بلافاصله پس از اینکه نام هوآوی در لیست شرکتهای تحریمی دولت ایالات متحده قرار گرفت و نتوانست به صورت آزادانه با کمپانیهای این کشور تجارت خود را ادامه دهد، دولت ترامپ کمی با هوآوی راه آمد به طوری که چند روز بعد فرصت ۹۰ روزهای ارائه کرد تا بتواند سختافزار و نرمافزار مورد نیاز خود را از شرکتهای واقع در ایالات متحده دریافت کند و زیرساختهای مخابراتی را به مشتریانش بفروشد. به علاوه، اجازه عمل کردن به برخی قراردادها نظیر ادامه انتشار بروزرسانیها برای گوشیهایی که تا کنون به فروش رسیده بودند نیز صادر شد.
در ادامه و با پایان فرصت ۳ ماهه اول، دپارتمان تجارت آمریکا به شرکتهایی که با هوآوی مراوده تجاری داشتند، باز هم اجازه داد تا همکاری خود را به مدت ۹۰ روز دیگر ادامه دهند. بر این اساس، ۱۳۰ کمپانی آمریکایی خواستار صدور مجوز برای از سرگیری روابط تجاری با هوآوی شدند. البته رخ دادن چنین اتفاقی اصلاً عجیب نیست زیرا سال گذشته این شرکتها بیش از ۱۱ میلیارد دلار به کمپانی چینی جنس فروخته بودند. این فرصت سهماهه اما، قرار است در ماه نوامبر به پایان برسد و شاید هم به هیچ عنوان دیگر تمدید نشود. راب استریر (Rob Strayer)، معاون دپارتمان سیاستهای سایبری دولت ایالات متحده میگوید:
مجوزهای موقتی معمولاً همیشگی نخواهند بود و خیلی زود منقضی میشوند. این مجوزها صادر شدهاند تا کمی از مشکلات اولیه تحریمها بکاهند و از مشکلات احتمالی که ممکن است در بازار به وجود بیایند، جلوگیری کنند
آمریکا مدعی شده کشورهایی که از شبکههای ۵G هوآوی استفاده میکنند را جریمه خواهد کرد.
استریر همچنین خبر میدهد که ترامپ و مقامات وابسته به دولت او کشورهایی که ممنوعیتی علیه هوآوی اعمال نمیکنند و از محصولات او برای راهاندازی شبکههای ۵G بهره میبرند را جریمه خواهند نمود. آمریکا تا کنون به کشورها هشدار داده از محصولات و زیرساختهای هوآوی استفاده نکنند و در این بین برخیها به این دستور عمل و برخیها نیز آن را رد کردهاند. مشاوران امنیتی آمریکا مدعی شدهاند که این کشور میتواند تمامی توافقنامههای مربوط به مخابرات را ملغی و یا کشورهایی را که از شبکههای ۵G هوآوی استفاده مینمایند را با جریمه روبهرو کند. باید این نکته را یادآور شویم که هوآوی بزرگترین تأمینکننده قطعات و زیرساختهای شبکهای دنیاست ولی آمریکا اعتقاد دارد این کمپانی یک تهدید بینالمللی به شمار میرود زیرا ممکن است تحت فشار دولت چین قرار گیرد و اطلاعات شخصی کاربران را به او ارائه دهد. همین ادعا کافی بود تا بسیاری از کاربران فکر کنند گوشیها و تجهیزات هوآوی دارای سیستمهای شنود هستند که به وسیله آنها اطلاعات به دولت چین ارسال میشود. البته در این بین، هوآوی تمامی این ادعاها را رد کرده است.
در اوایل ماه آتی میلادی هم اتحادیه اروپا باید خطرات امنیتی مربوط به استفاده از شبکههای ۵G و زیرساختهای آن را به کشورهای عضو خود ارائه کند. این اقدام میتواند سبب شود بسیاری از شرکتهای مخابراتی کشورهای اروپایی از تأمینکنندگان قطعات شبکه نسل ۵ ارتباطات توضیحاتی بخواهند و یا به خاطر امنیت نداشتن، استفاده از برخی از آنها را ممنوع اعلام نمایند. چنین تصمیمی قطعاً مشکلساز خواهد بود زیرا بعضی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، هوآوی را یک شرکت بسیار مهم در زمینه فروش قطعات میدانند. برای مثال، مجارستان با چین و وزارت اقتصاد آن روابطی دارد و در اوایل سال جاری میلادی این کشور آسیایی را یکی از بزرگترین و شرکای مهم خود دانست.
در اوایل این ماه میلادی و بدون توجه به همه این اتفاقات، هوآوی پرچمداران جدید خود موسوم به خانواده میت ۳۰ را معرفی کرد ولی در آنها از ورژن منبع باز اندروید استفاده میکرد و این یعنی در آنها خبری از نرمافزارهای مهمی همچون گوگل مپس، یوتیوب، گوگل پلی استور، جیمیل، گوگل کروم، سرچ گوگل و . . . نیست. قطعاً این اقدام هوآوی بر آمار فروش بینالمللی او تأثیر منفی خواهد گذاشت. با این حال، ریچارد یو (Richard Yu) مدیر فروش هوآوی اعتقاد دارد به محض اینکه این شرکت از لیست سیاه و تحریم آمریکا خارج شد، میتوان از طریق یک بروزرسانی نرمافزاری تمامی برنامههای مربوط به خدمات گوگل پلی را نصب کرد. مسئله نامشخص شد در اینجا این است که هنوز نمیدانیم هوآوی باید چه کارهایی را انجام دهد تا از لیست سیاه دولت ایالات متحده خارج شود.
در پایان اشاره کنیم که بعید است شرایط آنطور که هوآوی میخواهد پیش برود زیرا دولت ایالات متحده تا کنون نشان داده شمشیر را از رو بسته و قصد ندارد به این راحتیها با کمپانی چینی کنار بیاید.
نظرات