رقابتهای المپیک و پارالمپیک سال ۲۰۲۰ قرار است در توکیو ژاپن برگزار شود. این مسابقات علاوه بر اینکه برای جهان ورزش از اهمیت بسیاری برخوردار است، به نظر میرسد دنیای تکنولوژی و فناوری اطلاعات را نیز دچار تغییراتی زیادی خواهد کرد چرا که بر اساس ادعای تویوتا که وظیفه تأمین وسایل نقلیه این بازیها را بر عهده دارد، قرار است در المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۰ فقط از خودروهای برقی و هیدروژنی استفاده شود.
این شرکت خودروسازی اعلام کرده که ۳۷۰۰ وسیله نقلیه را برای رقابتهای آتی المپیک و پارالمپیک ارائه خواهد کرد که ۹۰ درصد آنها برقی خواهند بود. این یعنی خودروهایی که مورد استفاده واقع خواهند شد یا برقی خواهند بود یا هیدروژنی و یا هیبریدی. ضمن اینکه ۸۵۰ عدد از این خودروها با باتری کار خواهند کرد و ۵۰۰ عدد از آنها از سوختهای مختلف بهره خواهند برد.
تویوتا همچنین خبر داده وسایلی که عرضه میکند شامل اتوبوس، اتومبیل، اسکوتر، شاتل و موپد خواهند بود که اندازهها و اشکال مختلفی خواهند داشت. این شرکت بر این باور است که مسابقات المپیک میتواند بهترین فرصت برای نشان دادن تواناییهایش در تولید وسایل نقلیه برقی باشد و قصد ندارد به راحتی از کنار این رقابتها عبور کند.
مشخصاً هدف تویوتا از به نمایش درآوردن این خودروها و وسایل، کاهش تولید کربن دی اکسید است. این کمپانی در کنفرانس مطبوعاتی خود گفت:
از میان ۳۷۰۰ ماشین و وسیله نقلیهای که در مسابقات المپیک ۲۰۲۰ توکیو استفاده خواهد شد، ۲۷۰۰ عدد از آنها ناوگان رسمی حملونقل جهت جابهجایی بازیکنان میان مراکز مختلف خواهد بود. بسیاری از این خودروها همان ماشینهایی هستند که هماکنون امکان خرید آنها وجود دارد. محاسبات اولیه ما نشان میدهد که دی اکسید کربن تولید شده توسط ناوگان حملونقل المپیک ۲۰۲۰ به طور میانگین نصف گاز CO2 تولید شده توسط سایر وسیله نقلیه هم اندازه است که از سوختهای فسیلی استفاده میکنند. بنابراین تمام تلاش ما این است که مقدار کربن دی اکسید تولید شده در مسابقات المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۰ را به کمترین مقدار ممکن برسانیم
البته تویوتا قبلاً و با تولید خودروهای هیبریدی Prius در سال ۱۹۹۷ نشان داده که در زمینه استفاده از سوختهای جایگزین بنزین و گازوئیل پیشرو بوده ولی مدتی است که نسبت به سایر رقبا نظیر تسلا، جنرال موتورز، نیسان و . . . عقب افتاده و نتوانسته ماشینهای برقی زیادی را وارد بازار کند. این شرکت همچنین خبر داده که شش خودرو برقی را پس از بازیهای المپیک و در بازه زمانی سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۵ وارد بازار خواهد کرد.
به علاوه، این کمپانی ژاپنی برنامه دارد تا دو عدد از محصولاتش که قبلاً رونمایی کرده بود و ظاهر عجیبی داشتند را دوباره به فروش برساند. یکی از این خودروها در نمایشگاه CES سال ۲۰۱۸ معرفی شد.
تویوتا همزمان با عرضه این ماشینها اعلام کرد که آنها کاراییهای مختلفی دارند و میتوانند هم مسافران را جابهجا کنند و هم به عنوان پیکهای موتوری استفاده شوند. این خودروها که e-Palette نام دارند، وظیفه حملونقل بازیکنان و ورزشکاران حاضر در مسابقات المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۰ را در دهکده بازیها بر عهده خواهند داشت. توییتر همچنین یادآور میشود که خودروهای هوشمند از نوع سطح ۴ خواهند بود و این یعنی نیازی نیست تا انسانها رانندهشان باشند ولی تنها در یک محدوده جغرافیایی به کار خواهند رفت.
دیگر خودرویی که Concept-i نام دارد و در نمایشگاه CES سال ۲۰۱۷ معرفی شد، اصلیترین ماشینی خواهد بود که تویوتا آن را به کار خواهد برد. Concept-i هم نشاندهنده قدرت تویوتا در زمینه تولید ماشین مبتنی بر هوش مصنوعی است و هم دستیار هوشمند این شرکت یعنی Yui را نشان خواهد داد.
ضمن اینکه اسکوترهایی هم در اندازهها و اشکال مختلف به کار خواهند رفت. تویوتا تصمیم گرفته ۳۰۰ عدد از این وسایل برقی را عرضه کند. به علاوه، تعداد نامشخصی هم از دستگاههایی شبیه ویلچر که بیشتر جنبه استفاده شخصی دارند در اختیار ورزشکاران جانباز و معلول قرار خواهد گرفت.
اکثر این وسایل در مقایسه با متروها، اتوبوسها، مینیبوسها و تاکسیها توانایی جابهجایی حجم کثیری از مسافران را ندارند. از طرفی، کمیته برگزاری المپیک ۲۰۲۰ توکیو هم در حال ارتقای امنیت ۲۰۰۰ اتوبوس جهت استفاده در شهرهای محل برگزاری مسابقات المپیک است که این عدد نشاندهنده افزایش دو برابری تعداد دستگاهها در مقایسه با تعداد اتوبوسهای فعلی است. تا به امروز، مسئولین مربوطه تنها ۶۴۰۰ اتوبوس را از شهرهای اطراف جمعآوری کردهاند تا کمیته برگزاری مجبور باشد همچنان درصدد تأمین ناوگان حملونقل عمومی بازیها برآید.
نظرات