فیسبوک که کار خود را به عنوان یک شبکه اجتماعی کوچک شروع کرد و در حال حاضر شرکت مادر بسیاری از برندهای صنعت IT است در جدیدترین اقدام خود به سراغ خرید یک استارت آپ جدید رفت. کمپانی فیسبوک در جدیدترین اقدام خود این بار به سراغ استارت آپ CTRL-labs رفت. اگر زمانی فیسبوک به دنبال خرید اینستاگرام بود تا یک شبکه اجتماعی محبوب را وارد اکوسیستم خود کند اما این بار ماجرا کاملا فرق دارد و روسای فیسبوک به سراغ خرید یک استارت آپ با رویکرد علم و سخت افزار رفتند.
استارت آپ CTRL-labs که در شهر نیویورک تشکل شد و در حال حاضر نیز در آنجا حضور دارد در واقع هدفش پیدا کردن راههایی برای ایجاد ارتباط بین انسانها و کامپیوترها است.
شاید از خود بپرسید که از زمانی که کامپیوترها به وجود آمدند انسانها در تعامل با آنها بودند پس استارت آپ CTRL-labs به دنبال چه چیزی است؟
در واقع CTRL-labs قصد دارد این ارتباط را نه از طریقی که همه ما از آن استفاده میکنیم بلکه قصد دارد روش تازهای برای تعامل بین انسان و کامپیوتر ایجاد کند و پل ارتباطی بین ما و کامپیوترها قرار است سیگنالهای مغز باشد. این ایده کلی استارت آپ CTRL-labs است.
طبق اعلام رسمی خبرگزاری CNBC فیسبوک برای به کنترل درآوردن استارت آپ CTRL-labs مبلغ بسیار زیادی هزینه کرده است و با پرداخت یک میلیارد دلار مالک این استارت آپ آمریکایی شد.
نایب رییس بخش واقعیت مجازی و واقعیت افزوده فیسبوک یعنی اندرو بوسورث (Andrew Bosworth) با انتشار پستی در صفحه فیسبوک خود خبر این معامله را اعلام و آن را تایید کرد.
طبق قرارداد فیسبوک و استارت آپ CTRL-labs قرار است این استارت آپ به تیم آزمایشگاه واقعیت مجازی فیسبوک (Facebook Reality Labs team) اضافه شود و یکی از زیر مجموعههای این بخش کمپانی فیسبوک شود.
این زیر مجموعه شدن را نیز اندرو بوسورث اعلام کرد اما هیچ اطلاعی در مورد مبلغی که فیسبوک برای خرید این استارت آپ هزینه کرده است بیان نکرد و تنها به گفتن خبر و آینده استارت آپ CTRL-labs بسنده کرد و هیچ جزئیات مالی از طرف او اعلام نشد.
کمپانی فیسبوک اعلام کرد که هدفش از این خرید میلیارد دلاری استفاده از تکنولوژی این استارت آپ و فناوری در حال توسعه ارتباط عصبی CTRL-labs برای ساخت یک مچ بند است که با استفاده از آن میتوان به دستگاههای مختلف وصل شد و ارتباط جدیدی با این دستگاهها برقرار کرد.
اندرو بوسورث گفت: چشم انداز فیسبوک برای این کار ساخت مچ بندی است که به کاربران اجازه میدهد با حرکات طبیعی خود بتوانند با دستگاهها ارتباط برقرار کنند و با آنها تعامل داشته باشند.
او در ادامه افزود: ما امیدواریم تا این چنین تکنولوژی تولید کنید و در مقیاس زیاد بتوانید آن را به سرعت وارد بازار کنیم و به یک محصول مصرفی تبدیلش کنیم.
گزارشها نشان میدهد پیش از این استارت آپ CTRL-labs در حال کار روی علم اعصاب و مغز بود و در ادامه با تحقیق روی موضوع یادگیری ماشین قصد داشت تا یک رابط برای ارتباط بین مردم و دستگاهها و کامپیوترها از طریق فکر کردن ایجاد کند و با استفاده از دستگاه وصل شده به مچ که خود آن نیز دارای سنسورهایی است و این سنسورها با حرکات دست شما شروع به ردیابی هر کار شما میکنند و از این حرکات به عنوان ورودی دستگاه استفاده کند و اطلاعات را وارد کامپیوتر کند.
CNBC بعد از گزارش اولیه خود تایید کرد که ارزش این انتقال بین فیسبوک و CTRL-labs با استناد به منبعی مطلع همان مبلغ یک میلیارد دلار اعلام شده است.
روسای فیسبوک بعد از عقد این قرارداد و خرید CTRL-labs در حال حاضر در دسترس نیستند تا در مورد این خرید با آنها به گفتگو بنشینیم.
نظرات