استراتژی تکراری اپل: خرید شرکت‌ها و استفاده از محصولات آنها در آیفون‌ها - تکفارس 
استراتژی تکراری اپل: خرید شرکت‌ها و استفاده از محصولات آنها در آیفون‌ها - تکفارس 

استراتژی تکراری اپل: خرید شرکت‌ها و استفاده از محصولات آنها در آیفون‌ها

سید محمد معلمی
۱۳ مهر ۱۳۹۸ - 15:02
استراتژی تکراری اپل: خرید شرکت‌ها و استفاده از محصولات آنها در آیفون‌ها - تکفارس 

روش اپل بدین صورت است که شرکت‌های کوچک را خریداری می‌کند و سال بعد این کمپانی‌ها پیشنهاد به کارگیری یک ویژگی جدید را در آیفون‌ها ارائه می‌دهند. یکی از مثال‌های بارز این اقدام در سال ۲۰۱۲ صورت پذیرفت که اپل کمپانی AuthenTuc را با قیمت ۳۵۶ میلیون دلار خرید و سال بعد تکنولوژی Touch ID را در آیفون ۵ سی به کار برد. حتی قبل از آن و در سال ۲۰۱۰ هم شرکت SIRI توسط کمپانی آمریکایی خریداری شده بود تا از آن برای یک اپلیکیشن موجود اپ‌استور که با همان نام شناخته می‌شد، استفاده کند. بر این اساس، یک سال بعد دستیار هوشمند اپل به نام سیری معرفی گردید و برای اولین بار در گوشی آیفون ۴ سی استفاده شد.

در سال ۲۰۱۵ هم اپل شرکت LinX Computational Imaging Ltd را با قیمت تقریبی ۲۰ میلیون دلار خرید تا بتواند کیفیت عکسبرداری را در آیفون‌ها افزایش دهد و در سال گذشته نیز کمپانی مالک سیستم عامل iOS با هزینه‌ای که کسی از آن خبر ندارد، شرکت Texture که امکان دسترسی دیجیتالی به بیش از ۲۰۰ مجله را به وجود می‌آورد را خرید. چند ماه پس از این اتفاق، شایعه شد که اپل می‌خواهد از این سرویس استفاده کند تا اپل نیوز پلاس را راه‌اندازی نماید و اتفاقاً این شایعه هم به واقعیت پیوست.

حالا اگر اتفاقات گذشته تکرار شوند، باید به زودی شاهد ویژگی‌های انیموجی و مموجی در iOS 14 و آیفون‌های سال بعد باشیم. این خبر در حالی منتشر شده که اپل در گفت‌وگو با شبکه CNBC تأیید کرده که شرکت IKinema را خریداری کرده است. این کمپانی نوعی سیستم دارد که ویدیوهای کوتاه ضبط شده از چهره افراد را به تصاویر متحرک تبدیل می‌کند. IKinema خود را شرکتی می‌داند که در زمینه تولید بازی‌های واقعیت مجازی تجربه دارد. البته IKinema اولین کمپانی متخصص در حوزه گرافیک نیست که اپل خریداری کرده زیرا در سال ۲۰۱۵ مالک iOS شرکت FaceShift را خریده بود تا بتواند حالات مختلف چهره کاربران را اسکن کند. همان‌طور که می‌توان حدس زد، این تکنولوژی سپس تبدیل به دو ویژگی انیموجی و مموجی در آیفون‌های سال ۲۰۱۹ گردید.

IKinema در این‌باره می‌گوید:

تیم توسعه‌دهندگان IKinema موفق شده تا بازی‌های مختلف را با شخصیت‌های طبیعی و نزدیک به واقعیت و در فضایی پویا به وجود بیاورد و هزینه‌های مربوط به تولید را کاهش و سرعت ساخت گیم‌ها را به میزان ۵ برابر افزایش دهد تا بازی‌های بیشتری به بازار بیایند

با مراجعه به سایت IKinema می‌توانیم متوجه شویم که این کمپانی به طور کلی تعطیل شده ولی چندین ویدیو در کانال رسمی یوتیوب آن هنوز وجود دارد. یکی از این ویدیوها نشان می‌دهد که چگونه حرکات یک انسان واقعی می‌توانند بر حرکات فیزیکی شخصیت‌های مختلف تأثیرگذار باشند. ضمن اینکه با بررسی دقیق‌تر این فیلم‌ها متوجه می‌شویم که اپل می‌تواند از تکنولوژی IKinema استفاده نماید تا انیموجی و مموجی‌های خود را گسترش داده و باکیفیت‌تر کند.

 

مموجی تقریباً همان اموجی است با این تفاوت که تغییرات را در چهره کاربران به وجود می‌آورد. به علاوه، این ویدیوها برخی ترفندهای لازم که اپل استفاده کرده تا محتوای سرویس پخش ویدیوی خود موسوم به اپل تی‌وی پلاس و سرویس گیمینگ موسوم به اپل آرکید را توسعه دهد را نیز نشان می‌دهد. کمپانی مالک سیستم عامل iOS هنوز هیچ بازی را برای سرویس پخش بازی خود تولید نکرده و به نظر می‌رسد قرار نیست چنین کاری انجام دهد اما اگر این اتفاق رخ داد، تکنولوژی IKinema قطعاً به تولید و ساخت افکت‌های مختلف کمک خواهد کرد.

در پایان اشاره کنیم که چند سال پیش، اپل شرکت Beats Audio که در ماه می سال ۲۰۱۴ راه‌اندازی شده بود را با قیمت ۳ میلیارد دلار خریداری کرد تا بزرگ‌ترین و گران‌ترین خرید تاریخ این شرکت به ثبت برسد. البته اگرچه این سرویس در ابتدا ۱۱۱ هزار مشترک داشت اما در سال بعد سرویس اپل موزیک معرفی شد تا جایگزین Beats Audio به شمار برود.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید