ را دریافت می‌کند

مهدی داوری
۱۸ مهر ۱۳۹۸ - 15:30
نوکیا ۸٫۱ اولین تلفن برند نوکیا است که به روزرسانی رسمی اندروید ۱۰ را دریافت می‌کند - تکفارس 

برند آشنا و قدیمی نوکیا تازه دچار فراز و فرودهای بسیاری شده است و در حال حاضر نیز با همکاری شرکت اچ ام دی گلوبال، در حال شاهد معرفی و عرضه گوشی‌های هوشمند با کیفیت و تلاش‌های این کمپانی برای ورود به عرصه رقابت با برند هایی مثل سامسونگ و هواوی هستیم.

گوشی نوکیا ۸٫۱ گوشی نسخه بروز شده نوکیا ۸ به شمار می‌آید. با توجه به سخت افزار موجود، این گوشی در رنج گوشی‌های میان رده بازار قرار دارد و در اصل میراث دار گوشی هوشمند نوکیا ۷ پلاس است. نوکیا ۸٫۱ با بهره گیری از اندروید وان و طراحی چشم نواز، متفاوت و جذاب آن، یکی از برترین گوشی‌های میان رده‌ حال حاظر دنیا محسوب می‌شود که در آن ویژگی‌های متعددی وجود دارد و این گوشی از امکانات مختلفی برخوردار است.

نوکیا ۸٫۱ به صفحه نمایش ۶٫۱۸ اینچی از نوع IPS LCD مجهز شده است که از تکنولوژی Pure Display بهره می‌گیرد. به کمک این تکنولوژی رنگ‌های به نمایش گذاشته شده دراین نمایشگر بسیار غنی بوده و کنتراست تصاویر نیز بالا می‌باشد. اما به دلیل LCD بودن نباید انتظار عملکردی مشابه پنل‌های AMOLED را داشته باشیم. همچنین این گوشی از قابلیت HDR10 نیز پشتیبانی می‌کند که در کنار کیفیت عالی نمایشگر، باعث می‌شود جذابیت تماشای ویدئو در این گوشی بیش از هر گوشی میان رده دیگری می‌باشد.

در پنل پشتی گوشی نوکیا ۸٫۱، چینش عمودی دو دوربین را مشاهده می‌کنیم که از سنسور‌های ۱۲ و ۱۳ مگاپیکسلی برای آنها استفاده شده است. دوربین اصلی از سنسور ۱۲ مگاپیکسلی با گشودگی f/1.8 و پیکسل‌های ۱٫۴ میکرونی استفاده می‌کند که زاویه دید ۸۰ درجه‌ای را در اختیار می‌گذارد. همچنین این دوربین به لرزش گیر اپتیکال(OIS) مجهز می‌باشد که برای بهبود عملکرد دوربین در فیلم برداری و عکاسی در نور کم کاربرد دارد. دوربین دوم دارای سنسور ۱۳ مگاپیکسلی می‌باشد که کارایی مجزایی نداشته و فقط برای سنجش عمق تصاویر به کار می‌رود.

نوکیا برای دوربین این گوشی، رابط کاربری ساده ای را در نظر گرفته است که استفاده از آن، برای اکثر کاربران، آسان خواهد بود. در قسمت بالای کلید شاتر، حالت‌های مختلف مانند لایو بوکه، اسلوموشن و … چیده شده اند که با سوایپ کردن از چپ به راست می‌توان بین آها جابه‌جا شد و از قسمت بالا نیز می‌توان به تنظیمات دوربین و سایر موارد دسترسی داشت. برنامه دوربین در حالت حرفه ای، تنظیماتی چون تنظیم نور سفید، میزان ایزو، فوکوس، سرعت شاتر و … را در اختیار می‌گذارد. همچنین حالت دوگانه هم به قوت خود باقیست که در آن می‌توان به طور هم زمان از طریق دوربین جلو و عقب، به عکاسی یا فیلم برداری پرداخت. با این حال، موارد آزاردهنده ای همچون فعال کردن حالت هوش مصنوعی و HDR وجود دارد که فقط از منوی تنظیمات دوربین صورت می‌گیرد.

نوکیا ۸٫۱ به لطف استفاده از پردازنده قدرتمند، قابلیت فیلم برداری ۴K با ۳۰ فریم بر ثانیه دارد. همچنین این گوشی از قابلیت EIS یا همان لرزش گیر دیجیتالی نیز پشتیبانی می‌کند که فقط در فیلم برداری با کیفیت ۱۰۸۰P فعال می‌شود.

تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی نوکیا ۸٫۱ در محیط‌های روشن از جزئیات مناسب و رنگ‌های شادابی برخوردار هستند. رنج داینامیکی تصاویر در سطح وسیعی بوده و تصاویر بدون نویز می‌باشند؛ اما به دلیل دقت پایین سنسور دوربین، در هنگام بزرگنمایی جزئیات تصویر کاهش می‌یابد. عکاسی پرتره در این گوشی که با نام گزینه Live Bokeh فعال می‌شود، عملکرد بسیار عالی در محیط‌های روشن داشته و لبه‌های سوژه را به درستی شناسایی می‌کند.

اما موردی که ما را حیرت زده کرد، عملکرد بسیار خوب این گوشی در محیط‌های کم نور بود که تصاویر ثبت شده از جزئیات بالا و نویز کمی برخوردار بودند. اما به دلیل نداشتن حالت شب جداگانه، روشنایی تصاویر ثبت شده، کمی پایین می‌باشد. گوشی نوکیا ۸٫۱ قابلیتی به نام Scene Detection دارد که مشابه آن را با نام AI در گوشی‌های هواوی و Scene Optimizer در گوشی‌های سامسونگ دیده بودیم. با فعال کردن این قابلیت، نرم افزار وارد عمل می‌شود و پس از تشخیص صحنه مورد نظر، تنظیمات مربوط به آن صحنه را اعمال می‌کند ولی همانطور که قبلا نیز دیده بودیم، با روشن کردن آن، تصاویر با رنگ‌های اشباع تری به نمایش گذاشته می‌شوند که شاید خوشایند همه کاربران نباشند.

دوربین سلفی استفاده شده در این گوشی، سنسور ۲۰ مگاپیکسلی ساخت سامسونگ با گشودگی دیافراگم f/2.0 بوده و اندازه پیکسل‌های آن ۰٫۹ میکرون می‌باشد. تصاویر ثبت شده با این دوربین نیز از جزئیات مناسبی برخوردار هستند و گستره داینامیکی نیز کمی محدودیت دارد که با روشن کردن حالت HDR می‌توان به آن بهبود بخشید. این دوربین قابلیت تصویر برداری پرتره نیز دارد که عملکرد خوبی در زمینه تشخیص لبه‌های سوژه از خود به جای می‌گذارد.

سخت افزار

نوکیا ۸٫۱ به پردازنده اسنپدراگون ۷۱۰ مجهز شده است. سری ۷۰۰ اسنپدراگون پردازنده‌های میان رده جدید شرکت کوالکام به حساب می‌آید که عملکرد آن نسبت به سری ۶۰۰ بهبود‌های زیادی در زمینه هوش مصنوعی، مصرف باتری و توان پردازشی داشته است و در کل عملکرد سری جدید پردازنده‌های اسنپدراگون نزدیک به پرچمداران این شرکت شرکت یعنی سری ۸۰۰ ارزیابی می‌شود.

پردازنده هشت هسته ای اسنپدراگون ۷۱۰ اولین نسخه از سری ۷۰۰ خانواده کوالکام می‌باشد که با لیتوگرافی ۱۰ نانومتری ساخته شده است. هشت هسته این پردازنده از ۲ هسته پر قدرت ۲٫۲ گیگاهرتزی از نوع Kyro 360 Gold و ۶ هسته کم مصرف ۱٫۷ گیگاهرتزی از نوع Kyro 360 Silver می‌باشد که مشابه آن در اسنپدراگون ۸۴۵ استفاده شده بود. همچنین این پردازنده از معماری DynamIQ و حافظه کش نیز استفاده می‌کند که اولین بار به اسنپدراگون ۸۴۵ اضافه شده بود.

پردازش گرافیکی این گوشی بر عهده آدرنو ۶۱۶ می‌باشد که نسبت به نسل قبلی یعنی آدرنو ۵۱۲، ۳۰ درصد بهبود یافته است. همچنین عملکرد پردازنده این گوشی نیز نسبت به اسنپدراگون ۶۶۰ استفاده شده در گوشی هایی مانند گلکسی A9 2018 و ردمی نوت ۷، پیشرفت ۲۰ درصدی به خود داشته است. گفتنی است که مودم استفاده شده در این گوشی از نوع X15 LTE بوده که حداکثر سرعت دانلود ۸۰۰ مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه را در اختیار می‌گذارد.

با این توصیف‌ها اسنپدراگون ۷۱۰ رامی توان نسخه لایت اسنپدراگون ۸۴۵ دانست؛ چراکه هر دو پردازنده از هسته‌ها و معماری‌های یکسانی استفاده می‌کنند، بنابراین قدرت پردازشی این چیپ حرفی برای گفتن باقی نمی‌گذارد و می‌تواند بازی‌های سنگین مثل آسفالت ۹ و PUBG را در بهترین شرایط اجرا کند. همچنین در زمینه کنترل حرارت نیز این گوشی عملکرد بسیار خوبی از خود نشان می‌دهد و تعییر دمای شدیدی حتی هنگام استفاده سنگین از گوشی مشاهده نمی‌شود.

گذشته از این موارد، ۴ گیگابایت رم در کنار اندروید وان تجربه عملکرد کم نقصی را در زمینه مولتی تسکینگ نیز در اختیار می‌گذارد و کار‌های روزمره مانند استریم موسیقی، گشت و گذار در اینترنت و باز کردن اپلیکیشن‌های مختلف در این گوشی به نرمی انجام می‌شود و هیچ گونه لگ و کندی مشاهده نمی‌شود. نتایج بنچمارک‌ها نیز کاملا راضی کننده بود و نکته بسیار جالب دیگر در مورد این گوشی عملکرد بسیار خوب این گوشی در زمینه هوش مصنوعی می‌باشد.

همانند گوشی نوکیا ۷ پلاس، نوکیا ۸٫۱ نیز مبتنی بر اندروید وان می‌باشد که به اصطلاح اندروید خالص نسخه ۹ را اجرا می‌کند. رابط کاربری این گوشی، شاید امکانات فراوان و قابلیت شخصی سازی چندانی نداشته باشد؛ اما از پروژه تربل گوگل پشتیبانی می‌کند که باعث خواهد شد آپدیت‌های اندروید را در سریع ترین زمان دریافت کند. رابط کاربری نوکیا ۸٫۱ مطابق انتظار، ظاهری ساده و مینیمال دارد که تمام بخش‌های طراحی یکپارچه و هماهنگی دارند. علاوه بر این، سخت افزار قدرتمند نوکیا ۸٫۱ در کنار اندروید وان باعث می‌شود که رابط کاربری این گوشی عملکرد نرم و روانی داشته باشد و شاهد لگ و تاخیری در آن نباشیم.

منوی برنامه‌ها همانند گوشی‌های پیکسل، با کشیدن انگشت از پایین نمایشگر به سمت بالا در دسترس خواهد بود و با تکرار همین عمل به سمت راست، منوی Google NOW در اختیار خواهد بود. با نگه داشتن انگشت روی صفحه ی اصلی، دسترسی به تنظیمات، ویجت‌ها و تصاویر پس زمینه ایجاد می‌شود که از بخش تصاویر پس زمینه می‌توان به تصاویر زیبای موجود در نرم افزار آنلاین Google Wallpapers  دست یافت. دستیار صوتیGoogle assistant نیز مطابق انتظار وجود دارد و با نگه داشتن دکمه ی هوم اجرا خواهد شد. با نگه داشتن انگشت روی برخی از برنامه‌ها هم می‌توان از میانبر‌های موجود استفاده کرد تا انجام امور سریع تر صورت گیرد. (مشابه فناوری ۳D Touch در گوشی‌های اپل). به عنوان مثال با نگه داشتن انگشت روی اپلیکیشن تلفن می‌توان به سرعت مخاطب جدیدی اضافه کرد.

تعداد اپلیکیشن هایی که به طور پیش فرض روی گوشی نصب شده اند، چندان زیاد نمی‌باشند و به عنوان مثال حتی برای انجام کار ساده ای چون ضبط صدا، باید به سراغ دانلود برنامه از پلی استور یا سایر فروشگاه‌ها بروید. اما ویژگی مثبتی که اپلیکیشن‌های پیش فرض نوکیا ۸٫۱ دارند، این است که تقریبا تمامی آن‌ها (به جز اپلیکیشن دوربین) توسط گوگل توسعه داده شده اند که باعث می‌شود عملکرد قابل اطمینانی داشته باشند.

نوکیا ۸٫۱ به باتری ۳۵۰۰ میلی آمپر ساعتی مجهز شده است و از شارژ سریع ۱۸ واتی نیز پشتیبانی می‌کند که به گفته شرکت سازنده می‌تواند با ۳۰ دقیقه شارژ حدود ۵۰ درصد ظرفیت باتری را پر کند. در نگاه اول شاید به نظر بیاید که ظرفیت باتری در نظر گرفته شده برای این گوشی در مقایسه با گلکسی A50 یا A30 که ظرفیت ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعتی دارند، بسیار کم می‌باشد؛ اما ظرفیت باتری تنها عامل تاثیر گذار بر روی شارژدهی نیست.در این گوشی به لطف بهینه سازی‌های انجام شده در زمینه باتری، استفاده از اندروید خام و پردازنده ۱۰ نانو متری، توانسته است در استفاده سنگین تا یک روز کاربر را همراهی کند که در استفاده سبک، این رقم تا ۲ روز نیز قابل افزایش است.

در تازه ترین اخبار اما شرکت اچ ام دی مالک حق انحصاری برند نوکیا اعلام کرد، گوشی نوکیا ۸/۱ به‌عنوان اولین تلفن همراه این برند با اندروید ۱۰ به‌روزرسانی می‌شود.

نوکیا ۸٫۱ به اولین تلفن همراه خانواده‌ی نوکیا تبدیل شد که با آخرین ورژن اندروید یعنی اندروید ۱۰ به‌روزرسانی می‌شود. شرکت اچ ام دی گلوبال مالک حق انحصاری نوکیا این خبر را اعلام کرده اما جزئیات بیشتری منتشر نکرده است.

به‌روزرسانی نوکیا ۸٫۱ با اندروید ۱۰، حالت جهت‌یابی و سیستم پاسخ هوشمند این تلفن همراه را تغییر خواهد داد. این به‌روزرسانی همچنین کنترل حریم خصوصی، تم تاریک، حالت متمرکز و قابلیت اتصال دستگاه‌های اعضای خانواده را به این دستگاه اضافه خواهد کرد.

اچ ام دی آماده می‌شود تا سال جاری میلادی اندروید ۱۰ را برای نوکیا ۷.۱ و نوکیا ۹ PureView هم منتشر کند.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید