۷ روش برای تعمیر بلندگوهای گوشی اندرویدی - تکفارس 

۷ روش برای تعمیر بلندگوهای گوشی اندرویدی

علی اسماعیلی
۶ مرداد ۱۳۹۸ - 11:00
۷ روش برای تعمیر بلندگوهای گوشی اندرویدی - تکفارس 

منافذ خروجی صدای گوشی شما در معرض خطرات مختلفی از طرف محیط اطراف هستند، حتی اگر آن را در یک قاب محافظ قرار داده باشید. درحالی که گوشی شما طوری ساخته شده است که اینها را تحمل کند، اما همیشه در مقابل گرد و غبار ایستادگی نمی‌کند که باعث ایجاد صدای خفه و حتی خراب شدن بلندگو می‌شود.

خوشبختانه اگر بلندگوی گوشی شما مشکل دارد، قبل از مراجعه به مراکز خدمات، روش های زیر را برای تعمیر بلندگو می‌توانید امتحان کنید.

  • مشکلات نرم‌افزاری را چک کنید

قبل از اینکه به رفع عیب‌های بلندگوی گوشی شما بپردازیم باید اطمینان حاصل کنید که مشکل شما سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری است. از چند روش می‌توانید اینکار را انجام دهید.

در مرحله اول باید گوشی خود را ریبوت کنید. اینکار باعث شروع دوباره همه سرویس‌های پس‌زمینه می‌شود و به گوشی شما حالتی تازه می‌دهد. در صورتی که چیزی بعد از ریبوت قبلی کرش کرده باشد، دوباره راه‌اندازی می‌شود.

در مرحله بعدی باید ببینید که خروجی صدای گوشی روی بلندگو‌های خود گوشی تنظیم شده باشد. اگر شما به طور مداوم از هدفون یا بلندگو‌های بی‌سیم استفاده می‌کنید، ممکن است گوشی شما هنوز به دستگاه دیگری متصل باشد.

به تنظیمات گوشی خود بروید و چک کنید که دستگاه بلوتوثی به گوشی شما متصل نباشد. بعد از این به قسمت صدا بروید و مطمئن شوید که به طور تصادفی حالت Do Not Disturb یا Silent را فعال نکرده باشید.

به علاوه اینها پیشنهاد می‌کنیم که بلندگو را با کم کردن درجه صدا و سپس بالا بردن آن تا آخرین درجه تست کنید. سعی کنید که در هر دو درجه صدا آهنگی پخش کنید تا مطمئن شوید که درجه صدای گوشی به خاطر گلیچی گیر نکرده باشد.

همچنین برای اینکار میتوانید از برنامه‌های تقویت کننده صدا نیز استفاده کنید. این برنامه‌ها به صورت مصنوعی مقدار صدای خروجی را بالا می برند.

برنامه پخش‌کننده موسیقی هم می‌تواند عامل مشکل باشد. پس راهکار قطعی برای آن این است که یک صدای زنگ یا هشدار را از تنظیمات گوشی خود پخش کنید. برای اینکار از بخش تنظیمات صدا، Phone Ringtone را انتخاب کنید و یکی از صدا‌های موجود را پخش کنید. همچنین درحال انجام مقدار صدای گوشی خود را در درجه بالایی بگذارید.

  • خروجی هدفون را به صورت دستی غیرفعال کنید

وقتی لوازم جانبی را از جک صدا بکشید، گوشی شما ممکن آن را تشخیص ندهد و در حالت هدفون باقی بماند. در این حالت با اینکه هدفون به گوشی متصل نیست، بلندگو‌های گوشی شما غیرفعال می‌شود.

معمولا این باگ را با یک ریبوت استاندارد می توان درست کرد. ولی اگر این روش کار نکرد، می‌توانید از برنامه رایگانی به اسم Disable Headphone استفاده کنید. این برنامه همانطور که از اسمش پیداست گوشی را مجبور می‌کند که از حالت هدفون خارج شود و صدا را توسط بلندگوها پخش کند و همه اینها را با زدن یک دکمه می توانید انجام دهید.

برنامه Disable Headphone به صورت معکوس نیز عمل می‌کند. اگر به هر دلیل گوشی شما نتوانست از طریق لوازم جانبی صدا پخش کند، می‌توانید با زدن دکمه‌ای حالت هدفون را فعال کنید.

  • Safe Mode را امتحان کنید

اندروید به شما اجازه می دهد که حالت ساده‌ای را فعال کنید که در آن فقط برنامه‌‌های اصلی که از اول در گوشی شما بوده‌اند اجرا می‌شوند. با انجام این کار می‌توانید بدون دخالت کردن برنامه‌های third-party کار عیب‌یابی را انجام دهید. حالت safe mode را روی همه دستگاه‌های اندرویدی می‌شود فعال کرد.

برای وارد safe mode شدن ابتدا دکمه پاور گوشی خود را نگه دارید. دکمه power off را بزنید و نگه دارید و سپس OK را بزنید. گوشی شما در حالت safe mode ری‌استارت می شود. برای خارج شدن از این حالت دوباره همینکار را انجام دهید و دفعه دوم گزینه Restart را انتخاب کنید.

در نظر داشته باشید که این مراحل ممکن است بسته به مدل گوشی اندرویدی شما، فرق داشته باشند. اگر با دنبال کردن این مراحل هیچ اتفاقی نیوفتاد، مدل گوشی خود را در گوگل جستجو کنید.

  • منافذ خروجی صدا را تمیز کنید

همانطور که قبلا اشاره شد، دریچه‌های بلندگوی اسمارت‌فون شما می‌تواند به مرور زمان گرد و غبار جذب کند و این می‌تواند توانایی انتشار صدای بلندگو را ضعیف کند. در این نقطه شما باید خودتان منافذ بلندگوی گوشی را تمیز کنید تا هرگونه گرفتگی از بین برود.

می‌توانید با دمیدن هوا توسط یک قوطی هوای فشرده یا دهانتان در بلندگو‌ها شروع کنید. به جز این نیز ‌می‌توانید با استفاده از جاروبرقی تکه‌های ریز غبار را بیرون بکشید. هرچند با اینکار اجزای داخلی گوشی شما در معرض خطر قرار می‌گیرند پس در صورت انجام اینکار با احتیاط عمل کنید.

راهکار خوب دیگر این است که یک مسواک قدیمی را روی منافذ ورودی صدا بکشید که به ریختن غبار کمک می‌کند. اگر گوشی شما راحت از هم جدا می‌شود و به کارتان اطمینان دارید، می‌توانید از داخل گوشی خود هوا را به بیرون بدمید.

  • گوشی خود را هارد ریست کنید

تست گوشی در حالت safe mode امکان مداخله را به برنامه‌های third party نمی‌دهد. اگر بلندگوی گوشی شما در این حالت به درستی کار کرد، باید مشکل را به یک برنامه خاص، تنظیمات یا دستگاه محدود کنید. اگر مشکلات بلندگوی شما بعد از انجام تغییرات در این گزینه‌ها ایجاد شده بود، باید آنها را به حالت اول برگردانید.

اگر این راهکار شکست خورد باید روی گوشی خود هارد ریست اجرا کنید. بعد از ریست کردن تنظیمات کارخانه، گوشی شما از اول شروع به کار می‌کند و هر ایراد نرم‌افزاری مخرب که مانع احتمالی بوده است از سر راه برداشته می‌شود. گزینه ریست را از مسیر زیر می‌توانید پیدا کنید و یا آن را در نوار جستجوی تنظیمات جستجو کنید.

Settings > System > Advanced >Reset options

  • اگر گوشی در معرض آب قرار گرفته است، خشکش کنید

یکی از معمول‌ترین عوارض آسیب آبی روی گوشی شما یک بلندگوی خراب است. مایع به سرعت می تواند راه خود را از طریق منافذ باز به سمت قطعات داخلی باز کند. پس اگر بعد از چنین اتفاقی بلندگوی شما مشکل داشت باید صبر کنید گوشی خشک شود.

را‌ه‌های متفاوتی برای خشک کردن گوشی وجود دارد. شما می توانید هوای گرم به آن بدمید و یا گوشی را داخل یک ظرف برنج بگذارید. هرکاری که انجام می‌دهید در حین انجام آن گوشی خود را خاموش کنید و پس از خشک شدن کامل دوباره راه‌اندازی‌اش کنید.

همچنین می‌توانید از برنامه‌هایی مثل Speaker Cleaner استفاده کنید. این برنامه‌ها صدای ویبره‌ای را پخش می‌کنند که انسداد بلندگو را رفع می‌کند و آب را از خارج می‌کند. این برنامه کاملا رایگان است اما تبلیغاتی را شامل می‌شود.

  • از یک متخصص کمک بگیرید

اگر هیچکدام از مراحل بالا به مشکل شما کمک نکرد، پس به احتمال زیاد یک عیب سخت‌افزاری دارید. شما باید به یک مرکز خدمات معتبر مراجعه کنید و گوشی خود را به آنها نشان دهید.

با توجه به مقدار زمانی که بلندگوی گوشی شما درحال استفاده بوده است، کیفیت آن کم کم پایین می‌آید. درحالی که این راهکار‌ها می‌توانند به درست کردن یک بلندگوی خراب کمک کنند، طول عمر زیاد را تضمین نمی‌دهند.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید